Θετικά πρόσημα στην Wall Street

χρηματιστήριο

χρηματιστήριο

Οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ξεκίνησαν σήμερα με θετικό πρόσημο την συνεδρίαση πριν από περισσότερα σχόλια από τον Jerome Powell, αφού ο πρόεδρος της Federal Reserve επέμεινε στο σενάριο κατά τη διάρκεια της νύχτας, λέγοντας ότι η κεντρική τράπεζα εξακολουθεί να αναμένει να μειώσει τα επιτόκια αργότερα φέτος.

Στο χρηματιστήριο, ο δείκτης Dow Jones Industrial Average σημειώνει κέρδη 0,32%, ο δείκτης S&P 500 ενισχύεται 0,54%, και ο δείκτης Nasdaq Composite πραγματοποιεί κέρδη 0,72%.

Ο Πάουελ θα μιλήσει για άλλη μια φορά

Ο Πάουελ δήλωσε ότι οι μειώσεις των επιτοκίων θα είναι «πιθανότατα κατάλληλες» αργότερα φέτος, «εάν η οικονομία εξελιχθεί σε γενικές γραμμές όπως αναμένεται» και μόλις οι αξιωματούχοι αποκτήσουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στη σταθερή πτώση του πληθωρισμού.

Τα σχόλια διατήρησαν ζωντανές τις προσδοκίες των επενδυτών για μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο, δίνοντας ώθηση στις αμερικανικές μετοχές, οι οποίες είχαν κλονιστεί τις ημέρες που προηγήθηκαν της κατάθεσης.

Οι κύριοι δείκτες της Wall Street έκλεισαν υψηλότερα την Τετάρτη, με τις ευαίσθητες στα επιτόκια μετοχές τεχνολογίας και τσιπ να προηγούνται.

«Ακούσαμε τον Πάουελ χθες και ακούγεται ότι κάποια στιγμή φέτος θα υπάρξει μείωση των επιτοκίων. Απλά δεν ξέρουμε πότε», δήλωσε ο Joe Saluzzi, συν-διευθυντής συναλλαγών στη Themis Trading.

Όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στον Πάουελ, ο οποίος πρόκειται να ολοκληρώσει τη διήμερη κατάθεσή του την Πέμπτη.

Ωστόσο, τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα την Πέμπτη έδειξαν ότι ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητος την περασμένη εβδομάδα στις 217.000, καθώς η αγορά εργασίας συνέχισε να χαλαρώνει σταδιακά.

Οι νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 26.000 τον Ιανουάριο, με τις προσλήψεις να μειώνονται καθώς οι συνθήκες στην αγορά εργασίας συνεχίζουν σταδιακά να χαλαρώνουν.

Αυτό έρχεται πριν από την κρίσιμη ανακοίνωση των μη γεωργικών μισθοδοσίας, που αναμένεται την Παρασκευή, η οποία θα προσφέρει περισσότερες ενδείξεις για τη δύναμη της οικονομίας των ΗΠΑ.

Οι επενδυτές αναμένουν τώρα την κρίσιμη έκθεση για τις μη γεωργικές μισθοδοσίες, η οποία θα μπορούσε να παράσχει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ισχύ της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ την Παρασκευή.

“Ακόμη και αν οι μισθοδοσίες είναι ισχυρότερες από τις αναμενόμενες, αυτό δεν πρόκειται να καταργήσει το επιχείρημα της μείωσης των επιτοκίων. Αν δεν αρχίσετε να βλέπετε κάποιους ακραίους πληθωριστικούς αριθμούς, οι πιθανότητες είναι ότι η περικοπή έρχεται», δήλωσε ο Saluzzi.

Εταιρικά νέα

Οι περισσότερες μετοχές ανάπτυξης και τεχνολογίας ενισχύονται, ενώ η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla (NASDAQ: TSLA) υποχώρησε 1,7%.

Οι μετοχές τσιπ όπως η Nvidia (NASDAQ:NVDA) και η Micron Technology (NASDAQ:MU) σημειώνουν κέρδη 2,1% και 4,4%, αντίστοιχα, και επρόκειτο να επεκτείνουν το ράλι τους από την προηγούμενη συνεδρίαση.

Ο κατασκευαστής εσωρούχων Victoria’s Secret & Co υποχωρεί 30% σε μια αδύναμη ετήσια πρόβλεψη.

Η Eli Lilly (NYSE:LLY) υποχωρεί 1% αφού η ανταγωνίστριά της Novo Nordisk (NYSE:NVO) δήλωσε ότι τα πρώτα δεδομένα δοκιμών για το πολυαναμενόμενο πειραματικό φάρμακό της, την αμυγδαλετίνη, έδειξαν ότι οι συμμετέχοντες είχαν απώλεια βάρους 13,1% μετά από 12 εβδομάδες.

Στα εταιρικά κέρδη, η μετοχή της Kroger σημειώνει άνοδο 6% αφού η εταιρεία λιανικής πώλησης τροφίμων προέβλεψε ετήσιες πωλήσεις και κέρδη σε μεγάλο βαθμό πάνω από τις εκτιμήσεις της Wall Street για υψηλότερη ζήτηση για είδη παντοπωλείου στα καταστήματά της, καθώς περισσότεροι Αμερικανοί ετοιμάζουν γεύματα στο σπίτι εν μέσω επίμονου πληθωρισμού.

Η εταιρεία κυβερνοασφάλειας OneSpan (NASDAQ:OSPN) σημειώνει άνοδο 26% μετά τα συναινετικά τριμηνιαία κέρδη, ενώ η American Eagle Outfitters (NYSE:AEO) σημείωσε άνοδο 10% αφού ο λιανοπωλητής ενδυμάτων ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για το τέταρτο τρίμηνο την Πέμπτη, καθώς οι καταναλωτές αγόρασαν προϊόντα πλήρους τιμής κατά τη διάρκεια της κρίσιμης εορταστικής περιόδου αγορών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η New York Community Bancorp (NYSE:NYCB) επέκτεινε την ανάκαμψή της, σημειώνοντας άνοδο 11% αφού η περιφέρεια συγκέντρωσε πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε νέα κεφάλαια.

Πτωτικά κινείται το αργό

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την Πέμπτη, ανακτώντας τα πρόσφατα κέρδη μετά τα αισιόδοξα στοιχεία για το κινεζικό εμπόριο και τη μικρή από την αναμενόμενη αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού πετρελαίου των ΗΠΑ διαπραγματεύονται 0,7% χαμηλότερα στα 78,56 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο Brent υποχωρεί κατά 0,6% στα 82,50 δολάρια το βαρέλι.

Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα την Πέμπτη έδειξαν ότι το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας αυξήθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τους πρώτους δύο μήνες του 2024, παρέχοντας ελπίδα ότι το παγκόσμιο εμπόριο γυρίζει στροφή.

Και οι δύο δείκτες αναφοράς κέρδισαν περίπου 1% την Τετάρτη, αφού τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν για έκτη συνεχόμενη εβδομάδα, κατά 1,4 εκατομμύρια βαρέλια, κάτω από την προβλεπόμενη αύξηση των 2,1 εκατομμυρίων βαρελιών.

Επιπλέον, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού υποχώρησαν 0,1% στα 2.155,70 δολάρια/oz, υποχωρώντας από νέο υψηλό ρεκόρ, ενώ το EUR/USD κινήθηκε υψηλότερα στο 1,0901.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο