Θα έχει επιπτώσεις στις μετοχές το αποψινό debate Μπάϊντεν-Τραμπ;

πολιτικών μετοχών

Το πρώτο προεδρικό ντιμπέιτ έχει οριστεί για το βράδυ της Πέμπτης, με την κούρσα να είναι ακόμα κοντά. Σε αντίθεση με τους προηγούμενους εκλογικούς κύκλους, αυτή τη φορά η συζήτηση διεξάγεται πολύ νωρίτερα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε μια λιγότερο λεπτομερή συζήτηση των πολιτικών.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Citi, τυχόν επιπτώσεις στην αγορά μετοχών που θα προκληθούν από τη συζήτηση είναι πιθανό να είναι βραχύβιες.

Γενικότερα, οι μετοχές συνήθως τιμολογούν τον εκλογικό κίνδυνο περίπου δύο μήνες πριν από την ημέρα της ψηφοφορίας «και μπορεί να δούμε κάποια αδυναμία καθώς οι αγορές αναμένουν το επικείμενο γεγονός του Νοεμβρίου», σημείωσαν οι αναλυτές.


“Πιστεύουμε ότι οι πολιτικές συζητήσεις της συζήτησης θα είναι μάλλον επιφανειακές. Οι συζητήσεις που σχετίζονται με την οικονομία δεν θα περιλαμβάνουν δημοσιονομική μείωση, προσθέτοντας αστάθεια», συνέχισαν. «Οι αγορές ομολόγων συνήθως προτιμούν μια διαιρεμένη κυβέρνηση, ενώ οι μετοχές προτιμούν την ενοποίηση».

Στο πλαίσιο των φετινών εκλογών, η πιθανότητα οι ΗΠΑ να καταλήξουν με μια διαιρεμένη κυβέρνηση στις εκλογές του 2024 είναι αρκετά υψηλή, ανέφερε η Citi σε σημείωμα. Αυτό το σενάριο είναι ιδιαίτερα πιθανό εάν ένας Δημοκρατικός κερδίσει την προεδρία, καθώς το κόμμα μπορεί να δυσκολευτεί να διατηρήσει τον έλεγχο της Γερουσίας.


Για την αγορά ομολόγων, αυτό θα σηματοδοτούσε το καλύτερο αποτέλεσμα, δεδομένου του σημερινού υψηλού βαθμού αβεβαιότητας στις δημοσκοπήσεις.


Οι αναλυτές προτείνουν ότι θα χρειαζόταν μια ασυνήθιστα κακή απόδοση από οποιονδήποτε υποψήφιο για να επηρεάσει σημαντικά τις εκλογές του Νοεμβρίου. Πιστεύουν ότι αυτό δείχνει ότι η τρέχουσα, κάπως ανήσυχη ισορροπία μεταξύ των μακροπρόθεσμων ανησυχιών για το δημοσιονομικό έλλειμμα και μιας dovish Federal Reserve θα παραμείνει άθικτη.

Συνολικά, οι αναλυτές της Citi πιστεύουν ότι με τις εκλογές να εξακολουθούν να είναι αβέβαιες και αρκετά μακριά, οι βραχυπρόθεσμοι μακροοικονομικοί καταλύτες – όπως οι ενέργειες της Federal Reserve, τα βασικά μακροοικονομικά στοιχεία και η επερχόμενη περίοδος κερδών – θα οδηγήσουν τις αγορές “πριν από τη μετάβαση στο παράθυρο εμπορίου των εκλογών των ΗΠΑ αργότερα το καλοκαίρι”.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο