Τι αναμένουν οι αναλυτές από τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου στην Wall Street

χρηματιστήριο

κερδών

Με τις εκθέσεις κερδών του πρώτου τριμήνου προ των πυλών, οι μεγαλύτερες μάχες με τον πληθωρισμό μπορεί να είναι εκτός δρόμου για τις επιχειρήσεις και τους πελάτες τους. Ο αντίκτυπος των μικρότερων θα μπορούσε μόλις να αρχίσει.

Τα αποτελέσματα θα δώσουν μια πληρέστερη ματιά στο τι είδους έτος θα είναι το 2024, αφού τα προηγούμενα τρία χρόνια όλα είχαν τουλάχιστον κάτι που οδήγησε τις τιμές προς τα πάνω ή τις διατήρησε υψηλότερες.

Το 2021, ήταν η επαναλειτουργία της οικονομίας μετά την πανδημία και την κρίση της εφοδιαστικής αλυσίδας. Το 2022, ήταν ο πόλεμος στην Ουκρανία. Μέχρι το 2023, καθώς η Federal Reserve αύξησε τα επιτόκια για να κρατήσει ένα καπάκι σε όλα, οι αγοραστές αγωνίζονταν να παραμείνουν στην κορυφή των υψηλότερων τιμών για τα βασικά και η υποψία είχε αυξηθεί ότι οι εταιρείες είχαν επωφεληθεί από τρία χρόνια αναταραχής για να χρεώσουν περισσότερα.

Αυτές οι ιστορικές διαταραχές μπορεί στην πραγματικότητα να ήταν το εύκολο μέρος της μάχης της Fed ενάντια στις υψηλότερες τιμές, δήλωσε ο Matt Stucky, επικεφαλής διαχειριστής χαρτοφυλακίου μετοχών στη Northwestern Mutual Wealth Management.

«Τώρα, είμαστε στο δύσκολο κομμάτι», είπε.

Οι ισχυρές τάσεις απασχόλησης και τα μισθολογικά κέρδη έχουν διατηρήσει τις υψηλότερες τιμές και τα επιτόκια, είπε, αλλά καθώς αυτή η τάση παραμένει σταθερή, το ίδιο ισχύει και για την επιφυλακτικότητα των καταναλωτών και τις προσδοκίες για ενδεχόμενη επιβράδυνση. Τα καυτά στοιχεία για τις θέσεις εργασίας του Μαρτίου συνέχισαν να αψηφούν τους σκεπτικιστές και άλλοι υποδηλώνουν ότι οι ΗΠΑ αρχίζουν να αποδέχονται το σημερινό τοπίο ως το νέο φυσιολογικό.

«Το γεγονός ότι η αγορά εργασίας είναι τόσο ισχυρή δείχνει ότι οι εταιρείες και η οικονομία προσαρμόζονται στα υψηλά επιτόκια», δήλωσε ο Glen Smith, επικεφαλής επενδύσεων της GDS Wealth Management.

Η Delta Air Lines Inc. και η JPMorgan Chase & Co. ηγούνται των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων αυτής της εβδομάδας. Η Wall Street αναμένει μέτρια αύξηση των κερδών για την εταιρική Αμερική συνολικά, καθώς η καταναλωτική ζήτηση συνεχίζεται, ακόμη και όταν οι εταιρείες διατηρούν τις τιμές υψηλές και μειώνουν το κόστος για να καλλιεργήσουν την κατώτατη γραμμή.

Η ανάπτυξη στον τομέα της μεγάλης τεχνολογίας πιθανότατα θα συνεχίσει να διασώζει την υπόλοιπη αγορά, αλλά οι επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύνη, μαζί με τις αντιμονοπωλιακές ενέργειες, θα μπορούσαν να χρειαστούν χρόνια για να αποδώσουν, δοκιμάζοντας την υπομονή των επενδυτών εν μέσω της συνεχιζόμενης συζήτησης σχετικά με το εάν η έκρηξη της τεχνητής νοημοσύνης είναι στην πραγματικότητα μια άλλη τεχνολογική φούσκα.

«Όπως συνέβη και τα δύο προηγούμενα τρίμηνα, ο τεχνολογικός τομέας παραμένει βασικός μοχλός ανάπτυξης το 1ο τρίμηνο του 2024», έγραψε τον περασμένο μήνα ο Sheraz Mian, διευθυντής έρευνας της Zacks. “Αν δεν υπήρχε η ισχυρή αύξηση των κερδών του τεχνολογικού τομέα, τα συνολικά κέρδη για τον υπόλοιπο δείκτη θα ήταν μέτρια σε αρνητικό έδαφος”.

Οι αναλυτές της Wall Street, συλλογικά, αναμένουν ότι οι εταιρείες του S&P 500 θα σημειώσουν αύξηση κερδών ανά μετοχή κατά 3,2% για το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με το FactSet. Αυτό είναι χαμηλότερο από τις εκκλήσεις για ανάπτυξη 5,7% στα τέλη Δεκεμβρίου.

Αναμένουν επίσης περιθώρια κέρδους 11,5% κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, σύμφωνα με το FactSet. Αυτό θα ήταν πάνω από το 11,2% του προηγούμενου τριμήνου, καθώς τμήματα της εταιρικής Αμερικής μείωσαν το κόστος και απέλυσαν προσωπικό για να προστατεύσουν την κατώτατη γραμμή.

Οι αναλυτές γενικά μετριάζουν τις προσδοκίες τους καθώς πλησιάζουν στην ημερομηνία κατά την οποία μια εταιρεία αναφέρει αποτελέσματα, αλλά ο John Butters, ανώτερος αναλυτής κερδών για την FactSet, σημείωσε ότι οι αναλυτές αναθεωρούν τις προβλέψεις τους σε βαθμό μικρότερο από τον μέσο όρο – σε αντίθεση με τις προοπτικές από τις ίδιες τις εταιρείες.

“Ενώ οι αναλυτές ήταν λιγότερο απαισιόδοξοι στις αναθεωρήσεις των εκτιμήσεών τους για τις εταιρείες του S&P 500 για το πρώτο τρίμηνο σε σύγκριση με τους πρόσφατους μέσους όρους, οι εταιρείες ήταν πιο απαισιόδοξες στις προοπτικές κερδών τους για το πρώτο τρίμηνο σε σύγκριση με τους πρόσφατους μέσους όρους”, ανέφερε σε έκθεσή του στα τέλη του περασμένου μήνα.

“Ως αποτέλεσμα, τα εκτιμώμενα κέρδη για τον S&P 500 για το πρώτο τρίμηνο είναι χαμηλότερα σήμερα σε σύγκριση με τις προσδοκίες στην αρχή του τριμήνου”, πρόσθεσε.

Για το πρώτο τρίμηνο, 79 εταιρείες του S&P 500 έχουν ανακοινώσει αρνητικές προβλέψεις κερδών. Αυτό είναι το δεύτερο υψηλότερο από το δεύτερο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με το FactSet. Τριάντα τρεις προβλέψεις ήταν θετικές.

Αυτή την εβδομάδα

Εννέα εταιρείες του δείκτη S&P 500, συμπεριλαμβανομένης μίας από τον Dow, ανακοινώνουν αποτελέσματα αυτή την εβδομάδα.

Εκτός τραπεζών, η Wall Street θα στραφεί στα αποτελέσματα της Delta DAL, +0,39%, η οποίο ανακοινώνει την Τετάρτη. Ο αναλυτής της BofA, Andrew Didora, σε ερευνητικό σημείωμα την Πέμπτη, δήλωσε ότι θα επικεντρωθεί στη ζήτηση της θερινής περιόδου, στις τάσεις των εταιρικών ταξιδιών και στις τιμές των καυσίμων.

Η Delta έχει οδηγήσει τα κέρδη μέσω των premium κατηγοριών θέσεων και της American Express AXP, +1,31% της συνεργασίας, αλλά οι αναλυτές της Morgan Stanley δήλωσαν ότι ο κλάδος των αεροπορικών εταιρειών εισέρχεται στην περίοδο κερδών του πρώτου τριμήνου με ασυνήθιστα υψηλές προσδοκίες, μετά από πολυετή ανάκαμψη από την πανδημία.

“Όλα τα μάτια θα είναι στραμμένα στην ανθεκτικότητα της καμπύλης προθεσμιακών κρατήσεων το καλοκαίρι, παρά τις πολύ δύσκολες συνθήκες, ειδικά στο εσωτερικό και στον υπερατλαντικό”, ανέφεραν. «Η εταιρική πρόοδος πρέπει επίσης να είναι εμφανής».

Η κλήση για τοποθέτηση στο ημερολόγιό σας

JPMorgan, Jamie Dimon: Όταν η JPMorgan JPM, +0,92% ανακοινώσει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου την Παρασκευή, η Wall Street θα κληθεί στην άποψη του διευθύνοντος συμβούλου Jamie Dimon για την ευρύτερη οικονομία. Όπως σημείωσε η προεπισκόπηση των τραπεζικών κερδών του MarketWatch, το πρώτο τρίμηνο σημειώθηκε άνοδος στη σύναψη συμφωνιών, αλλά οι προσδοκίες για μειώσεις επιτοκίων – οι οποίες θα μπορούσαν να ταρακουνήσουν την οικονομία διευκολύνοντας τον δανεισμό χρημάτων αλλά να ροκανίσουν τα κέρδη των τραπεζών – έχουν μειωθεί.

Αλλά ενώ η JPMorgan θεωρείται ως καμπανάκι για την οικονομία, είναι επίσης πολύ μεγαλύτερη και διαφοροποιημένη από τους περιφερειακούς αντιπάλους της. Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ πιο μονωμένο από άλλες δονήσεις στον τραπεζικό κόσμο.

Οι αριθμοί που πρέπει να παρακολουθήσετε

Αποθεματικά, εμπορικά ακίνητα: Citigroup Inc. και Wells Fargo & Co. WFC, +1,27% αναφέρουν επίσης την Παρασκευή. Τα αποτελέσματα αυτά έρχονται καθώς η Citi C, +1,13%, αναθεωρεί την εταιρική της δομή και εξέρχεται από ορισμένες επιχειρήσεις στο εξωτερικό, και καθώς και οι δύο τράπεζες προσπαθούν να παρακολουθούν την καταναλωτική πίστη και τα εμπορικά ακίνητα – έναν κλάδο που έχει ανατραπεί καθώς οι επιχειρήσεις επανεξετάζουν τους χώρους γραφείων τους εν μέσω της ανόδου της υβριδικής εργασίας.

Η ευπάθεια σε αυτές τις αλλαγές ήταν κακά νέα για τράπεζες όπως η New York Community Bancorp Inc. , η οποία προσπάθησε να διορθώσει τα οικονομικά της. Μερικοί από τους καταθέτες της NYCB, -3,11% της NYCB, προσπάθησαν να κρύψουν τα χρήματά τους αλλού.

Ο Stucky δήλωσε ότι οποιαδήποτε έξοδος καταθετών πιθανότατα θα ωφελήσει τις μεγαλύτερες τράπεζες, των οποίων τα μεγαλύτερα μαξιλάρια μετρητών θα μπορούσαν να τις κάνουν πιο ελκυστικές για τους νευρικούς καταναλωτές, αλλά είπε ότι οποιαδήποτε ένδειξη ότι τα προβλήματα της NYCB έχουν περάσει στους μεγαλύτερους ομολόγους της θα μπορούσε να προκαλέσει μια βιασύνη προς τις εξόδους για τους χρηματιστές.

“Εάν υπάρχει ένα απρόβλεπτο αποθεματικό που απορροφάται γύρω από τα εμπορικά ακίνητα, αυτό θα τραβήξει την προσοχή των επενδυτών αρκετά γρήγορα”, δήλωσε ο Stucky.

πηγή:www.marketscreener.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο