Θηλιά για τις κατασκευαστικές εταιρείες έχουν γίνει οι μεγάλες οφειλές του Δημοσίου

Πολλές εξ αυτών να αντιμετωπίζουν πρόβλημα οικονομικής ρευστότητας. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το πρόβλημα στους μεγάλους κατασκευαστικούς Ομίλους, στους οποίους το Δημόσιο οφείλει είτε τεράστια ποσά από έργα τα οποία έχουν εκτελέσει είτε προκαταβολές από έργα που εκτελούν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα το Δημόσιο οφείλει μόνο σε έναν μεγάλο κατασκευαστικό Όμιλο πάνω από 500 εκατ. ευρώ, ενώ στέλεχος του ίδιου Ομίλου που ρωτήθηκε από το capital.gr έκανε λόγο για “απίθανα ποσά που μας οφείλονται”.

Οι μεγάλες οφειλές προς τους κατασκευαστικούς Ομίλους έχουν βάλει φρένο και στην υλοποίηση των έργων που εκτελούνται στην χώρα, όπως για παράδειγμα τα δύο τμήματα του Βόρειου Οδικού Αξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), για τα οποία αν και ήδη υπάρχουν ανάδοχοι, δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει να κατασκευάζονται όπως έγραψε το Capital.

Oι καθυστερήσεις στις πληρωμές προς τις κατασκευαστικές εταιρίες είναι μεγάλες και επηρεάζουν όλη την αλυσίδα των έργων, καθώς ήδη το πρόβλημα έχει μετατεθεί στους προμηθευτές και υπάρχει ο φόβος ότι πολύ σύντομα θα περάσει και στους εργαζόμενους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο