Τι αναφέρει έκθεση της BOJ για τις εννέα περιφέρειες της χώρας

μετοχές

BOJ

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας (BOJ) μείωσε την οικονομική αξιολόγησή της για επτά από τις εννέα περιφέρειες της χώρας την Πέμπτη, αλλά δήλωσε ότι οι οικονομίες ως επί το πλείστον ανακάμπτουν ή ανακάμπτουν σταδιακά.

Σε μια έκθεση για τις περιφερειακές οικονομίες, η κεντρική τράπεζα ανέφερε ότι υπάρχει ελπίδα ότι οι μικρότερες επιχειρήσεις θα αυξήσουν τους μισθούς κατά το ίδιο ποσό με πέρυσι ή περισσότερο, μετά τις αυξήσεις μισθών που προσφέρθηκαν στους υπαλλήλους από τους μεγαλύτερους ομολόγους τους.

«Με τις ισχυρές αυξήσεις μισθών να διατηρούνται για δύο συνεχόμενα χρόνια, οι εταιρείες αλλάζουν τη συμπεριφορά τους για να αντιμετωπίσουν το αυξανόμενο κόστος εργασίας», όπως η ενίσχυση των επενδύσεων για τον εξορθολογισμό των λειτουργιών, ανέφερε η BOJ.

Η BOJ, ωστόσο, προειδοποίησε για αδύναμα σημάδια στην κατανάλωση και την παραγωγή σε ορισμένες περιοχές που επλήγησαν από τις υποτονικές πωλήσεις χειμερινών ενδυμάτων και τις διαταραχές στην παραγωγή αυτοκινήτων, υπογραμμίζοντας την εύθραυστη φύση της οικονομικής ανάκαμψης της Ιαπωνίας.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο