Τεχνική Ολυμπιακή: Φύγε εσύ, έλα εσύ! (από τον ΑΝ@λήτη)

ακίνητα

Αρκετά σημαντικές ανακατατάξεις τρέχουν στον όμιλο τον τελευταίο μήνα, καθώς από την μία αποχώρησε ο συνέταιρος στην Mountstreet (διαχείριση κόκκινων δανείων), ο οποίος ήλεγχε το 50%, ενώ εισέρχεται με 50% στην εταιρεία διαχείρισης ακινήτων (Luxury Life), η οικογένεια Παύλου Βαρδινογιάννη (ΠΒ).

  • Αναφορικά με την πρώτη εταιρεία, είχε ληφθεί η απόφαση αποχώρησης από την Ελλάδα, της πολυεθνικής μητρικής και με ουσιαστικά μηδενικό κόστος (μόλις €15 χιλ.), η εισηγμένη απέκτησε το υπόλοιπο 50% της θυγατρικής.

Μπορεί η εν λόγω θυγατρική να είναι στην παρούσα φάση ελαφρώς ζημιογόνα, κρατήστε ωστόσο τα κάτωθι νούμερα:

  • Η εταιρεία διαχειρίζεται €570 εκ. (!!!) κόκκινα δάνεια, τα οποία εισέφεραν ως έσοδα μόλις 0,03% επί του συνολικού ύψους των δανείων, όταν οι υπόλοιπες εταιρείες του κλάδου χρεώνουν ετησίως 0,3% επί της ονομαστικής αξίας των δανείων!!!!

Αυτό συμβαίνει, καθώς η εταιρεία είναι ακόμα σε φάση στησίματος. Με απλή αριθμητική, τα έσοδα από την εν λόγω δραστηριότητα, αναμένεται να εκτοξευτούν από τις περίπου €200 χιλ. το 2022, στα €1,7 εκ., με την διαφορά να είναι σχεδόν ολόκληρη καθαρή συνεισφορά στην κερδοφορία.

  • Δεν τελειώνουμε όμως εδώ, καθώς υπάρχει και το success fee, το οποίο χρεώνουν οι εταιρείες του κλάδου, σε περίπτωση οριστικής διευθέτησης-τακτοποίησης δανείου και το οποίο εισπράττεται κατά περίπτωση και είναι πολλαπλάσιο του σταθερού εσόδου!!!! Οπότε…

Καλό σας απόγευμα

Με εκτίμηση

Ο ΑΝ@λήτης

  • Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο