Συνάντηση Όλγας Κεφαλογιάννη με στελέχη της EasyJet η οποία θα μεταφέρει περισσότερους από 2,39 εκατ. επισκέπτες στην Ελλάδα το 2024

H νέα στρατηγική συνεργασία μεταξύ του υπουργείου Τουρισμού και της  αεροπορικής εταιρείας EasyJet και της EasyJet holidays  συζητήθηκε στη σημερινή συνάντηση της υπουργού Τουρισμού  Όλγας Κεφαλογιάννη και του Αντιπροέδρου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού  Κωνσταντίνου Ζήκου με στελέχη της. Από πλευράς EasyJet παρόντες ήταν οι Roy Stratford, επικεφαλής του εμπορικού τμήματος της εταιρείας και Richard Owens, επικεφαλής διεθνών συνεργασιών της EasyJet holidays.

  • Από την πλευρά της η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη παρέθεσε τους βασικούς άξονες, για έναν ισόρροπο και βιώσιμο ελληνικό τουρισμό και τη στρατηγική ανάπτυξης του τουρισμού σε διαφορετικούς προορισμούς στο σύνολο των Περιφερειών της χώρας. Οπως εξήγησε, η συνέργεια με την περιφερειακή αυτοδιοίκηση, παράλληλα, με την αξιοποίηση των δημογραφικών και άλλων στοιχείων προτιμήσεων των επισκεπτών της εταιρείας, μπορούν να αποτελέσουν σημαντικά εργαλεία για την ανάπτυξη της παρουσίας του ομίλου σε νέους ελληνικούς προορισμούς.

Με τις κατευθυντήριες γραμμές που ανέπτυξε η κυρία Κεφαλογιάννη, θα υπάρξει επικοινωνία και συνεργασία της EasyJet και του ΕΟΤ για την περαιτέρω εξειδίκευση των δράσεων, στο πλαίσιο ενός νέου αναθεωρημένου, αποδοτικού και αποτελεσματικού σχεδίου, αλλά και ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της κάθε περιοχής.

  • Στο μεταξύ η EasyJet ενημέρωσε την υπουργό Τουρισμού, πως θα μεταφέρει περισσότερους από 2,39 εκατ. επισκέπτες στην Ελλάδα το 2024 (με πάνω από 1,5 εκατ. κατευθείαν από την Μεγάλη Βρετανία) αλλά και για την επέκταση του πτητικού προγράμματός τους και στο νησί της Σκιάθου. Η εταιρεία επιχειρεί ήδη σε 15 αεροδρόμια με 137 δρομολόγια στο σύνολο της χώρας και παρέχει 230.000 πακέτα διακοπών.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο