Συνεχίζει να προβληματίζει ο PMI Μεταποίησης της ευρωζώνης

ευρωζώνη υπηρεσιών

ευρωζώνη μεταποίηση

Η μεταποιητική δραστηριότητα σε ολόκληρη την ευρωζώνη χειροτέρεψε τον περασμένο μήνα, καθώς η ζήτηση μειώθηκε με πολύ ταχύτερο ρυθμό, παρά το γεγονός ότι τα εργοστάσια μείωσαν τις τιμές τους, σύμφωνα με έρευνα.

Ο τελικός Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) της HCOB για τη μεταποίηση στην ευρωζώνη, που καταρτίστηκε από την S&P Global, υποχώρησε στο 45,8 τον Ιούνιο από το 47,3 του Μαΐου, λίγο πάνω από την προκαταρκτική εκτίμηση του 45,6. Βρίσκεται κάτω από το όριο των 50 μονάδων που χωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση εδώ και δύο χρόνια.


Ένας δείκτης που μετρά την παραγωγή, ο οποίος τροφοδοτεί έναν σύνθετο PMI που αναμένεται την Τετάρτη και θεωρείται καλός δείκτης οικονομικής υγείας, βυθίστηκε από το 49,3 του Μαΐου στο χαμηλό έξι μηνών του 46,1, αν και λίγο πάνω από την προκαταρκτική εκτίμηση 46,0.


«Οι δείκτες PMI για όλες τις χώρες της ευρωζώνης, εκτός από την Ιταλία, επιδεινώθηκαν τον Ιούνιο. Ωστόσο, έχουμε την τάση να το βλέπουμε περισσότερο ως ένα προσωρινό χτύπημα παρά ως σημάδι μιας παρατεταμένης ύφεσης», δήλωσε ο Cyrus de la Rubia, επικεφαλής οικονομολόγος της Hamburg Commercial Bank.

Η ανάπτυξη της μεταποίησης παρατηρήθηκε σε άλλα μέρη του κόσμου τον Ιούνιο, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και η Ινδία, σύμφωνα με τον αντίστοιχο flash PMI. Αυτή η παγκόσμια ανάκαμψη παρέχει ένα υποστηρικτικό σκηνικό για τους κατασκευαστές της ευρωζώνης».

Ο δείκτης νέων παραγγελιών υποχώρησε στο 44,4 από 47,3. Η πτώση αυτή ήρθε παρά το γεγονός ότι τα εργοστάσια μείωσαν τις τιμές που χρεώνονταν για δέκατο τέταρτο μήνα, αν και λιγότερο απότομα από ό, τι τους προηγούμενους μήνες.


“Είναι μάλλον καταθλιπτικό το γεγονός ότι οι μελλοντικές νέες παραγγελίες μειώνονται με επιταχυνόμενο ρυθμό”, πρόσθεσε ο de la Rubia.


“Αυτή η πτώση έρχεται μετά από ένα διάστημα ρεκόρ 25 συνεχόμενων μηνών πτώσης της ζήτησης, αλλά μια αόριστη ελπίδα ότι τα πράγματα βελτιώνονταν τον Μάιο, όταν ο αντίστοιχος δείκτης έδειξε κάποια αύξηση”.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο