Στο 0,2% «βλέπει» την ανάπτυξη η γερμανική κυβέρνηση το 2024

Γερμανία

οικονομίας

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας θα μειώσει σημαντικά την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας σε μόλις 0,2% σε έκθεση που πρόκειται να δημοσιευθεί την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πηγή με γνώση του θέματος.

Σύμφωνα με την πηγή, οι παράγοντες που συνέβαλαν στο μειωμένο ποσοστό -από την πρόβλεψη του Οκτωβρίου για 1,3%- περιλάμβαναν τη χαμηλή ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας και μια απόφαση του γερμανικού συνταγματικού δικαστηρίου που άνοιξε τρύπα στον προϋπολογισμό της χώρας.

Οι δυσοίωνες προοπτικές για την οικονομία της Γερμανίας το 2024 έρχονται μετά τη συρρίκνωση του ΑΕΠ της χώρας κατά 0,3% το 2023 υπό την πίεση του υψηλού πληθωρισμού, της αύξησης των επιτοκίων και της αδύναμης παγκόσμιας οικονομίας.

Η γερμανική ένωση επιχειρήσεων BDI εξέδωσε στα μέσα Ιανουαρίου παρόμοια χαμηλή πρόβλεψη για ανάπτυξη 0,3%, προειδοποιώντας ότι η οικονομία βρίσκεται σε “αδιέξοδο”.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομίας δήλωσε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει τους αριθμούς, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα σχολιάσει τα στοιχεία όταν δημοσιευθεί η επίσημη έκθεση.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Κρίστιαν Λίντνερ δήλωσε την Κυριακή ότι η κυβέρνηση συνασπισμού σκοπεύει να παρουσιάσει την άνοιξη μια ιδέα για την ενίσχυση της θέσης της Γερμανίας ως βιομηχανικού τόπου, μετά τις πολλαπλές προειδοποιήσεις τόσο του ίδιου όσο και του υπουργού Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ ότι η χώρα χάνει την ανταγωνιστικότητά της σε παγκόσμια κλίμακα.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο