Συνεργασία Tesla με Baidu

Tesla

Tesla

Η Tesla Inc (NASDAQ:TSLA) σύναψε συμφωνία με την Baidu Inc (NASDAQ:BIDU) για την εφαρμογή των προηγμένων λειτουργιών πλήρους αυτοοδήγησης στην Κίνα μέσω των λειτουργιών χαρτογράφησης και πλοήγησης του γίγαντα του διαδικτύου, ανέφερε τη Δευτέρα το Bloomberg.

Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο σχεδιάζει να αναπτύξει τις υπηρεσίες FSD – τις οποίες ο διευθύνων σύμβουλος Elon Musk έχει αναδείξει ως ένα σημαντικό σημείο εστίασης – χρησιμοποιώντας πλοήγηση και χαρτογράφηση σε επίπεδο λωρίδας που παρέχεται από την Baidu, αναφέρει η έκθεση.

Η έκθεση έρχεται μόλις μια εβδομάδα μετά τη δήλωση της Baidu ότι τα οχήματα της Tesla θα ενσωματώσουν τους χάρτες της Baidu τον επόμενο μήνα. Έρχεται επίσης μετά την επίσκεψη του Musk στην Κίνα το Σαββατοκύριακο.

Η συνεργασία με την Baidu επιτρέπει στην Tesla να ξεπεράσει ένα σημαντικό ρυθμιστικό εμπόδιο για την πρόσβαση στη συλλογή δεδομένων στους δημόσιους δρόμους της Κίνας, επιτρέποντάς της τώρα να προσφέρει δυνητικά την τεχνολογία πλήρους αυτοοδήγησης (FSD) στη χώρα.

Ο Musk πρόσφατα σημείωσε μια μεγαλύτερη ώθηση στην FSD φέτος, καθώς η Tesla παλεύει με την αδύναμη ζήτηση και τον αυξημένο ανταγωνισμό στις πωλήσεις οχημάτων.

Ο Μασκ ισχυρίστηκε ότι το πρώτο ρομποτάξι της Tesla -ένα πλήρως αυτόνομο όχημα- θα παρουσιαστεί τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους.

Για την Baidu, η συμφωνία με την Tesla αντιπροσωπεύει περισσότερη χρήση λογισμικού και συλλογή δεδομένων για τον γίγαντα του διαδικτύου. Έχει ήδη συνεργασίες EV με την Xiaomi (OTC:XIACF) Corp (HK:1810) και την Huawei, και φέρεται να αναπτύσσει ένα EV με την τελευταία.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο