Συγκρατημένα κέρδη για τους βασικούς δείκτες της Wall Street

Σε ανοδικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τα κέρδη πάντως να είναι συγκρατημένα καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί εν αναμονή των στοιχείων για την πορεία του πληθωρισμού τον Μάιο που θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα, λίγο πριν τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve.

Οι δείκτες άρχισαν με απώλειες την εβδομάδα, με τον βιομηχανικό Dow Jones να χάνει 200 μονάδες τη Δευτέρα, ενώ ξεκίνησαν και σήμερα με αρνητικό πρόσημο, με την επιφυλακτικότητα να διατηρείται μετά το ράλι της προηγούμενης εβδομάδας που οδήγησε την αγορά σε νέα υψηλά έτους.

Στο μεταξύ, δεν βρίσκονται οι νέοι καταλύτες που θα μπορούσαν να αναζωπυρώσουν το αγοραστικό ενδιαφέρον καθώς δεν υπήρχαν σήμερα μακροοικονομικές ανακοινώσεις, εταιρικά αποτελέσματα ή ακόμα και ομιλίες στελεχών της Federal Reserve, με τους αξιωματούχους να έχουν μπει σε υποχρεωτική “σιγή ασυρμάτου” ενόψει της συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής την επόμενη εβδομάδα.

Ένα κρίσιμο μακροοικονομικό στοιχείo θα είναι η ανακοίνωση των τιμών του πληθωρισμού για τον Μάιο την επόμενη Τρίτη, την ίδια ημέρα που η Fed θα ξεκινά τη διήμερη συνεδρίαση της για τα επιτόκια.

Οι επενδυτές φαίνεται πάντως να προεξοφλούν ότι η κεντρική τράπεζα θα κρατήσει αμετάβλητη την πολιτική της, με τις πιθανότητες να μην πραγματοποιήσει μια νέα αύξηση των επιτοκίων την επόμενη εβδομάδα να φτάνουν το 75% περίπου, σύμφωνα με το εργαλείο CME FedWatch.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον Dow Jones, 17 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 13 με αρνητικό. Τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψε η Intel με άνοδο 1,10 δολ. ή 3,68% και κλείσιμο στα 30,96 δολ. και ακολούθησαν American Express με κέρδη 2,62% στα 171,82 δολ. και η Dow με άνοδο 2,12% στα 52,59 δολ.

Στον αντίποδα, οι μετοχές με τις μεγαλύτερες απώλειες ήταν η Merck (-2,74%), η UnitedHealth Group (-2,13%) και η McDonald’s (-1,35%).

Αν και η ευρύτερη αγορά παρέμεινε σε στάση αναμονής, ο δείκτης Russell 2000 των εταιρειών μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε σήμερα άλμα 2,7% και σκαρφάλωσε σε υψηλά από τις αρχές Μαρτίου.

Οι μετοχές της Apple έκλεισαν σήμερα με μικρές απώλειες 0,2% μετά το ενδοσυνεδριακό ρεκόρ που σημείωσαν τη Δευτέρα κοντά στα 185 δολ. πριν τερματίσουν χαμηλότερα τις συναλλαγές, χάνοντας και το επίπεδο των 180 δολ. καθώς τα προϊόντα που παρουσίασε στο Worldwide Developers Conference δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες.

Οι αναλυτές της D.A. Davidson υποβάθμισαν σε neutral τη σύσταση τους για τη μετοχή της Apple Inc. και μείωσαν την τιμή-στόχο στα $185 από $193 προηγουμένως.

Ο τίτλος της Coinbase έχασε πάνω από 12% μετά την απόφαση της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) να στραφεί κατά της εταιρείας του κλάδου των κρυπτονομισμάτων, υποστηρίζοντας ότι έχει παραβιάσει τους κανονισμούς που διέπουν τις χρηματιστηριακές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες εκκαθάρισης. Αυτό ήρθε μία ημέρα μετά την μήνυση της SEC κατά της Binance και του CEO της εταιρείας, Changpeng Zhao.

Ράλι 31% πραγματοποίησαν, στο μεταξύ, οι μετοχές της GitLab στον απόηχο των αποτελεσμάτων της εταιρείας λογισμικού για το τελευταίο τρίμηνο τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

ΤΗΕ MOST ACTIVE STOCKS

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο