Στο +80% η μετοχή της GameStop στο pre-market

GameStop

Η Meme μετοχή GameStop πραγματοποιεί ξανά ράλι στις pre-market συναλλαγές τη Δευτέρα λόγω εικασιών ότι ο Keith Gill, ο άνθρωπος που ενέπνευσε το επικό short squeeze του 2021, θα μπορούσε να έχει τεράστια θέση στον λιανοπωλητή βιντεοπαιχνιδιών.

Οι μετοχές στις συναλλαγές πριν από την αγορά ήταν 80% υψηλότερες στις 4:50 π. μ. ET, μετά από άνοδο 90% νωρίτερα το πρωί. Έρχεται μετά το άλμα της μετοχής στο 24ωρο χρηματιστήριο της Robinhood το βράδυ της Κυριακής, το οποίο επιτρέπει τη συνεχή διαπραγμάτευση ορισμένων μετοχών.

Ο Gill, ο οποίος πηγαίνει από το DeepF——Value στο Reddit και το Roaring Kitty στο YouTube και το X, επανεμφανίστηκε το βράδυ της Κυριακής, δημοσιεύοντας ένα στιγμιότυπο οθόνης του τι θα μπορούσε να είναι το χαρτοφυλάκιό του που κατέχει σημαντικό αριθμό κοινών μετοχών της GameStop και δικαιωμάτων προαίρεσης.

Ο αγαπημένος έμπορος του πλήθους συναλλαγών του Reddit κατέχει 5 εκατομμύρια μετοχές της GameStop αξίας 115,7 εκατομμυρίων δολαρίων από την τιμή κλεισίματος της Παρασκευής, σύμφωνα με το στιγμιότυπο λογαριασμού που δημοσιεύτηκε στο φόρουμ r/SuperStonk του Reddit. Ο λογαριασμός έδειξε επίσης μια θέση 120. 000 δικαιωμάτων προαίρεσης κλήσης στο GameStop με τιμή εξάσκησης $20 που λήγουν στις 21 Ιουνίου και αγοράστηκαν για περίπου $5,68 το καθένα. Οι μετοχές της GameStop έκλεισαν την Παρασκευή στα 23,14 δολάρια.

Η ανάρτηση δεν επαληθεύτηκε ανεξάρτητα από το CNBC. Συγκεκριμένα, δεν δημοσίευσε στο διαβόητο chatroom της WallStreetBets όπου δημοσίευσε όλες τις εμπορικές ενημερώσεις του στο αποκορύφωμα της μανίας του GameStop πριν από τρία χρόνια, αν και το όνομα χρήστη είναι το ίδιο που χρησιμοποιήθηκε.

Περίπου την ίδια ώρα το βράδυ της Κυριακής, ο Gill δημοσίευσε μια αινιγματική εικόνα μιας αντίστροφης κάρτας στο παιχνίδι “Uno” στο X, η οποία γρήγορα συγκέντρωσε σχεδόν 30.000 likes.

Η πρώτη επιστροφή του Gill στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πριν από τρεις εβδομάδες πυροδότησε ένα εντυπωσιακό ράλι στο GameStop με τις μετοχές να υπερδιπλασιάζονται μόνο τον Μάιο. Εκείνη την εποχή, δημοσίευσε απλώς μια φωτογραφία ενός άνδρα σε μια καρέκλα που γέρνει προς τα εμπρός, αλλά αυτό ήταν αρκετό για να προκαλέσει φρενίτιδα αγοράς μεταξύ ερασιτεχνών traders.

Η GameStop εκμεταλλεύτηκε το ράλι του Μαΐου συγκεντρώνοντας περισσότερα από 900 εκατομμύρια δολάρια σε μια πώληση μετοχών.

πηγή:www.cnbc.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο