Θετικοί οι αναλυτές της Morgan Stanley για την πορεία των ινδικών μετοχών

Morgan Stanley μετοχές

Οι αναλυτές της Morgan Stanley αναμένουν ότι το ράλι των ινδικών μετοχών θα συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια, ειδικά καθώς τα αποτελέσματα των γενικών εκλογών του 2024 έδειξαν ότι η NDA υπό την ηγεσία του BJP ήταν έτοιμη για τρίτη θητεία στην εξουσία.

Ενώ η NDA έλαβε μικρότερη πλειοψηφία, η Morgan Stanley δήλωσε ότι η διατήρηση της πλειοψηφίας εξακολουθεί να παρουσιάζει μια προβλέψιμη προοπτική για την πολιτική και επεσήμανε βελτιώσεις στη μακροοικονομική σταθερότητα της Ινδίας και στις συνολικές οικονομικές συνθήκες.

Για το σκοπό αυτό, η χρηματιστηριακή εταιρεία προβλέπει ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 12% έως 15% για τον BSE Sensex 30 τα επόμενα πέντε χρόνια.

«Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι πιθανό να οδηγήσει σε περισσότερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και ενισχύει την πρόβλεψή μας για ετήσια αύξηση των κερδών κατά 20% τα επόμενα πέντε χρόνια. Πιστεύουμε ότι αυτή θα είναι η μεγαλύτερη και ισχυρότερη ανοδική αγορά της Ινδίας ποτέ», ανέφεραν οι αναλυτές της Morgan Stanley σε σημείωμα.

Ο Nifty 50 της Ινδίας και ο Sensex είχαν πέσει κατακόρυφα από τα υψηλά ρεκόρ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αφού τα αποτελέσματα των γενικών εκλογών έδειξαν ότι η NDA κέρδισε πολύ μικρότερη πλειοψηφία από την αναμενόμενη, ενώ η συμμαχία INDI υπό την ηγεσία του Κογκρέσου κέρδισε έδαφος. Αυτό προκάλεσε κάποιες ανησυχίες ότι η NDA θα αντιμετωπίσει μεγαλύτερη αντιπολίτευση στη θέσπιση σαρωτικών αλλαγών πολιτικής.

Ωστόσο, η NDA αναμένεται να σχηματίσει κυβέρνηση για τρίτη συνεχόμενη θητεία, με τον νυν πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι να παραμένει στο ρόλο του.

Οι ινδικές μετοχές ανέκαμψαν σε μεγάλο βαθμό τις τελευταίες δύο ημέρες ακολουθώντας αυτή την ιδέα, επιστρέφοντας στο προσκήνιο από τις κορυφές που παρατηρήθηκαν στην αρχή της εβδομάδας.

Οι επενδυτές χαιρέτισαν σε μεγάλο βαθμό τις φιλικές προς τις επιχειρήσεις πολιτικές που θέσπισε ο Modi τα τελευταία 10 χρόνια, με την οικονομική ανάπτυξη της Ινδίας να ξεπερνάει τους παγκόσμιους ομολόγους της, καθώς η κυβέρνηση επένδυσε στην ανάπτυξη υποδομών και στη βελτίωση των δυνατοτήτων παραγωγής.

Η MS δήλωσε ότι αυτή η τάση είναι πιθανό να συνεχιστεί τα επόμενα πέντε χρόνια, ενώ περισσότερες οικονομικές μεταρρυθμίσεις που θεσπίστηκαν από το BJP αναμένεται να αυξήσουν την οικονομική σταθερότητα της Ινδίας.

Η χρηματιστηριακή δήλωσε ότι ήταν overweight στους τομείς των χρηματοοικονομικών, της τεχνολογίας, της διακριτικής ευχέρειας των καταναλωτών και της βιομηχανίας και underweight σε άλλους. Η MS δήλωσε επίσης ότι προτιμά τις κυκλικές έναντι των αμυντικών και τις μεγάλες κεφαλαιοποιήσεις έναντι των μικρών κεφαλαιοποιήσεων.

Ωστόσο, η MS επεσήμανε ορισμένους κινδύνους για τις ινδικές μετοχές από την καθυστερημένη γραφειοκρατία και τις υποδομές, τον πιθανό αντίκτυπο της τεχνητής νοημοσύνης στον τεχνολογικό τομέα της Ινδίας, την κλιματική αλλαγή και τις αργές μεταρρυθμίσεις.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο