Τα 5+1 διάσημα και περιζήτητα ακίνητα της Αθήνας που ανήκουν στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού

  Mερικά από τα πιο εμβληματικά, περιζήτητα και δημοφιλή ακίνητα που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού.

  • Χαρακτηριστικότερο αυτών είναι το οικοδομικό τετράγωνο στο οποίο φιλοξενείται το Εμπορικό Κέντρο Attica, καθώς και μία σειρά από εμπορικά καταστήματα επί της οδού Σταδίου, στην πίσω πλευρά του ακινήτου, όπως είναι οι εταιρείες Καλογήρου, Hermes, Replay, Salvatore Ferragamo, Brooks Brothers, Philipp Plein.

  Το συγκεκριμένο εμπορικό τετράγωνο έχει συνολική επιφάνεια 60 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων και μισθώνεται στην Picar Α.Ε. θυγατρική του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς. Το κτίριο έχει έξι ορόφους ανωδομή καθώς και τρία υπόγεια και τελεί υπό καθεστώς παραχώρησης διαχείρισης με χρονική διάρκεια έως και τις 20 Απριλίου του 2027.

  Το ξενοδοχείο «Milos» της Ιντρακάτ Αθηναϊκή επί της οδού Κολοκοτρώνη

  Μισθωμένο στην Ιντρακάτ Αθηναϊκή, μέλος του ομίλου Ιντρακάτ, είναι το κτίριο στην οδό Κολοκοτρώνη 3-5 και Βουλής με συνολική επιφάνεια 4.160 τετραγωνικά μέτρα. Η διάρκεια της μίσθωσης είναι για 20 χρόνια και λήγει τον Οκτώβριο του 2037. Στο συγκεκριμένο ακίνητο έχει κατασκευαστεί και λειτουργεί το πεντάστερο ξενοδοχείο «Milos», ενώ στο ισόγειο βρίσκεται το ομώνυμο εστιατόριο.

  Όμορη ιδιοκτησία είναι και το ισόγειο κατάστημα που επίσης βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κολοκοτρώνη 3-5 και Βουλής και μισθώνεται στην Γ. και Α. Κορρές, των γνωστών επιχειρηματιών που δημιούργησαν την γνωστή φερώνυμη εταιρεία καλλυντικών. Το κατάστημα που έχει δημιουργηθεί φέρει την ονομασία The Naxos Apothecary, ονομασία η οποία συνοδεύει το premium brand καλλυντικών των αδελφών Κορρέ.

  Το Moxy Athens στην Ομόνοια

  Από τα ποιο χαρακτηριστικά κτίρια στο κέντρο της πόλης είναι και αυτό που στεγάζει το ξενοδοχείο Moxy Athens στην Ομόνοια, επί της οδού Σταδίου 65 με συνολική επιφάνεια 10.414 τετραγωνικά μέτρα. Το ακίνητο είναι μισθωμένο για 50 χρόνια στην εταιρεία Rinascita Α.Ε. έως και τον Ιούλιο του 2068.

  H Rinascita Α.Ε. θυμίζουμε ότι είναι θυγατρική εταιρεία της εισηγμένης Prodea, η οποία συμμετέχει σε αυτήν με ποσοστό 90%. Η εύλογη αξία του συγκεκριμένου ακινήτου όπως ορίστηκε από ανεξάρτητο εκτιμητή στις 31 Δεκεμβρίου του 2022 ανέρχεται στα 35 εκατομμύρια ευρώ.

  To Moxy είναι ένα από τα εμπορικά σήματα της Marriott, ενώ την ευθύνη της διαχείρισής του έχει η Swot Hospitality των Γιώργου και Πάνου Κωνσταντινίδη και Στέλιου Κουτσιβίτη. Ένα ακόμη ακίνητο στην καρδιά της πρωτεύουσας είναι και αυτό που βρίσκεται επί της οδού Κολοκοτρώνη 13 με συνολική επιφάνεια 2.513 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο ιδιοχρησιμοποιείται από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού. Το τετραώροφο αυτό κτίριο, το οποίο διαθέτει και υπόγειο, στεγάζει τις κεντρικές εγκαταστάσεις του Μετοχικού Ταμείου.

  Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
  Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο