Ταϊλάνδη και Σρι Λάνκα υπέγραψαν Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου

Ταϊλάνδης

Ταϊλάνδη

Η Ταϊλάνδη και η Σρι Λάνκα υπέγραψαν το Σάββατο Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου, ανακοίνωσε το Τμήμα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Προέδρου της Σρι Λάνκα, μια κίνηση που θα βοηθήσει το νησιωτικό κράτος να βγει από τη χειρότερη οικονομική κρίση των τελευταίων δεκαετιών.

Η Σρι Λάνκα έχει επικεντρωθεί εκ νέου σε εμπορικές συμφωνίες για να προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη και να βοηθήσει την ταλαιπωρημένη οικονομία της, η οποία εκτιμάται από την Παγκόσμια Τράπεζα ότι συρρικνώθηκε κατά 3,8% πέρυσι, αφού μια σοβαρή συναλλαγματική κρίση την βύθισε σε οικονομική κρίση.

Η Συμφωνία Ελεύθερων Συναλλαγών (ΣΕΣ) αποσκοπεί στην ενίσχυση των ευκαιριών της αγοράς, με τις διαπραγματεύσεις να καλύπτουν διάφορες πτυχές, όπως το εμπόριο αγαθών, τις επενδύσεις, την τελωνειακή διαδικασία και τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, προστίθεται στη σύντομη δήλωση.

Μια αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης Srettha Thavisin έφτασε στο Κολόμπο το Σάββατο για να υπογράψει τη ΣΕΣ μαζί με άλλες συμφωνίες και ο Thavisin θα παραστεί επίσης στους εορτασμούς για την 76η Ημέρα Ανεξαρτησίας της Σρι Λάνκα την Κυριακή.

Οι δύο χώρες υπέγραψαν επίσης μια νέα διμερή συμφωνία αεροπορικών υπηρεσιών, η οποία προβλέπει την απελευθέρωση των αεροπορικών υπηρεσιών μεταξύ των δύο χωρών.

Το αμφίδρομο εμπόριο των χωρών είχε αξία περίπου 460 εκατομμυρίων δολαρίων το 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία της κεντρικής τράπεζας της Σρι Λάνκα. Η Σρι Λάνκα εξάγει κυρίως τσάι και πολύτιμους λίθους στην Ταϊλάνδη και εισάγει ηλεκτρονικό εξοπλισμό, τρόφιμα, καουτσούκ, πλαστικά και φαρμακευτικά προϊόντα.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο