Θοδωρής Σεμερτζίδης: Small is beautiful in IT sector (?)

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες κλάδους τα τελευταία χρόνια είναι αυτός
της τεχνολογίας, προσελκύοντας ολοένα και περισσότερο το επενδυτικό ενδιαφέρον.
  • Και πως δεν θα μπορούσε άλλωστε, καθώς η πρόοδος που σημειώνεται σε τομείς όπως το cloud, αλλά και της τεχνητής νοημοσύνης, δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες στους επενδυτές ωθώντας τις αποτιμήσεις των εταιρειών του κλάδου σε υψηλά επίπεδα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα των παραπάνω, αποτελεί το γεγονός, ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς της Information Technology (IT) το 2021 ανερχόταν σε 94,12 δισ. δολάρια, με το μέγεθος να φθάνει έως το 2030 στα 211,79 δισ. δολάρια.
  • Πραγματικά μεγάλη αύξηση μέσα σε διάστημα μικρότερο της δεκαετίας, γεγονός που οδηγεί σε επενδυτικό παροξυσμό, τοποθετώντας στο προσκήνιο των αποδόσεων εταιρείες με «σαθρά» θεμελιώδη.
Μέσα σε όλον αυτόν τον επενδυτικό παροξυσμό, τον οποίο ενίσχυσε κατά ένα ποσοστό και το φθηνό κι άφθονο χρήμα των κεντρικών τραπεζών την προηγούμενη δεκαετία, υπάρχουν εταιρείες με λογικές αποτιμήσεις και προοπτικές, και κυρίως μικρή μόχλευση του ισολογισμού τους σε σχέση με άλλες του κλάδου τους.
Μία από αυτές είναι και η Information Services Group, η οποία διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο του Nasdaq με το ticker III.
  • Ποια είναι η Information Services Group
Η Information Services Group, Inc., μαζί με τις θυγατρικές της, λειτουργεί ως εταιρεία τεχνολογικής έρευνας και παροχής συμβουλών στην Αμερική Ήπειρο, την Ευρώπη, και την Ασία-Ειρηνικό.
  • Η εταιρεία προσφέρει υπηρεσίες ψηφιακού μετασχηματισμού, συμπεριλαμβανομένων αυτοματισμών, cloud και ανάλυσης δεδομένων, και υπηρεσίες έρευνας και ανάλυσης πληροφοριών αγοράς και τεχνολογίας. Υποστηρίζει οργανισμούς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα να εξελίξουν και να βελτιστοποιήσουν το λειτουργικό τους περιβάλλον.
Η εταιρεία εξυπηρετεί πελάτες του ιδιωτικού τομέα που δραστηριοποιούνται στους κλάδους της μεταποίησης, των τραπεζών, και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, του ασφαλιστικού, της υγείας, της ενέργειας, των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, του δημόσιου τομέα, κα.
Η Information Services Group Inc. ιδρύθηκε το 2006 και εδρεύει στο Στάμφορντ του Κονέκτικατ.
  • Μια ματιά στα θεμελιώδη
Η εταιρεία για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, πραγματοποίησε έσοδα 78,49 εκατ. δολαρίων έναντι 72,56 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, με τα καθαρά έσοδα μετά φόρων να διαμορφώνονται στα 3,49 εκατ. δολάρια έναντι 4,93 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, με την εταιρεία παρόλα αυτά
αυξάνει το μέρισμα της στα 0,04 σεντς από 0,03 σεντς.
  • Η μετοχή της Information Services Group διαπραγματεύεται με P/E 13,5 και με P/BV 2,43, ενώ το EV/EBITDA ανέρχεται στο 8,9, με τον Συνολικό Δανεισμό/EBITDA να βρίσκεται στο 2,3.
Τέλος, την εταιρεία καλύπτουν τρεις αναλυτές, με μέση τιμή στόχο τα $9,16, και σύσταση Buy.
  • Η διαγραμματική εικόνα της Information Services Group
Μπορεί οι οικονομικές επιδόσεις της εταιρείας να μην «διεγείρουν» ιδιαίτερα κάποιον επενδυτή, η διαγραμματική της εικόνα όμως ίσως να μην τον αφήσει ασυγκίνητο.
Η μετοχή της III από τις αρχές του έτους ενισχύεται κατά 12,17% (τιμή την ώρα που γραφόταν το άρθρο $5,16), πραγματοποιώντας χαμηλό 52 εβδομάδων στα $4,15 και υψηλό στα $7,76).
Όπως διακρίνουμε στο παρακάτω διάγραμμα, δείχνει να έχει σταθεροποιηθεί πάνω από τον ΚΜΟ200 ημερών ($5,11), με τους όγκους να κινούνται πέριξ του μέσου όρου τριών μηνών (135.144), προϊδεάζοντας ίσως για μία επικείμενη ανοδική κίνηση, με την αντίσταση να βρίσκεται στα $5,47 και την επόμενη στα $7,73, και την στήριξη στα $5,02.
  • Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΣΕΜΕΡΤΖΙΔΗΣ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο