Τι αναμένουν οι αναλυτές για τα εταιρικά κέρδη στο Q2

χρηματιστήριο

κερδών μετοχές

Η επερχόμενη περίοδος κερδών του χρηματιστηρίου των ΗΠΑ θα πρέπει να είναι «σταθερή», αλλά η προσδοκία αύξησης των εκτιμήσεων ανάπτυξης τους επόμενους δύο μήνες για το δεύτερο εξάμηνο του 2024 φαίνεται «πολλά να ζητήσουμε», σύμφωνα με την LPL Financial.


Η αγορά πιθανότατα δεν θα δει μια «ρωγμή στην ιστορία [τεχνητής νοημοσύνης] στα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου», δήλωσε τηλεφωνικά την Τρίτη ο Jeff Buchbinder, επικεφαλής στρατηγικής μετοχών στην LPL Financial. “Τα καλά νέα κερδών μπορεί να καθυστερήσουν την υποχώρηση για την οποία πιθανότατα έχουμε καθυστερήσει”, δήλωσε για τον δείκτη S&P 500.


Οι μετοχές Big Tech πιθανότατα θα συμβάλουν και πάλι σημαντικά στην αύξηση των κερδών του S&P 500 για το δεύτερο τρίμηνο, αλλά και η υπόλοιπη αγορά θα πρέπει να αρχίσει να συνεισφέρει, σύμφωνα με το ερευνητικό του σημείωμα αυτή την εβδομάδα. Για παράδειγμα, η αύξηση των κερδών ανά μετοχή πιθανότατα θα προέλθει επίσης από τομείς όπως η υγειονομική περίθαλψη, τα χρηματοοικονομικά, η ενέργεια και οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, δείχνει το σημείωμά του.

Οι μεγάλες τράπεζες της Wall Street θα ξεκινήσουν τη σεζόν κερδών για το δεύτερο τρίμηνο αργότερα αυτό το μήνα, με την JPMorgan Chase & Co. JPM, -1,33%, τη Citigroup Inc. C, -0,67% και την Wells Fargo & Co. WFC, -1,71%, να ανακοινώνουν τα αποτελέσματά τους στις 12 Ιουλίου. Η συγκλίνουσα εκτίμηση των αναλυτών κάνει λόγο για αύξηση 9,2% στην αύξηση των κερδών ανά μετοχή του S&P 500 για το δεύτερο τρίμηνο σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την LPL.


Ο Buchbinder δήλωσε τηλεφωνικά ότι αναμένει ότι η αύξηση των κερδών ανά μετοχή θα αυξηθεί σε διψήφια ποσοστά για την περίοδο. «Ένα διψήφιο κέρδος για πρώτη φορά από το τέταρτο τρίμηνο του 2021 φαίνεται πολύ πιθανό», σύμφωνα με το σημείωμά του.

κερδών μετοχές

«Με τις αποτιμήσεις των μετοχών αυξημένες μετά από ένα τόσο ισχυρό πρώτο εξάμηνο, η αύξηση των κερδών θα είναι το κλειδί για τη διατήρηση ή τη δυνητική ανάπτυξη αυτών των κερδών», δήλωσε ο Buchbinder στο σημείωμά του. «Η μεροληψία μας παραμένει ότι μια απόσυρση έχει καθυστερήσει» και οι επενδυτές θα πρέπει να περιμένουν να αγοράσουν την πτώση, είπε, αλλά «τα αποτελέσματα των επόμενων έξι εβδομάδων κερδών μπορεί να μην προσφέρουν αυτή την ευκαιρία».

Στο πλαίσιο της Big Tech, ο Buchbinder είπε ότι αναμένει ότι οι “Super Six” — η μητρική Google Alphabet Inc. GOOGL, +2,57% GOOG, +2,44%, Amazon.com Inc. AMZN, +1,22%, η μητρική Facebook Meta Platforms Inc. META, +5,87%, Microsoft Corp. MSFT, +1,47%, Nvidia Corp. NVDA, -1,91% και Apple Inc. AAPL, +2,16% — θα είναι μεγάλοι μοχλοί της αύξησης των κερδών του S&P 500 το δεύτερο τρίμηνο.

Τηλεφωνικά, είπε ότι αναμένει ότι η «διεύρυνση της αύξησης των κερδών θα είναι μια μακρά διαδικασία» που θα εκτελεστεί καλά μέχρι το 2025, με τη Big Tech να παραμένει πιθανότατα σημαντικός μοχλός στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

«Θα παρακολουθούμε στενά την καθοδήγηση της εταιρείας κατά τη διάρκεια της σεζόν κερδών για να μας βοηθήσει να μετρήσουμε πόση αύξηση κερδών θα μπορούσε να παράγει η εταιρική Αμερική στο δεύτερο εξάμηνο του 2024», δήλωσε ο Buchbinder στο σημείωμά του. «Δεδομένης μιας σταθερής, αλλά όχι θεαματικής, οικονομίας και συνεχιζόμενων επενδύσεων στην τεχνητή νοημοσύνη, τα στελέχη είναι απίθανο να μειώσουν τις προοπτικές τους πολύ, έως καθόλου».

«Ενώ η προσδοκία μας είναι οι μετοχές να υποχωρήσουν κάποια στιγμή αυτό το καλοκαίρι», είπε ο Buchbinder στο σημείωμά του, «μπορεί να εμφανιστεί μια πτώση μέχρι τον Αύγουστο, αφού τα περισσότερα από τα νέα για τα κέρδη αντικατοπτρίζονται στις τιμές των μετοχών».

πηγή:www.marketwatch.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο