Στο ευρυζωνικό internet η χώρα μας έπεσε στην 102η θέση πίσω από Αλβανία, Ελ Σαλβαδόρ και Γουατεμάλα!

  • Βουτιά τεσσάρων θέσεων τον Μάρτιο στην παγκόσμια κατάταξη σύμφωνα με την Ookla. Στο ευρυζωνικό internet η χώρα μας έπεσε στην 102η θέση πίσω από Αλβανία, Ελ Σαλβαδόρ και Γουατεμάλα.

Στο ευρυζωνικό internet η εικόνα φαίνεται να παγιώνεται για τους Ελληνες  οι οποίοι αναγκάζονται να σερφάρουν με χαμηλές ταχύτητες πίσω από χώρες όπως το Ομάν, η Ινδία, η Αλβανία, η Αρμενία, η Γουατεμάλα και τον Ελ Σαλβαδόρ.

Αυτός ήταν και ο λόγος της παρέμβασης του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης προς τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους ζητώντας στενά χρονοδιαγράμματα για επενδύσεις σε 5G και οπτικές ίνες αλλά και μείωση τιμών στις υψηλές ταχύτητες.

Όσον αφορά τις ταχύτητες στην κινητή τηλεφωνία η Ελλάδα  στο Download φτάνει τα 79.28 Mbps και στο Upload τα 14.04 Mbps. Στη σταθερή τηλεφωνία Fixed Broadband το Download διαμορφώθηκε τον Μάρτιο στα 49.94 Mbps και στο Upload στα 9.44 Mbps.

Η Ookla μετρά και τις επιδόσεις της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Στον παγκόσμιο χάρτη με τις πιο γρήγορες πόλεις στον κόσμο στις ταχύτητες του Internet στο σταθερό ευρυζωνικό Internet η Θεσσαλονίκη έχασε τον Μάρτιο δύο θέσεις και κατετάγη στην 108η σε σύνολο 196 πόλεων με ταχύτητες 62,86 Mbps, ενώ η Αθήνα βρέθηκε ακόμη πιο κάτω στην 120η θέση με ταχύτητες 51,67 Mbps, χάνοντας δύο θέσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο