Θυμάστε το Waterworld; Σύντομα θα γίνει πραγματικότητα – Ιάπωνες κατασκευάζουν την πρώτη πλωτή πολιτεία

  Η Dogen City έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενήσει μέχρι 30.000 ανθρώπους και να λειτουργήσει ως «πόλη υγειονομικής περίθαλψης» σε καιρό ειρήνης, αλλά και ως αυτόνομη πόλη σε περίπτωση φυσικής καταστροφής

  Στην αληθινή ζωή, ετοιμάζεται μια αληθινή πλωτή πόλη που θα μπορούσε να αποτελέσει ένα ασφαλές και σύγχρονο καταφύγιο για τους «κλιματικούς πρόσφυγες» καθώς πολλές μεγάλες παράκτιες πόλεις βρίσκονται αντιμέτωπες με πλημμύρες και καταστροφές από την άνοδο της στάθμης των υδάτων.

  Επίσης, ο παγκόσμιος πληθυσμός τα επόμενα 30 προβλέπεται να φτάσει τα 9,7 δισεκατομμύρια κάνοντας τις κυβερνήσεις να εξετάζουν  σενάρια μετεγκατάστασης των ανθρώπων σε εναλλακτικές πόλεις.

  • Μπροστά σε αυτές τις δυστοπικές προβλέψεις, η ιαπωνική αρχιτεκτονική startup «N-ARK» σχεδιάζει ήδη μια αυτόνομη πόλη που θα επιπλέει στον ωκεανό, με το όνομα «Dogen City».

  Dogen City concept looks to take urban living offshore

  Σύμφωνα με την «N-ARK», η Dogen City έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενεί περίπου 10.000 κατοίκους, ενώ ο πληθυσμός της κατά τη διάρκεια της ημέρας θα μπορούσε να αυξηθεί σε 30.000.

  Η διάμετρός της είναι περίπου 1,58 χλμ και η περιφέρειά της είναι περίπου 4 χλμ.

  city

  Σκοπός της φουτουριστικής πλωτής πολιτείας, σύμφωνα με το Interesting Engineering, είναι να λειτουργήσει  ως «έξυπνη πλωτή πόλη υγειονομικής περίθαλψης» σε καιρό ειρήνης, αλλά και ως αυτόνομη πόλη σε περίπτωση φυσικής καταστροφής.

  Dogen City concept looks to take urban living offshore

  Η πόλη θα είναι ενεργειακά αυτόνομη με την χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων ηλιακών συλλεκτών και ανεμογεννητριών, αλλά και προηγμένων συστημάτων  διαχείρισης νερού, που θα καθαρίζουν και θα  ανακυκλώνουν τα λύματα.

  Η Dogen City είναι επίσης εξοπλισμένη με προηγμένη τεχνολογία για την πρόληψη και τον μετριασμό των καταστροφών, διασφαλίζοντας την ασφάλεια και την ευημερία των κατοίκων της, με κατοικίες που βρίσκονται μακριά από τον εξωτερικό δακτύλιο σε έναν εσωτερικό κόλπο που προστατεύει τους κατοίκους από τα τσουνάμι.

  Το φιλόδοξο πρότζεκτ αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2030 αλλά δεν έχει γίνει γνωστό που θα τοποθετηθεί.

  Πηγή: skai.gr
  Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
  Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο