Tα 10 σημαντικά εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να βρείτε τη σωστή πορεία προς την επιτυχία.

Ο δρόμος προς την επιτυχία

Ο δρόμος προς την επιτυχία δεν είναι ευθύς, είναι ένας δρόμος με στροφές όπου πρέπει να γίνουν προσαρμογές για να συνεχίσετε να κινείστε  προς τη σωστή κατεύθυνση.

Να λοιπόν 10 σημαντικά εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να βρείτε τη σωστή πορεία  προς την επιτυχία.

  • Γραπτοί στόχοι: Πρέπει να έχετε στόχους τόσο για να καθοδηγείτε τις μεγάλες σας αποφάσεις στη ζωή όσο και για να πείτε στο υποσυνείδητό σας τι να κάνει για να προχωρήσετε. Η δύναμη των γραπτών στόχων είναι κάτι που οι περισσότεροι δεν ξέρουν αλλά οι λίγοι γνωρίζουν για τα καλά. Το πρώτο βήμα στην πορεία προς την επιτυχία είναι να γράψετε τι θέλετε βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα σε όλους τους τομείς της ζωής σας: υγεία, σχέσεις, οικονομικά, πνευματικά και στην καριέρα σας. Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε το ταξίδι σας χωρίς έναν χάρτη της περιοχής στην οποία ταξιδεύετε.
  • Μοντέλο επιτυχίας: Για να πετύχετε τους στόχους σας χρειάζεστε μοντέλα ανθρώπων που έχουν ήδη κάνει αυτό που θέλετε να κάνετε. Δείτε πώς το πέτυχαν, τι έκαναν, τι διάβασαν, τους κινδύνους που πήραν και τα συστήματα που χρησιμοποίησαν. Πρέπει να αναζητήσετε τις αρχές και το πλαίσιο των επιτευγμάτων τους. Χρησιμοποιήστε τα ως μοντέλα για να δείτε τι είναι δυνατό, πόση δουλειά και πόσο χρόνο χρειάστηκε.
  • Μετρήστε το κόστος: Κατανοήστε τι θα χρειαστεί για να πετύχετε τους στόχους σας, τον χρόνο, την εργασία, την ενέργεια, την προσπάθεια, την εκπαίδευση και τον κίνδυνο. Μάθετε το κόστος πριν ξεκινήσετε. Πριν πάτε μακρύτερα, πρέπει να είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε το τίμημα για την επιτυχία που θέλετε. Εάν δεν είστε, τότε το ταξίδι σταματά απότομα.
  • Δημιουργήστε ένα σύστημα: Χρειάζεστε μια συστηματική διαδικασία που σας φέρνει πιο κοντά στους στόχους σας κάθε μέρα. Τι πρέπει να κάνεις κάθε μέρα για να είσαι λίγο πιο κοντά στον στόχο σου; Τι πρέπει να διαβάσετε; Τι πρέπει να μάθετε;

Πώς μπορείτε να εκπαιδεύσετε  τον εαυτό σας σε αυτό που πρέπει να είστε; Πώς μπορείτε να αναπτύξετε την επιχείρησή σας, την καριέρα, τις συνδέσεις, την εργασία ή το έργο σας με κάποιο τρόπο. Η σύνθετη ανάπτυξη οδηγεί σε τεράστια επιτεύγματα όταν γίνεται με συνέπεια.

  • Εργαστείτε σκληρά: Κάθε μέρα πρέπει να κάνετε την απαραίτητη δουλειά για να προχωρήσετε προς τους στόχους σας. Αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι που συνήθως τελειώνει ξαφνικά το ταξίδι των περισσότερων ανθρώπων προς τους δικούς τους στόχους. Η δουλειά είναι αυτό που διαχωρίζει τους στόχους από τις ευχές, τις ελπίδες και τα όνειρα. Η εργασία είναι απλά η  προσπάθεια για τη λήψη των απαραίτητων ενεργειών για να πλησιάζεις όλο και πιο κοντά στα επιτεύγματα μέρα με τη  μέρα. Αν ήταν εύκολο όλοι θα το έκαναν.
  • Εργαστείτε έξυπνα: Η εργασία από μόνη της δεν αρκεί, πρέπει να εργάζεστε στα σωστά πράγματα που έχουν σημασία. Χρειάζεστε έναν βρόχο ανατροφοδότησης που σας επιτρέπει να βλέπετε τι σας φέρνει πιο κοντά στους στόχους σας, τι όχι και τι σπαταλάει τζάμπα τον χρόνο και την ενέργειά σας. Πρέπει να παρακολουθείτε την πρόοδο και τα αναλυτικά στοιχεία σας ώστε να δείτε τη δουλειά που έχει νόημα. Να ξέρετε ότι  το 90%  όλων των θετικών και σωστών αποτελεσμάτων θα προέλθει μόνο από το 20% των ενεργειών σας.  Διπλασιάστε λοιπόν ό,τι οδηγεί σε αποτελέσματα και κόψτε μαχαίρι  αυτό που δεν οδηγεί πουθενά.
  • Λίγη κατασκοπεία: Πρέπει να μελετήσετε τους ανταγωνιστές σας για το τι λειτούργησε για αυτούς, τις μεγαλύτερες επιτυχίες και αποτυχίες τους και τα δεδομένα πίσω από αυτούς.
  • Ποιότητα και αξία: Σε ό,τι κι αν κάνετε πρέπει να δημιουργείτε και να προσφέρετε ποιότητα και αξία για να είστε επιτυχημένοι.  Το κόστος που πληρώνετε πρέπει να αξίζει την αξία που παίρνετε.  Εάν το προϊόν σας είναι χάλια, τότε τίποτα άλλο δεν έχει σημασία στην επιχείρηση, αποτύχατε.
  • Νοοτροπία: Ένα θετικό μυαλό με θετική στάση στη ζωή  είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα. Η αρνητικότητα μπορεί να καταστρέψει την ενέργειά σας και να εξασφαλίσει την αποτυχία. Εάν εσείς ο ίδιος δεν πιστεύετε στον εαυτό σας και στον στόχο σας,  τότε ποιος άλλος θα το πιστέψει ποτέ;  Μια νοοτροπία ανάπτυξης δεν εγγυάται την επιτυχία, καθώς υπάρχουν πολλές άλλες μεταβλητές, αλλά μια αρνητική νοοτροπία μπορεί να σφραγίσει την αποτυχία.
  • Επιμονή: Η παραίτηση εξασφαλίζει την αποτυχία ενώ η όλο και μεγαλύτερη προσπάθεια αυξάνει στο μέγιστο την πιθανότητα επιτυχίας. Εάν είστε στο σωστό δρόμο, τότε το να επιδιώκετε τους στόχους σας και να μην σταματάτε με τίποτα  θα συνεχίσει να αυξάνει τις πιθανότητες επιτυχίας σας μέχρι που μια μέρα να φτάσει στο 100%.

Αν ξέρετε πού θέλετε να πάτε, να μπείτε στο μονοπάτι της επιτυχίας και να συνεχίσετε να κινείστε προς τη σωστή κατεύθυνση, μόνο ο χρόνος σας χωρίζει από τους στόχους σας.

επιτυχία

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΝΘΟΣ @chartswar.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο