Τα αποτελέσματα των τραπεζών… αναβοσβήνουν προειδοποιητικά σημάδια για τη Wall Street

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Citigroup (C), Jane Fraser, δεν μάσησε τα λόγια της την Παρασκευή, όταν μίλησε για το πώς η πλευρά της Wall Street της τράπεζας της σημείωσε επιδόσεις κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2023.

Η πολυαναμενόμενη ανάκαμψη στην επενδυτική τραπεζική δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί, ανέφερε σε ανακοίνωσή της, “καθιστώντας ένα απογοητευτικό τρίμηνο

Τα πρώτα αποτελέσματα από ορισμένες από τις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας είναι γνωστά και αναβοσβήνουν προειδοποιητικά σημάδια για μια δύσκολη εβδομάδα που θα ακολουθήσει για τη Wall Street.

Η Morgan Stanley (MS) και η Goldman Sachs (GS), δύο από τις μεγαλύτερες εταιρίες παγκοσμίως, πρόκειται να υποβάλουν εκθέσεις την Τρίτη και την Τετάρτη. Η Bank of America (BAC), η οποία έχει μια μεγάλη επιχείρηση στη Wall Street, υποβάλλει επίσης εκθέσεις την Τρίτη. Όλοι αναμένεται να παρουσιάσουν πτώση στην επενδυτική τραπεζική και το trading σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο.

Αυτό που έδειξαν τα αποτελέσματα της Παρασκευής είναι ότι οι μεγάλες τράπεζες όπως η JPMorgan (JPM) και η Wells Fargo (WFC) που έχουν εκτεταμένα καταναλωτικά franchises έχουν καλές επιδόσεις, επειδή είναι σε θέση να χρεώνουν περισσότερα για τα δάνειά τους και να επωφελούνται από τα κέρδη που τους αποφέρουν.

Ο καταναλωτής είναι σε καλή κατάσταση, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan, Jamie Dimon, στους αναλυτές. “Ξοδεύουν τα πλεονάζοντα μετρητά τους

Όμως, η Παρασκευή αποκάλυψε επίσης ότι οι εταιρικοί πελάτες δεν προσφέρουν τόσο μεγάλη ώθηση, γεγονός που πλήττει τις τράπεζες που βασίζονται περισσότερο σε αυτούς.

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι παραμένουν επιφυλακτικοί για τα πάντα, από την κατεύθυνση των επιτοκίων έως τις σχέσεις με την Κίνα και την ευρύτερη οικονομία των ΗΠΑ, γεγονός που μειώνει την αισιοδοξία που απαιτείται για την αγορά άλλων εταιρειών, τη δημόσια εγγραφή ή την ανάληψη μεγαλύτερου χρέους.

Αυτή η επιφυλακτικότητα ήταν πιο εμφανής στις επιδόσεις της μονάδας εταιρικής και επενδυτικής τραπεζικής της Citigroup, η οποία συνέβαλε στην πτώση των συνολικών κερδών της τράπεζας κατά 36%. Τα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική μειώθηκαν κατά 24% το δεύτερο τρίμηνο, στα 612 εκατ. δολάρια.

Δεν ήταν όμως μόνο η Citigroup. Ακόμα και η JPMorgan, η οποία αποκόμισε τεράστια κέρδη από τις καταναλωτικές της δραστηριότητες, είδε τις αμοιβές της επενδυτικής τραπεζικής να μειώνονται κατά 6% σε σχέση με πέρυσι, σε 1,5 δισ. δολάρια.

Οι εμπορικές συναλλαγές, οι οποίες ήταν ισχυρότερες νωρίτερα μέσα στο έτος, έγιναν επίσης ασθενέστερες. Τα έσοδα της Citigroup από την εν λόγω δραστηριότητα μειώθηκαν κατά 13%. Τα έσοδα της JPMorgan που σχετίζονται με τη διαπραγμάτευση μετοχών και σταθερού εισοδήματος μειώθηκαν επίσης.

Οι περισσότεροι επενδυτές έμειναν στο περιθώριοκατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, δήλωσε ο Fraser.

Ο Solomon υπό έλεγχο

Τα αποτελέσματα αυτά δεν αποτελούν καλό οιωνό για την Goldman ή τη Morgan Stanley, οι οποίες βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στη σύναψη συμφωνιών και στις συναλλαγές για τα έσοδά τους.

Η Goldman αναμένεται να παρουσιάσει μείωση των εσόδων από την επενδυτική τραπεζική κατά 32% σε σχέση με πέρυσι και μείωση των εσόδων από τις συναλλαγές κατά 17%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Αυτό θα μπορούσε να εντείνει τον έλεγχο του διευθύνοντος συμβούλου David Solomon, ο οποίος παλεύει με την αναταραχή των εταίρων και τις ανησυχίες σχετικά με τη στρατηγική, καθώς προσπαθεί να αφήσει πίσω του ένα πείραμα καταναλωτικής τραπεζικής.

Ο David Solomon, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Goldman Sachs, ακούει κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Συνεδρίου του Milken Institute στις 2 Μαΐου 2022 στο Beverly Hills της Καλιφόρνια.

David Solomon, Chairman and CEO, Goldman Sachs, listens during the Milken Institute Global Conference on May 2, 2022 in Beverly Hills, California. (Photo by Patrick T. FALLON / AFP) (Photo by PATRICK T. FALLON/AFP via Getty Images)

Η Goldmanυποδεικνύει ότι το δεύτερο τρίμηνο μπορεί να είναι του στυλ … “Πετάξτε το νεροχύτη της κουζίναςμε μεγαλύτερες διαγραφές ορισμένων από αυτές τις μη βασικές επιχειρήσεις, δήλωσε την Παρασκευή στο Yahoo Finance ο Ken Leon, διευθυντής ερευνών CFRA για την έρευνα μετοχών.

Έτσι, θα δοθεί έμφαση στον Σόλομον και στοαν μπορεί να δείξει ότι η στρατηγική που έχουν εφαρμόσει θα λειτουργήσει, δήλωσε ο Λεόν. “Θα είναι ένα δύσκολο θέμαγια τον CEO.

Η Morgan Stanley αναμένεται επίσης από τους αναλυτές να παρουσιάσει μείωση σε ορισμένες από τις βασικές της δραστηριότητες, με πτώση 4% στην επενδυτική τραπεζική και 19% στις συναλλαγές.

Θα δούμε

Η παγκόσμια επιβράδυνση των συναλλαγών άρχισε πέρυσι, μετά από μια έκρηξη το 2021, αναγκάζοντας τις εταιρείες σε όλη τη Wall Street να περικόψουν τα μπόνους και το προσωπικό. Τα παγκόσμια έσοδα επενδυτικής τραπεζικής για το δεύτερο τρίμηνο μειώθηκαν κατά 52% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με την Dealogic.

Η Citigroup, η Morgan Stanley, η Goldman και άλλες εταιρείες με μεγάλες μονάδες επενδυτικής τραπεζικής και συναλλαγών έχουν προβεί ή έχουν ανακοινώσει περικοπές περίπου 12. 000 θέσεων εργασίας από το τέλος του 2022.

Ορισμένοι παρατηρητές εξακολουθούν να προβλέπουνπράσινα σημάδιαμπροστά μας, αναφέροντας βελτίωση κατά το δεύτερο μισό του δεύτερου τριμήνου.

Ο οικονομικός διευθυντής της JPMorgan, Τζέρεμι Μπάρνουμ, δήλωσε ότι η επενδυτική τραπεζική ήταν καλύτερη του αναμενόμενου τον Ιούνιο, αλλά προειδοποίησε τους αναλυτές την Παρασκευή ότι είναιπολύ νωρίςγια να το χαρακτηρίσουν ως τάση.

Θα το δούμε, είπε. Για το σύνολο των κεφαλαιαγορώνο Ιούλιος θα πρέπει να αποτελέσει έναν καλό δείκτη για το υπόλοιπο του έτους

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο