Τι αναφέρει μελέτη της Morgan Stanley για τις μετοχές AI

τεχνητή νοημοσύνη

Morgan Stanley τεχνητής νοημοσύνης

Σε μια πρόσφατη έκθεση, η Morgan Stanley εμβάθυνε στο ταχέως εξελισσόμενο τοπίο της ενσωμάτωσης της τεχνητής νοημοσύνης και τον αντίκτυπό της σε διάφορους τομείς. Αυτή η ολοκληρωμένη μελέτη, μια ενημέρωση από την έρευνα του τέταρτου τριμήνου του 2023, επισημαίνει τις μεταβολές στην έκθεση και τη σημαντικότητα της τεχνητής νοημοσύνης σε ένα ευρύ φάσμα μετοχών, προσφέροντας έναν λεπτομερή χάρτη του ρυθμού μεταβολής της τεχνητής νοημοσύνης.

Σύμφωνα με τα ευρήματά της, 337 μετοχές, που αντιπροσωπεύουν πάνω από 11 τρισεκατομμύρια δολάρια σε αγοραία αξία, έχουν αλλάξει τις κατηγορίες έκθεσής τους στην τεχνητή νοημοσύνη.

Αυτό περιλαμβάνει αλλαγές στην έκθεση από κατηγορίες όπως “Adopter” σε “Enabler”. Για παράδειγμα, η Morgan Stanley σημειώνει ότι η τεχνητή νοημοσύνη «είναι πλέον πιο σημαντική για το 97% της κάλυψης των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας», σηματοδοτώντας μια ουσιαστική ενσωμάτωση των τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης σε αυτόν τον τομέα. Αυτό αντιπροσωπεύει δραματική αύξηση σε σχέση με τα προηγούμενα επίπεδα, αντανακλώντας τον αυξανόμενο ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης στην ενίσχυση της επιχειρησιακής αποδοτικότητας και την αντιμετώπιση των σημείων συμφόρησης ισχύος.

Η μελέτη σημειώνει επίσης ότι η σημαντικότητα της τεχνητής νοημοσύνης στις επενδυτικές θέσεις έχει αυξηθεί σημαντικά, με 446 μετοχές, αξίας 15 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, να βλέπουν αλλαγές από αυτή την άποψη. Η αυξημένη σημασία οφείλεται στη δυνατότητα της τεχνητής νοημοσύνης να προσφέρει λειτουργική αποδοτικότητα, κέρδη παραγωγικότητας και καινοτόμες λύσεις σε όλους τους κλάδους.

«Η τεχνητή νοημοσύνη γίνεται όλο και πιο σημαντική για την επενδυτική υπόθεση», έγραψε η εταιρεία.

Η Morgan Stanley τονίζει ότι η μέτρηση του ρυθμού αλλαγής της τεχνητής νοημοσύνης είναι ζωτικής σημασίας για τον εντοπισμό αυξητικών ευκαιριών άλφα. Η παγκόσμια προσπάθεια χαρτογράφησης, ακόμη και σε αυτό το πρώιμο στάδιο της διάδοσης της τεχνητής νοημοσύνης, στοχεύει στην παροχή σαφέστερης κατανόησης αυτών των ευκαιριών.

Η έκθεση προσδιορίζει δύο βασικές στρατηγικές για τη δημιουργία άλφα AI:

1) «Enablers with Rising AI Materiality»: Οι μετοχές που έχουν επανακατηγοριοποιηθεί ως έχουσες έκθεση «Core to Thesis» στην AI έχουν σημειώσει ράλι άνω του 25% από την αρχή της χρονιάς. Η Morgan Stanley προτείνει ότι οι επενδυτές θα πρέπει να συνεχίσουν να επικεντρώνονται σε αυτούς τους παράγοντες, καθώς τώρα δείχνουν άνοδο 20% στις τιμές-στόχους του βασικού σεναρίου της Morgan Stanley, σε σύγκριση με άνοδο 14% για εκείνους που είναι απλώς «Core-to-Thesis».

Σε κλαδική βάση, οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, οι οποίες έχουν ήδη παραδώσει 15% alpha YTD, επισημαίνονται για τις περαιτέρω ανοδικές δυνατότητές τους.

2) «Adopters with Strong Pricing Power»: Οι εταιρείες που ταξινομούνται ως υιοθετητές AI με ισχυρή τιμολογιακή δύναμη έχουν ξεπεράσει εκείνες με χαμηλότερη τιμολογιακή ισχύ κατά 24% από την κυκλοφορία του ChatGPT. Η Morgan Stanley αναμένει ότι αυτή η τάση θα συνεχιστεί, με 135 μετοχές να αναγνωρίζονται ότι πληρούν αυτό το κριτήριο.

Η έκθεση περιγράφει επίσης σημαντικές αλλαγές στην έκθεση στην τεχνητή νοημοσύνη και τη σημαντικότητα ανά τομέα. Οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, τα υλικά και οι βιομηχανίες έχουν δει σημαντικές αλλαγές, με σημαντικό αριθμό εταιρειών να αναταξινομούνται ως καταλύτες ή ενεργοποιητές / υιοθετητές. Για παράδειγμα, ο αριθμός των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας που επισημαίνονται ως ενεργοποιητές έχει αυξηθεί από περίπου 3% σε πάνω από 30% τους τελευταίους έξι μήνες.

Η Morgan Stanley προβλέπει ότι η αύξηση της παραγωγικότητας που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη θα προσθέσει περίπου 30 μονάδες βάσης στο καθαρό περιθώριο κέρδους του S&P 500 έως το 2025.

“Το ιδιόκτητο πλαίσιο του βιομηχανικού μας ομίλου που επικεντρώνεται στην αύξηση της αποτελεσματικότητας με γνώμονα την τεχνητή νοημοσύνη επιβεβαιώνει αυτή την άποψη, καθώς οι ομάδες που σχετίζονται με το λογισμικό / Διαδίκτυο εμφανίζονται ως κορυφαίοι δικαιούχοι”, αναφέρει η έκθεση.

«Όσον αφορά τους παράγοντες αύξησης της παραγωγικότητας στον κλάδο, το πλαίσιό μας υπογραμμίζει ότι οι θύλακες της αγοράς που προσανατολίζονται στις υπηρεσίες έχουν μια πιο σημαντική ευκαιρία όσον αφορά τα κέρδη αποδοτικότητας που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη», προσθέτει.

“Αυτές οι ομάδες περιλαμβάνουν υπηρεσίες λογισμικού, καταναλωτικές υπηρεσίες, εξοπλισμό και υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης, χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και μέσα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Μόνο αυτές οι ομάδες αντιπροσωπεύουν πάνω από το 30% των αναμενόμενων καθαρών εσόδων για το 2025 για τον S&P 500, γεγονός που μιλά για την πιθανή ευκαιρία περιθωρίου».

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο