Θετική η JPMorgan για τις κινεζικές μετοχές-Τι βλέπει για ακίνητα και οικονομία

JPMorgan

JPMorgan

Η JPMorgan είναι «θετική» για τις μετοχές της Κίνας και «εποικοδομητική» για τον τομέα των ακινήτων της, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο προσπαθεί να στηρίξει τις αγορές μετοχών και ακινήτων.

Η άποψη της JPMorgan για τις μετοχές της Κίνας «κλίνει προς τη θετική κατεύθυνση», δήλωσε η Wendy Liu, επικεφαλής στρατηγικής μετοχών της εταιρείας για την Ασία και την Κίνα.

Μιλώντας στον Sri Jegarajah του CNBC στη σύνοδο κορυφής της JPMorgan Global China, η Liu δήλωσε ότι ενώ αναμένει ότι το πρόσφατο απότομο ράλι των κινεζικών μετοχών θα σταματήσει βραχυπρόθεσμα, ήταν πεπεισμένη ότι τα κέρδη θα βελτιωθούν το 2024 σε σύγκριση με το 2023.

“Τα κέρδη οδηγούν την απόδοση των μετοχών. Και οι επενδυτές όταν δουν αύξηση των κερδών, θα ενδιαφέρονται».

Ο δείκτης αναφοράς μετοχών CSI300 της Κίνας έφτασε σε υψηλό οκτώ μηνών τη Δευτέρα και έχει αυξηθεί κατά 4,97% μέχρι στιγμής φέτος στις 3.601,48 μονάδες. Ο Liu, ο οποίος αναμένει ότι ο δείκτης θα φτάσει τις 3.900 μονάδες μέχρι το τέλος του έτους, δήλωσε ότι η αγορά της Κίνας εξακολουθεί να είναι «μεταξύ των φθηνότερων» στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

Οι χρηματιστηριακές αγορές της χώρας υποαποδίδουν τα τελευταία χρόνια. Ο CSI300 της ηπειρωτικής Κίνας ήταν η τρίτη χρηματιστηριακή αγορά με τις χειρότερες επιδόσεις στην Ασία, χάνοντας 11,38% πέρυσι. Σημείωσε επίσης απώλειες το 2022 και το 2021.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ κατέγραψε το τέταρτο συνεχόμενο έτος πτώσης το 2023, χάνοντας 14% πέρυσι.

Οι κινεζικές αρχές προσπάθησαν να στηρίξουν τις μετοχές της χώρας μέσω μέτρων που αποσκοπούν στην αύξηση της ρευστότητας της αγοράς, καθώς και στην έκδοση προειδοποιήσεων κατά αθέμιτων πρακτικών.

Ο Liu είναι αισιόδοξος για τη μεταρρύθμιση της αγοράς της Κίνας μετά τον διορισμό του νέου προέδρου Wu Qing ως επικεφαλής της Ρυθμιστικής Επιτροπής Κινητών Αξιών της Κίνας, λέγοντας ότι η CSRC είχε εισαγάγει μεταρρυθμίσεις από την πλευρά της προσφοράς.

Σύμφωνα με τον Wu, η CSRC έχει θεσπίσει αυστηρότερους κανόνες για την εισαγωγή και τη διαγραφή εταιρειών, καθώς και την έκδοση προειδοποιήσεων σε εταιρείες με ανεπαρκείς πολιτικές μερισμάτων.

Τα μέτρα διευκολύνουν την επιβολή κυρώσεων στις επιχειρήσεις για παραβιάσεις ή εάν υπάρχουν προβλήματα με τις οικονομικές τους αναφορές.

Όταν ρωτήθηκε για τον κινεζικό τομέα ακινήτων, ο Liu είπε ότι βρίσκεται σε «σημείο καμπής» και ότι η JPMorgan ήταν «εποικοδομητική» στον τομέα.

Την περασμένη εβδομάδα, οι κινεζικές αρχές υποσχέθηκαν νέα στήριξη για τις κρατικές επιχειρήσεις για να τους επιτρέψουν να αγοράσουν απούλητα διαμερίσματα.

Αυτό περιελάμβανε μια πρόβλεψη 300 δισεκατομμυρίων γιουάν (42,25 δισεκατομμύρια δολάρια) από τη Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για να δανείσουν σε τοπικές κρατικές επιχειρήσεις (SOE), ώστε να μπορούν να αγοράσουν απούλητα διαμερίσματα που έχουν ήδη κατασκευαστεί.

πηγή:www.cnbc.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο