Θετικό μήνυμα από Κίνα για την σταθερότητα της παγκόσμιας ζήτησης αγαθών

Ο ΓΔΧΑ προσέγγισε την προηγούμενη κορυφή των 1120 μονάδων χθες με την στήριξη του τραπεζικού κλάδου, ο οποίος ηγήθηκε των ημερησίων κερδών. Δικαιολογημένη η διάθεση για τον κλάδο, όπως έδειξαν και τα αποτελέσματα Α΄τριμήνου της Αλφα.

Συγκεκριμένα, η τράπεζα δημοσίευσε προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 162εκ. Ευρώ (+23,6% σε ετήσια βάση_+53,7% σε τριμηνιαία βάση) προερχόμενα και από την αύξηση των καθαρών εσόδων από τόκους, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 424εκ ευρώ (+50,7% σε ετήσια βάση_+6,4% σε τριμηνιαία βάση). Ο δείκτης ΜΕΑ υποχώρησε περαιτέρω στο 7,6%, ενώ αναφέρουμε ότι η τράπεζα διαπραγματεύεται στο 0,48 της ενσώματης λογιστικής αξίας (P/TBV).

Διεθνώς, μικτή ήταν η εικόνα των αγορών χθες καθώς το σκηνικό δεν έχει ουσιαστικά διαφοροποιηθεί, αλλά αξίζει να σημειώσουμε την καλύτερη των εκτιμήσεων αύξηση των εξαγωγών της Κίνας ως θετικό μήνυμα για την σταθερότητα της παγκόσμιας ζήτησης αγαθών.

Για σήμερα, δεν υπάρχουν σημαντικά μακροοικονομικά στοιχεία προς ανακοίνωση, ενώ ενημερωτικά αναφέρουμε ότι ο πρόεδρος Μπαίντεν είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί σήμερα με το Κογκρέσο για το όριο χρέους της χώρας.     

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο