Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024- ΧΑ: Choices- Τι ζωγραφίζουν τα άτομα βρε παιδιά;- Καλά, οι δικοί της έχουν πάρει 10στερη φανέλα…- Και για να το πούμε γενικά, για να γίνει απόλυτα κατανοητό

επενδυτής

Ας δούμε λοιπόν τι διαβάζει ο ιδιώτης επενδυτής, στα διάφορα χρηματιστηριακά sites:

 • Ο ιδιώτης στο 95% των δημοσιεύσεων της γνώμης των ειδικών διαβάζει κατά παραγγελία αναλύσεις, δελτία τύπου εταιριών, «πληροφορίες» προερχόμενες από market makers των μετοχών και συμπεράσματα που βασίζονται στην τεχνική ανάλυση, της γνωστής μορφής: «αν κατέβει η μετοχή θα πάει μέχρι εκεί, ενώ αν ανέβει θα πάει μέχρι εκεί», αυτά δηλαδή που θεωρούν επίπεδα στήριξης και αντίστασης.

Ο ιδιώτης επίσης διαβάζει αναλύσεις που δημοσιεύονται έναντι παροχής διαφημίσεων στο μέσο, ή άλλης μορφής παροχών δηλ. το γνωστό μπούκωμα. Απλά αναλογιστείτε όλοι εσείς που έχετε χάσει περιουσίες κατά καιρούς επενδύοντας σε τράπεζες, πόσες διαφημίσεις των τραπεζών αυτών είχαν τα μέσα που σας προέτρεπαν με αρθρογραφία τους να επενδύσετε σε αυτές.

 • Και για να το πούμε γενικά για να γίνει απόλυτα κατανοητό:

Αν ο ειδικός γνωρίζει τόσο καλά την αγορά, ώστε να σας ενημερώνει για τις άριστες επενδύσεις που πρέπει να κάνετε, μου λέτε, πώς τόσα χρόνια δεν έχει γίνει πάμπλουτος ακολουθώντας πιστά τις απόψεις που μεταφέρει σε σας, παρά δουλεύει μεροκαματιάρης γραφιάς στο μέσο;

επενδυτής

 1. AS.CO 
 2. MEDLEN
 3. TITC
 4. GEKTERNA
 5. PIRAEUS BANK

επενδυτής

 • OΠΤΙΜΑ: Τι ζωγραφίζουν τα άτομα βρε παιδιά; Και νέα ιστορικά υψηλά με κομμένο μάλιστα σήμερα το μέρισμα της θα είχε ήδη ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ σε κ/φση αν δεν το είχε κόψει… Και κάποιοι την εύρισκαν πανάκριβη στη τιμή εισαγωγής της στα 7 ευρώ!!
 • EUROBANK: Καλά, οι δικοί της έχουν πάρει 10στερη φανέλα… Και ο Καναδο-ινδός που του έγραφαν ότι… σε πιάσανε κορόϊδο οι έλληνες, τους στέλνει φιλάκια.
 • ΕΤΕ: Δεν θα ησυχάσει, αν δεν γράψει το διψήφιο…
 • ΑΛΦΑ:…… Γράψτε ότι θέλετε
 • ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Μοίρασε τρελά κέρδη μη το ξεχνάμε αυτό… Αλλά οπωσδήποτε δεν ξηγήθηκε όμορφα, καθόλου μάλιστα. Με αποτέλεσμα οι traders στο άκουσμα του ονόματος της να φτύνουν τον κόρφο τους, αν μη τι άλλο.
 • ΠΕΙΡΑΙΩΣ(2): Παράγοντες του χώρου επιμένουν ότι θα έχουμε απότομο ξέσπασμα της. Είναι οι ίδιοι που μας (προ)ειδοποιούσαν ότι τα… 3,4000 ευρώ θα τα έβλεπε πριν το επόμενο ταξίδι της…  Εκτιμούμε, ότι θα στο μέλλον θα γράψει και το 5 και το 6… Εννοείται, ότι για το… 4 δεν το συζητάμε.

επενδυτής

ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΗ ΣΤΜΠΕΡΙΦΟΡΑ και ποιος ξέρει ποια Funds κάλυψαν το placement! Και λέμε μετά για τον ΛΥΚΟ, που στο κάτω κάτω της γραφής δεν έβγαλε κανένα χαρτοφυλάκιο στο δρόμο, όπως έπραξε η λεγάμενη. Και μάλιστα 4 φορές, ναι 4 φορές! Στο τιμόνι των ΕΧΑΕ ο δικός της πρόεδρος, εδώ και έτη πολλά. 

 • ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Με το που γράψαμε πως έχει η κατάσταση μαζί της βγήκαν σαν τα σαλιγκάρια στη βροχή τα αδύναμα χέρια…. Γι αυτό σας γράφουμε, μην κυνηγάτε τις τιμές. Στημένη την έχουν οι εν δυνάμει πωλητές να αδειάσουν κομμάτια για χ, ψ και ω λόγους. 

Να κοιτάτε πάντα ή να ζητάτε να σας δίνουν το βάθος μίας μετοχής και σε αγοραστές και σε πωλητές. Αυτά για τους νεοσσούς… ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΒΛΕΠΩ ΕΔΩ την κατάσταση, ενδεχόμενες αγορές κάτω και των 2 ευρώ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ή ΒΛΑΜΕΝΟΙ ή ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ εδώ… 

επενδυτής

Η μετοχή της Γενική Εμπορίου ΓΕΒΚΑ έκλεισε στα 1,375 ευρώ  με πτώση 1,08%διατηρώντας την μακροπρόθεσμη πτωτική της τάση, καθώς και το σήμα πώλησης. Η αντίσταση βρίσκεται στα 1,48 ευρώ και η στήριξη στα 1,35 ευρώ, με τις εκροές στην μετοχή να πραγματοποιούν αύξηση. Μ.Ο όγκου τριών μηνών 5,73 χιλ. τεμάχια.

 • Η μετοχή πραγματοποίησε αυξημένο όγκο, διατηρώντας την μακροπρόθεσμη πτωτική της τάση, ολοκληρώνοντας για ακόμη μία συνεδρίαση κάτω από το όριο της υπερπουλημένης ζώνης, κάτι που αυξάνει τις πιθανότητες ανοδικής αντίδρασης στις επόμενες συνεδριάσεις.

επενδυτήςεπενδυτής

Η μετοχή της Ideal Holdings ΙΝΤΕΚ έκλεισε στα 5,69 ευρώ με πτώση 1,56%, διατηρώντας την μεσοπρόθεσμη πτωτική της τάση, καθώς και το σήμα πώλησης. Η αντίσταση βρίσκεται  στα 6,39 ευρώ και η στήριξη στα 5,49 ευρώ, με τις εκροές στην μετοχή να καταγράφουν αύξηση. Μ.Ο όγκου τριών μηνών 37,82 χιλ. τεμάχια.

 • Πτωτική παραμένει η μεσοπρόθεσμη τάση για την μετοχή, η οποία στην συνεδρίαση της Παρασκευής πραγματοποίησε «death cross», δηλαδή την πτωτική διάσπαση του ΚΜΟ200 ημερών (6,02 ευρώ) από τον εκθετικό ΚΜΟ50 ημερών (6,0 ευρώ), με την προσοχή να εστιάζεται σήμερα, και ειδικότερα στο εάν θα τον διατηρήσει ή θα τον ακυρώσει (φίλτρο τρία), καθώς στην πρώτη περίπτωση θα αυξήσει τις πιθανότητες μεσοπρόθεσμα για ακόμη χαμηλότερα επίπεδα.

ΙΝΤΕΚ

επενδυτής

ΧΩΡΑ ΑΠΟΔΟΣΗ % Spread vs BUND
ΕΛΛΑΔΑ 3,61 +1,21
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 3,12 +0,72
ΙΣΠΑΝΙΑ 3,28 +0,89
ΙΤΑΛΙΑ 3,93 +1,53

επενδυτής

 1. AS.CO
 2. UNIBIOS
 3. EUROCONSULTANS
 4. EVROFARMA
 5. ILYDA

επενδυτής

TITAN: Διαπραγματευόταν χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα αλλά έχασε σημαντικά μεγαλύτερο ποσό. Στα 28,95 ευρώ και στο -5,39%. Χαμηλό ημέρας το κλείσιμο.

INTRALOT: Από το ξεκίνημα ξεχώρισε και το αγοραστικό ενδιαφέρον στη μετοχή ήταν δυνατό μέχρι και το κλείσιμο. Μεγάλη σκούπα σήμερα στη μετοχή. Οι υποστηρικτές της μετοχής μιλάνε για έναρξη αντεπίθεσης με στόχο νέα υψηλά. Στα 1,1540 ευρώ και στο +5,48% με όγκο πάνω από 4,3 εκατ. τεμάχια.

OPTIMA BANK: Και μέρισμα έκοψε και νέο ιστορικό υψηλό έγραψε. Στα 13 ευρώ και στο +3,17%.

CENERGY: Έκοψε και αυτή μέρισμα και ενισχύθηκε και μάλιστα έκλεισε σε νέο ιστορικό υψηλό. Στα 9,72 ευρώ και στο +3,18%.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Οι ρευστοποιήσεις του “ΘΕΣΜΙΚΟΥ” στην ΑΣΚΟ λύτρωσαν την μετοχή ενώ έδωσαν την δυνατότητα να τοποθετηθούν όσοι μπορούν να δουν παραπέρα από την μύτη τους. Λέτε να συμβεί το ίδιο και στην ΕΛΣΤΡ αφού η ίδια πηγή ρευστοποιεί την θέση της στη μετοχή;

 • Και δεν πρέπει να μένουν και πολλά… Βέβαια άλλο ΑΣΚΟ κι άλλο ΕΛΣΤΡ αυτή την περίοδο, αλλά και η ΕΛΣΤΡ είναι βαθειά υποτιμημένη. Δεν είναι μόνον το P/e που καθορίζει την τιμή μίας μετοχής βρε παιδιά…

επενδυτής

 • ΛΑΒΙΦΑΡΜ = 5,5 ΑS.CO!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • ΑΒΕ = 3 ΑΣΚΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • CENER =  2,7 ELVALXALKOR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • EUROBANK = 2,3 ALPHA BANK!!!
 • MΠΗΤΡΟΣ κ/φση 9,2 εκατ. ευρώ και ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ 4,2 εκατ. ευρώ!!!!!!!!!!!!!
 • REALCONS = 6 ΙΛΥΔΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • QUALITY = 2,5 ILYDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • INTRALOT = 2,5 INTRAKOM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • KRI KRI = 18 EVROFARMA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ 

επενδυτής

ΜΥΤΙΛ: Στα €49 (από €45 προηγουμένως) αυξάνει την τιμή – στόχο για τη Metlen (πρώην Μυτιληναίος) η Edison.

ΑΡΑΙΓ: Νέα τιμή – στόχο για τη μετοχή της Αεροπορίας Αιγαίου στα 17,8, από 13,8 ευρώ, δίνει η Eurobank Equities σε έκθεσή της, στην οποία επαναδιατυπώνει τη σύσταση “ΑΓΟΡΑ”.

ΠΕΙΡ: Συμπλήρωσε τέσσερις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις και οκτώ πτωτικές στις τελευταίες δέκα, ενώ ολοκλήρωσε τις συναλλαγές σε χαμηλά πέντε μηνών.

ΑΛΦΑ: Συμπλήρωσε τέσσερις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις και οκτώ πτωτικές στις τελευταίες δέκα, ενώ ολοκλήρωσε τις συναλλαγές σε χαμηλά επτά μηνών.

ΑΒΑΞ: Έχασε τη διαιτησία στη κόντρα με τον Λίβανο, με την μετοχή να συμπληρώνει τέσσερις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις. Το Διαιτητικό Δικαστήριο δεν έκανε δεκτά τα επιχειρήματα της Ελληνικής Εταιρείας. Την καλεί να πληρώσει 1,3 εκατ. ευρώ. Θα γράψει λογιστική ζημιά 16 εκατ. ευρώ.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Στα 0,25 ευρώ (-9,42%) άλλαξαν χέρια 813499 τεμ. (περίπου το 3,4% της Εταιρείας) στην ΠΡΔ (-9,42%). Πληροφορίες θέλουν πωλητή την Centric. Ο υψηλότερος όγκος των τελευταίων 159 μηνών, με τον αμέσως υψηλότερο να έχει σημειωθεί στις 5/11/2007 με 910122 τεμ.

επενδυτής

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ – Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες»:

 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…
 • Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.

Η αγορά θέλει καθημερινή πολύωρη ενασχόληση, όποιος δεν μπορεί να την μελετά και να την παρακολουθεί τότε πολύ δύσκολα θα βγει στο τέλος κερδισμένος από αυτήν. Απαιτείται πολύ διάβασμα, διεισδυτικότητα στις λεπτομέρειες και στα ψιλά γράμματα που κρύβουν οι χρηματοοικονομικές καταστάσεις που δημοσιεύουν οι εταιρείες.

 • Χρειάζονται συχνά γρήγορες κινήσεις, ρευστοποιήσεις θέσεων ακόμα και με ζημιά (για να προλάβουμε πολύ μεγαλύτερη αργότερα), όχι κυνήγι του υποσχόμενου εύκολου κέρδους που δεν (υπο)στηρίζεται από πουθενά και μία ροπή προς τα Θεμελιώδη της κάθε υπό εξέταση περίπτωσης.

ΑΓΟΡΑ Χ.Α: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ 

 1. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΧΡΗΣΗ Stop Loss
 2. ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΚΕΡΔΩΝ ΕΦΟΣΟΝ ΕΥΝΟΕΙ Η ΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΜΤΧ
 3. ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΤΙΜΕΣ
 4. Αγοράζουμε μόνον σε πτωτικά γυρίσματα την μετοχή που μας ενδιαφέρει…

ΣΧΟΛΙΟ: Στις αγορές δεν χωρούν συναισθηματισμοί, δεν είναι ποδοσφαιρικές ή αθλητικές ομάδες για να μην αλλάζουμε τις… αγάπες μας. Οι μετοχές είναι αναλώσιμες… Και Long θα βγεις και Short θα γίνεις, αν το επιβάλλουν ή συνηγορούν σε κάτι τέτοιο οι συνθήκες.

****

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα + το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.

επενδυτής

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο