Τα Hedge Funds μειώνουν την έκθεση τους στις mega cap μετοχές τεχνολογίας

μετοχών

Το μέσο αμερικανικό hedge fund long/short έχει επιτύχει απόδοση 8% από τις αρχές του 2024, λόγω της ισχυρής απόδοσης των γνωστών μετοχών.

Εκτός από την Tesla (NASDAQ: TSLA), ο όμιλος Magnificent 7 κυριαρχεί στις έξι πρώτες θέσεις στη λίστα της τράπεζας με τις πιο δημοφιλείς θέσεις long, οι οποίες έχουν συνολικά επιστρέψει 16% από την αρχή της χρονιάς.

Ωστόσο, αντανακλώντας τη διεύρυνση της αγοράς μετοχών, τα hedge funds έχουν μειώσει την έκθεσή τους σε μετοχές τεχνολογίας μεγάλης κεφαλαιοποίησης για να αναζητήσουν άλλες ευκαιρίες άλφα.

«Η AAPL ήταν η εξαίρεση και μπήκε στη λίστα Rising Stars με τις μετοχές με τις μεγαλύτερες αυξήσεις στη δημοτικότητα των hedge funds», ανέφεραν οι στρατηγικοί αναλυτές της Goldman σε σημείωμα της Τρίτης.

“Τα κεφάλαια συνέχισαν να αγοράζουν κυκλικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένης της ανύψωσης των χρηματοοικονομικών στη μεγαλύτερη κλίση από το 2012”, πρόσθεσαν.

Η Bank of New York Mellon (NYSE:BK), η Discover Financial Services (NYSE:DFS) και η S&P Global προστέθηκαν επίσης στη λίστα μετοχών «Rising Stars» της Goldman.

Παράλληλα με τη μείωση της έκθεσης σε μεγάλες κεφαλαιοποιήσεις, τα αμοιβαία κεφάλαια κινδύνου αυξάνουν επίσης τις επενδύσεις σε ευρύτερους δικαιούχους τεχνητής νοημοσύνης, ιδίως σε εκείνους που εμπίπτουν στην υποδομή της Φάσης 2 – εταιρείες που συμμετέχουν στην οικοδόμηση των απαραίτητων θεμελίων για τη στήριξη της ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης πέρα από την αρχική φάση.

Πιο συγκεκριμένα, μετοχές όπως η Marvell (NASDAQ:MRVL) Technology, η Synnex Corporation, η AES (NYSE:AES) Corporation και η Littelfuse (NASDAQ:LFUS) έχουν δει τη μεγαλύτερη αύξηση στη δημοτικότητα των hedge funds σε αυτόν τον τομέα, σύμφωνα με την Goldman.

«Μεταξύ των διαφόρων φάσεων του εμπορίου AI, οι εταιρείες που εκτίθενται σε επενδύσεις σε υποδομές AI έχουν πρόσφατα καλύτερες επιδόσεις και έχουν προσελκύσει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στις συνομιλίες των πελατών μας», ανέφεραν οι στρατηγικοί αναλυτές στο σημείωμα.

“Ως αποτέλεσμα αυτής της υπεραπόδοσης, το βάρος των ημιαγωγών στο συνολικό μακροπρόθεσμο χαρτοφυλάκιο των αμερικανικών hedge funds αυξήθηκε κατά τη διάρκεια του 1ου τριμήνου στο ρεκόρ του 6,5%”, πρόσθεσαν.

Η Goldman τόνισε το MRVL ως το κορυφαίο ανερχόμενο αστέρι μεταξύ των επενδύσεων σε hedge funds. Εν τω μεταξύ, ο κατασκευαστής τσιπ μνήμης Micron (NASDAQ: MU) που εστιάζει στην τεχνητή νοημοσύνη προστέθηκε στο καλάθι των αγαπημένων long θέσεων για τα hedge funds.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο