Τα σημάδια επιβράδυνσης της αύξησης της ζήτησης έχουν επηρεάσει τις τιμές του πετρελαίου τους τελευταίους μήνες

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν σημαντικά τη Δευτέρα, αφού ο ΟΠΕΚ+ επέκτεινε τις περικοπές παραγωγής του έως το 2025, αλλά δήλωσε επίσης ότι θα αρχίσει να χαλαρώνει ορισμένες από τις εθελοντικές περικοπές του το φθινόπωρο.

Τα σημάδια επιβράδυνσης της αύξησης της ζήτησης έχουν επηρεάσει τις τιμές του πετρελαίου τους τελευταίους μήνες, καθώς η ανάπτυξη στις ΗΠΑ έχει επιβραδύνει από το προηγούμενο έτος και η Ευρώπη συνεχίζει να εμφανίζει αναιμικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

πετρελαίου

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο του αργού Brent υποχώρησε κατά 2,75 δολ. ή 3,4% και έκλεισε στα 78,36 δολ. το βαρέλι. Αυτή είναι η πρώτη φορά που κλείνει κάτω από τα 80 δολ. από τις 7 Φεβρουαρίου.

Το αμερικανικό WTI στο μεταξύ υποχώρησε κατά 2,77 δολ. ή 3,6% και έκλεισε στα 74,22 δολ. το βαρέλι.

πετρελαίου
Ορισμένοι αναλυτές της Wall Street προέβλεψαν ότι η χαλάρωση των περικοπών φέτος θα μπορούσε να σημαίνει μεγαλύτερη καθοδική πίεση στις τιμές του πετρελαίου. Άλλοι ήταν πιο ουδέτεροι εν κινήσει.

«Εκτός από μια σημαντική ανοδική έκπληξη στη ζήτηση, η άρση των προηγούμενων περικοπών μετά τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα μπορούσε να αποδειχθεί πρόωρη», έγραψε ο Peter McNally, παγκόσμιος επικεφαλής αναλυτών της Third Bridge, σε νέο σημείωμα προς τους πελάτες τη Δευτέρα.

Οι περικοπές παραγωγής έχουν σχεδιαστεί για να διασφαλίσουν ότι οι τιμές θα παραμείνουν αυξημένες εν μέσω ανησυχιών για την παγκόσμια ζήτηση και τον πληθωρισμό. Οι ηπιότερες τιμές του αργού συνέβαλαν στη μείωση των τιμών του φυσικού αερίου τις τελευταίες εβδομάδες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο