Τεχνική Ολυμπιακή: Σχετικά με τα κόκκινα δάνεια έχουμε τα εξής δεδομένα… (από τον ΑΝ@λήτη)

ΟΛΥΜΠ: Για να δούμε εάν η αλλαγή market maker θα σημάνει και χρηματιστηριακή αναβάθμιση!!! Για πρώτη ημέρα πάντως τα δείγματα είναι πολύ θετικά.

  • Τώρα αναφορικά με την εκκρεμότητα που είχα αφήσει σχετικά με τα κόκκινα δάνεια έχουμε τα εξής δεδομένα:

Με βάση τα έσοδα των μεγαλύτερων servicers κόκκινων δανείων, όταν με το καλό στρώσει το χαρτοφυλάκιο των κόκκινων δανείων ύψους €580 εκ.(!!!), αναμένεται να εισφέρει €1,5-2 εκ. καθαρά έσοδα ανά έτος, ενώ ταυτόχρονα θα αυξήσει την καθαρή θέση κατά περίπου €3-3,5 εκ.

  • Τα πολλά λεφτά όμως είναι το success fee (αμοιβή επιτυχούς συμφωνίας), το οποίο μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 5-10% του ανακτήσιμου ποσού, οπότε σας αφήνω να κάνετε μόνοι σας τους υπολογισμούς!!!

Να σημειωθεί ότι η δραστηριοποίηση στον κλάδο απαιτεί την λήψη αδείας από την ΤτΕ, κάτι όχι τόσο απλό!!! Μετά τα πλοία, ο όμιλος φαίνεται να έχει χτυπήσει και δεύτερη ‘φλέβα χρυσού’.

Να κάνω και μία τελευταία επισήμανση για το κόκκινο χαρτοφυλάκιο ακινήτων (Project Arrow) που θα αγοράσει προσεχώς, το οποίο περιλαμβάνει ένα χαρτοφυλάκιο 186 ακινήτων συνολικής επιφάνειας 16,5 χιλ. τ.μ.(80% Αττική, το οποίο αφορά κυρίως ‘τακτοποιημένες’ όχι πρώτες κατοικίες), έναντι μόλις €19,8 εκ., ήτοι €1.200/τ.μ.!

Ο ΑΝ@λήτης

  • Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο