Τα μυστικά σχέδια της Tesla για την ανάπτυξη του συστήματος αυτόνομης οδήγησης

Tesla

Η Tesla προωθεί σχέδια για να τροφοδοτήσει την παγκόσμια ανάπτυξη του συστήματος αυτόνομης οδήγησης με δεδομένα από την Κίνα που θα μπορούσαν να υποβληθούν σε επεξεργασία εντός της χώρας, μέρος μιας στρατηγικής αλλαγής από τον Elon Musk, σύμφωνα με άτομα με γνώση του έργου.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, η Tesla αναπτύσσει σχέδια για ένα κέντρο δεδομένων στην Κίνα για να εκπαιδεύσει τον αλγόριθμο που απαιτείται για πιο πλήρως αυτόνομα οχήματα, σύμφωνα με δύο άτομα, τα οποία ζήτησαν να μην κατονομαστούν επειδή το έργο παραμένει ιδιωτικό.

Μέχρι πρόσφατα, η Tesla είχε επικεντρωθεί στις προσπάθειες να εξασφαλίσει έγκριση από τις κινεζικές ρυθμιστικές αρχές για τη μεταφορά δεδομένων που παράγονται από τα ηλεκτρικά της οχήματα στην Κίνα εκτός της χώρας για το σύστημα “Full Self Driving” (FSD), σύμφωνα με τα δύο άτομα και ένα επιπλέον άτομο με γνώση του θέματος.

Δεν ήταν σαφές εάν η Tesla θα προχωρήσει και με τις δύο επιλογές για τη διαχείριση δεδομένων αυτόνομης οδήγησης από την Κίνα – μεταφορά δεδομένων και τοπικό κέντρο δεδομένων – ή εάν αναπτύσσει παράλληλα σχέδια ως αντιστάθμισμα.

Οι προσπάθειες της Tesla υπογραμμίζουν την ταχύτητα της στροφής του κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων να στοιχηματίσει σε μια σημαντική ανακάλυψη στην τεχνητή νοημοσύνη σε μια εποχή που η ζήτηση EV έχει επιβραδυνθεί και ο ανταγωνισμός έχει βαθύνει.

Η προσπάθειά της να κάνει πληρέστερη χρήση δεδομένων από οχήματα στην Κίνα για την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης της αυτοκινητοβιομηχανίας για οδήγηση έρχεται καθώς η κυβέρνηση των ΗΠΑ προσπάθησε να περιορίσει τη μεταφορά τεχνολογίας AI από αμερικανικές εταιρείες στην Κίνα.

Η Tesla δεν ήταν σε θέση να προσφέρει την πλήρη έκδοση του FSD, η οποία κοστίζει σχεδόν 9.000 δολάρια, στην Κίνα.

Μια ευρύτερη αγορά FSD στην Κίνα θα έδινε ώθηση στα έσοδα και τα κέρδη της αυτοκινητοβιομηχανίας σε μια εποχή που και οι δύο πιέζονται από την πίεση των Κινέζων ανταγωνιστών όπως η BYD (SZ:002594).

Η Tesla δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο.

Η δημιουργία ενός κέντρου δεδομένων στην Κίνα για την ανάπτυξη FSD θα απαιτούσε από την Tesla να συνεργαστεί με έναν Κινέζο εταίρο, ανέφεραν δύο από τις πηγές. Υπάρχει επίσης μια πιθανή πρόκληση προμήθειας υλικού.

Είχε συνομιλίες με την Nvidia (NASDAQ: NVDA) για την απόκτηση μονάδων επεξεργασίας γραφικών για ένα κέντρο δεδομένων της Κίνας, σύμφωνα με ένα από τα άτομα, το οποίο ενημερώθηκε για τις συζητήσεις. Οι κυρώσεις των ΗΠΑ απαγορεύουν στην Nvidia και τους συνεργάτες της να πωλούν τα πιο προηγμένα τσιπ της στην Κίνα.

Η Nvidia αρνήθηκε να σχολιάσει εάν είχε συνομιλίες με την Tesla.

Η εκστρατεία της Tesla για μεγαλύτερη χρήση δεδομένων από την Κίνα ξεκίνησε σε ένα ταξίδι ανεμοστρόβιλου από τον Musk στο Πεκίνο τον περασμένο μήνα, όταν συναντήθηκε με αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Li Qiang.

Στη συνάντησή του με τον Li, ο Musk προσπάθησε να εξομαλύνει τις άδειες για τη μεταφορά δεδομένων της Tesla, ανέφεραν δύο από τις πηγές. Η δυνατότητα της Tesla να επενδύσει σε ένα κέντρο δεδομένων στην Κίνα αυξήθηκε επίσης, είπαν.

Ο Musk συζήτησε επίσης τη δυνατότητα της Tesla να αδειοδοτήσει τα συστήματα FSD της σε κινέζους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων, δήλωσε ένα άτομο. Ο Musk είχε δηλώσει τον Απρίλιο ότι η Tesla μιλούσε με μια άλλη «μεγάλη» αυτοκινητοβιομηχανία για την αδειοδότηση του FSD χωρίς να την κατονομάσει.

Το Γραφείο Πληροφοριών του Κρατικού Συμβουλίου της Κίνας δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο