ΤESLA: Προχώρησε στην 5η μείωση τιμών από την αρχή του έτους(!)

  Tesla

  Η Tesla μείωσε τις τιμές στις Ηνωμένες Πολιτείες μεταξύ 2% και 6%, όπως ανέγραψε ο ιστότοπος της την Πέμπτη, καθώς η εταιρεία επεκτείνει την έκπτωση στα ηλεκτρικά της οχήματα. Ενα γεγονός δηλαδή που… υποχρεώνει τους αναλυτές να προειδοποιούν ότι θα μπορούσε να βλάψει την κερδοφορία της.

  Η πέμπτη τέτοια μείωση της Tesla από την αρχή του έτους έρχεται καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες προετοιμάζονται να υιοθετήσουν αυστηρότερα πρότυπα αυτόν τον μήνα που αναμένεται να περιορίσουν τις εκπτώσεις φόρου για EV.

  Η Tesla μείωσε τις τιμές και στις δύο εκδόσεις του σεντάν Model 3 κατά 1.000 δολάρια και στο crossover Model Y κατά 2.000 δολάρια. Επίσης μείωσε τις τιμές και στις δύο εκδόσεις του πιο ακριβού Model S και Model X κατά 5.000 δολάρια.

  Η εταιρεία ανέφερε ότι τα αυστηρότερα πρότυπα των ΗΠΑ θα μειώσουν την πίστωση φόρου 7.500 δολαρίων που είναι διαθέσιμη για το βασικό της, πισωκίνητο Model 3 από τον Ιανουάριο.

  Ορισμένοι αναλυτές που ανέμεναν περαιτέρω μειώσεις των τιμών είχαν επισημάνει την ανησυχία ότι τα κορυφαία στον κλάδο περιθώρια κέρδους της Tesla θα μπορούσαν να τεθούν σε κίνδυνο.

  Αυτή την εβδομάδα η Tesla ανέφερε παραδόσεις σχεδόν 423.000 οχημάτων το πρώτο τρίμηνο, σημειώνοντας αύξηση μόλις 4% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο μετά τις μειώσεις τιμών στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα και άλλες αγορές που στοχεύουν να τονώσουν τη ζήτηση.

  Η Tesla έχει θέσει στόχο 1,8 εκατ. παραδόσεις φέτος, ενώ έχει μειώσειε την τιμή του βασικού της μοντέλου 3 κατά 11% σωρευτικά από την αρχή του έτους, με μείωση 20% στο βασικό μοντέλο Y.

  Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
  Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο