Τι αναφέρει ανάλυση της Citi Research για το ινδικό χρηματιστήριο

εκλογών αγοράς

Τα πρόσφατα αποτελέσματα των εκλογών στην Ινδία, σε αντίθεση με τις προσδοκίες των exit poll, έχουν αναστατώσει τη δυναμική της αγοράς, προκαλώντας αύξηση της μεταβλητότητας και πιθανή μετατόπιση της αντίληψης κινδύνου. Ακολουθεί μια ανάλυση της ανάλυσης της Citi Research και των αρχικών προβληματισμών σχετικά με τις επιπτώσεις:

1) Μεταβλητότητα αποτίμησης: Η διαφορά μεταξύ των exit polls και των πραγματικών αποτελεσμάτων μπορεί να οδηγήσει σε βραχυπρόθεσμες διακυμάνσεις στα πολλαπλάσια αποτίμησης. Οι ινδικές αγορές, που επί του παρόντος διαπραγματεύονται με σημαντικό premium σε σύγκριση με τα ιστορικά επίπεδα και τους δείκτες αναδυόμενων αγορών, θα μπορούσαν να δουν προσαρμογές καθώς εξελίσσεται η αντίληψη του κινδύνου.

2) Στρατηγική αποεπένδυση: Οι προοπτικές της αγοράς σχετικά με τη στρατηγική αποεπένδυση αναμένεται να γίνουν πιο επιφυλακτικές, εν αναμονή περαιτέρω σαφήνειας στον επερχόμενο προϋπολογισμό. Συγκεκριμένοι στόχοι αποεπένδυσης ενδέχεται να έχουν μειωμένες πιθανότητες βραχυπρόθεσμα.

3) Εστίαση στην απασχόληση και την αγροτική κατανάλωση: Προβλέποντας πιθανή έμφαση στη δημιουργία θέσεων εργασίας και την αγροτική κατανάλωση στον προϋπολογισμό, οι επενδυτές ενδέχεται να στρέψουν την προσοχή τους σε τομείς που εστιάζουν στην ύπαιθρο. Οι μετοχές καταναλωτών και αυτοκινήτων όπως οι HUL, Dabur (NS: DABU), M &M, Maruti (NS: MRTI) και Hero θα μπορούσαν να επωφεληθούν βραχυπρόθεσμα.

4) Επιχειρήσεις του Δημόσιου Τομέα (PSUs): Ενώ ο δείκτης NIFTY PSE σημείωσε ένα sell-off μετεκλογικά, οι επιλεκτικές ευκαιρίες παραμένουν ελκυστικές. Ονόματα όπως NTPC (NS:NTPC), GAIL (NS:GAIL) και Bharat Electronics (NS:BAJE), υποστηριζόμενα από ευνοϊκούς μεσοπρόθεσμους παράγοντες ανάπτυξης, αντιμετωπίζονται ευνοϊκά παρά τη βραχυπρόθεσμη μεταβλητότητα.

5) Υποδομές και κεφαλαιουχικές δαπάνες: Οι προσδοκίες σχετικά με την αύξηση των υποδομών και των κεφαλαιουχικών δαπανών ενδέχεται να υποβληθούν σε επαναξιολόγηση, επηρεάζοντας ενδεχομένως πολλαπλάσια αποτίμησης βραχυπρόθεσμα. Ωστόσο, η προτεραιότητα της κυβέρνησης σε αυτούς τους τομείς, σε συνδυασμό με τις προσδοκίες για βιώσιμες κεφαλαιουχικές δαπάνες, αποτελεί καλό οιωνό για τις μακροπρόθεσμες προοπτικές.

6) Πίεση μεσαίας κεφαλαιοποίησης: Με την αύξηση της αντίληψης κινδύνου, οι μετοχές μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ιδιαίτερα εκείνες που έχουν ξεπεράσει τις μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης τα τελευταία χρόνια, θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν πιέσεις.

7) Προοπτικές φορολογικής πολιτικής: Οι επενδυτές ενδέχεται να αντιληφθούν μικρότερη πιθανότητα αύξησης του φόρου κεφαλαιουχικών κερδών στο τρέχον σενάριο, επηρεάζοντας ανάλογα το κλίμα της αγοράς.

8) Ενεργειακός τομέας: Η δυνατότητα συμπερίληψης του φυσικού αερίου στον φόρο αγαθών και υπηρεσιών (GST) θα μπορούσε να ωφελήσει την αλυσίδα αξίας του φυσικού αερίου. Εταιρείες όπως η GAIL και η City Gas Distribution (CGD) έχουν να κερδίσουν από αυτή τη δυνητική ανάπτυξη.

9) Προτίμηση Χρηματοπιστωτικού Τομέα: Η Citi Research διατηρεί θετική στάση έναντι των τραπεζών του ιδιωτικού τομέα έναντι των ομολόγων του δημόσιου τομέα στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

10) Προσοχή στις υπηρεσίες πληροφορικής: Ενώ η αμυντική φύση των υπηρεσιών πληροφορικής μπορεί να προσφέρει βραχυπρόθεσμα οφέλη, η Citi Research παραμένει επιφυλακτική σχετικά με τις μακροπρόθεσμες επιχειρηματικές προοπτικές του κλάδου.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο