Θετικό το κλίμα στην Wall Street

χρηματιστήριο

χρηματιστήριο

Οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κινούνται ανοδικά σήμερα, με τον τεχνολογικό τομέα να ηγείται ενόψει της δημοσίευσης ορισμένων οικονομικών στοιχείων για την απασχόληση και τη στέγαση.

Στο χρηματιστήριο, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,1%, ο δείκτης S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,4%, και ο δείκτης Nasdaq 100 καταγράφει κέρδη 0,6%.

Οι κύριοι δείκτες οδεύουν προς μια νικηφόρα εβδομάδα, με τον S&P 500 και τον τεχνολογικό NASDAQ Composite να σημειώνουν νέα ρεκόρ την Τρίτη, καθοδηγούμενοι από τα κέρδη της αγαπημένης της αγοράς Nvidia (NASDAQ:NVDA).

Το χρηματιστήριο ήταν κλειστό την Τετάρτη για την αργία Juneteenth.

Η Fed πρέπει να είναι «υπομονετική»

Τα οικονομικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα την Πέμπτη περιλαμβάνουν τα αρχικά στοιχεία για τις αιτήσεις ανεργίας και τα στοιχεία για τις ενάρξεις στέγασης αργότερα στη συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές αναζητούν περισσότερες ενδείξεις για το πότε η Federal Reserve θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια.

Μια σειρά αξιωματούχων της Fed έχουν εκφράσει επιφυλάξεις σχετικά με την αναμενόμενη μείωση των επιτοκίων πολύ σύντομα, αναζητώντας περισσότερες αποδείξεις ότι ο πληθωρισμός έχει τιθασευτεί πριν η κεντρική τράπεζα συμφωνήσει στη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής.

Το μέλος της FOMC Thomas Barkin πρόκειται να μιλήσει αργότερα στη συνεδρίαση και ακολουθεί τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Μινεάπολης Neel Kashkari που δήλωσε ότι θα χρειαστούν έως και δύο χρόνια για να επιστρέψει ο πληθωρισμός των ΗΠΑ στον μεσοπρόθεσμο στόχο της Federal Reserve.

Ο Kashkari, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο της Ένωσης Τραπεζιτών του Μίσιγκαν νωρίτερα την Πέμπτη, δήλωσε ότι η αύξηση των μισθών ήταν πολύ υψηλή για να επαναφέρει τον πληθωρισμό στον στόχο του 2% αυτή τη στιγμή.

Εταιρικά νέα

Η μετοχή της Nvidia (NASDAQ:NVDA) σημειώνει άνοδο 3,2%, προσθέτοντας στα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης που είχαν ως αποτέλεσμα ο κατασκευαστής τσιπ να γίνει η πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο.


Η μετοχή της Trump Media & Technology Group (NASDAQ:DJT) υποχωρεί πάνω από 11%, αφού η SEC επέτρεψε στους επενδυτές στα παράγωγα της εταιρείας, γνωστά ως warrants, να ανταλλάξουν τις συμμετοχές τους με μετοχές της εταιρείας, γεγονός που μπορεί να αποδυναμώσει τους μακροχρόνιους επενδυτές.

Η μετοχή της Accenture πραγματοποιεί άνοδο 7,2%, αφού ο πάροχος υπηρεσιών πληροφορικής προέβλεψε ετήσια αύξηση εσόδων πάνω από τις εκτιμήσεις, καθώς η αυξανόμενη υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης αντισταθμίζει την υποτονική αύξηση των επιχειρηματικών δαπανών.

Η μετοχή της Honeywell (NASDAQ:HON) καταγράφει απώλειες 0,9%, αφού ο όμιλος συμφώνησε να αγοράσει την εταιρεία αεροδιαστημικής και αμυντικής τεχνολογίας CAES Systems για 1,9 δισ. δολάρια από την εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων Advent International.

Η Hewlett Packard Enterprise πραγματοποιεί άνοδο 2,2%, μετά την ανακοίνωση της βρετανικής ρυθμιστικής αρχής ανταγωνισμού ότι διερευνά εάν η προγραμματισμένη εξαγορά της Juniper Networks από την εταιρεία ύψους 14 δισ. δολαρίων, αύξηση 1,3%, θα προκαλέσει ανησυχίες για τον ανταγωνισμό.

Η μετοχή της Dell Technologies (NYSE:DELL) σημειώνει άνοδο 3,2%, και η Super Micro Computer (NASDAQ:SMCI) ενισχύεται 4,6%, αφού ο Elon Musk δήλωσε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X ότι αυτές οι εταιρείες θα παρέχουν ράφια διακομιστών για τον υπερυπολογιστή που κατασκευάζει η startup του xAI.

Η μετοχή της Winnebago (NYSE:WGO) υποχωρεί 5,6%, μετά την απογοήτευση των οικονομικών κερδών τρίτου τριμήνου του κατασκευαστή οχημάτων αναψυχής, με τα αυξημένα επιτόκια να αποθαρρύνουν τους αγοραστές.

Η μετοχή της KB Home (NYSE:KBH) σημειώνει άνοδο 1,9%, αφού η εταιρεία κατασκευής κατοικιών ανακοίνωσε ένα ισχυρό δεύτερο τρίμηνο, με τις καθαρές παραγγελίες και την αξία των παραγγελιών να αυξάνονται από έτος σε έτος.

Το αργό υποχωρεί λόγω ανησυχιών για τη ζήτηση

Οι τιμές του αργού σημείωσαν άνοδο την Πέμπτη, πριν από τη δημοσίευση των επίσημων στοιχείων αποθεμάτων των ΗΠΑ.

Μέχρι τις 09:35 ET, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου των ΗΠΑ (WTI) διαπραγματεύονται 0,6% υψηλότερα στα 81,20 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο Brent ενισχύεται 0,8% στα 85,78 δολάρια το βαρέλι.

Δεν υπήρξε διακανονισμός WTI την Τετάρτη λόγω αργίας στις ΗΠΑ, η οποία διατήρησε τις συναλλαγές σε μεγάλο βαθμό υποτονικές.

Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά λίγο περισσότερο από 2 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 14 Ιουνίου, υποδηλώνοντας εξασθένηση της ζήτησης ακόμη και κατά τη διάρκεια της σημαντικής καλοκαιρινής περιόδου οδήγησης.

Η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας δημοσιεύει τα επίσημα στοιχεία αργότερα την Πέμπτη, μια ημέρα αργότερα από το συνηθισμένο λόγω της αργίας Juneteenth της Τετάρτης.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο