Συνάντηση Nίκης Κεραμέως με το Προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ

H Υπουργός υπογράμμισε τη βαρύτητα που δίνει το Υπουργείο στην προώθηση των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας καθώς και της ενσωμάτωσης της Ευρωπαϊκής οδηγίας για τον καθορισμό επαρκών κατώτατων μισθών.
  • Η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας τέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκης Κεραμέως και του Υφυπουργού Κώστα Καραγκούνη με το Προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ).

Η Υπουργός επισήμανε ότι η εφαρμογή του μέτρου θα βελτιώνεται διαρκώς μέσω του ανοιχτού διαλόγου του Υπουργείου με τους εταίρους, καθώς είναι ένα μέτρο το οποίο ενισχύει συνολικά την ορθή εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας.

  • Παράλληλα, η κα Κεραμέως υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της συνεργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, στοχεύοντας στην ανίχνευση των αναγκών της αγοράς εργασίας και των ελλείψεων σε ειδικότητες και δεξιότητες, ώστε να λαμβάνονται υπόψη από το εκπαιδευτικό σύστημα, όπως για παράδειγμα οι προσφερόμενες ειδικότητες των Δημοσίων ΙΕΚ.

Επιπλέον, η Υπουργός υπογράμμισε τη βαρύτητα που δίνει το Υπουργείο στην προώθηση των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας καθώς και της ενσωμάτωσης της Ευρωπαϊκής οδηγίας για τον καθορισμό επαρκών κατώτατων μισθών. 

  • Τέλος, η κα Κεραμέως εξήρε τη σημασία του διαρκούς και ανοιχτού διαλόγου με τους εθνικούς κοινωνικούς εταίρους, με ειλικρινή επιδίωξη επίλυσης όλων των ζητημάτων που προκύπτουν.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο