Τι αναμένουν οι αναλυτές της Wall Street για τα εταιρικά κέρδη στο Q2

χρηματιστήριο

κερδών μετοχές

Η επερχόμενη περίοδος κερδών της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς θα πρέπει να είναι “σταθερή”, αλλά η προσδοκία ότι οι εκτιμήσεις για την ανάπτυξη τους επόμενους δύο μήνες θα αυξηθούν για το δεύτερο εξάμηνο του 2024 φαίνεται να είναι “πολύ ζητούμενο”, σύμφωνα με την LPL Financial.


Η αγορά πιθανότατα δεν θα δει μια “ρωγμή στην ιστορία [της τεχνητής νοημοσύνης] στα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου”, δήλωσε τηλεφωνικά την Τρίτη ο Jeff Buchbinder, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής μετοχών της LPL Financial. “Οι καλές ειδήσεις για τα κέρδη μπορεί να καθυστερήσουν την υποχώρηση για την οποία μάλλον έχουμε καθυστερήσει”, δήλωσε για τον δείκτη S&P 500.


Οι μετοχές των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών πιθανότατα θα συμβάλουν και πάλι σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση των κερδών του S&P 500 για το δεύτερο τρίμηνο, αλλά και η υπόλοιπη αγορά θα πρέπει να αρχίσει να συνεισφέρει, σύμφωνα με το ερευνητικό σημείωμά του αυτή την εβδομάδα. Για παράδειγμα, η αύξηση των κερδών ανά μετοχή θα προέλθει πιθανότατα και από τομείς όπως η υγειονομική περίθαλψη, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, η ενέργεια και οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, σύμφωνα με το σημείωμά του.

Οι μεγάλες τράπεζες της Wall Street θα ξεκινήσουν την περίοδο κερδών για το δεύτερο τρίμηνο αργότερα αυτό το μήνα, με τις JPMorgan Chase & Co. JPM, +1,65%, Citigroup Inc. C, +1,97% και Wells Fargo & Co. WFC, +0,63% να ανακοινώνουν τα αποτελέσματά τους στις 12 Ιουλίου. Σύμφωνα με την LPL, η συναίνεση των αναλυτών προβλέπει αύξηση 9,2% στην αύξηση των κερδών ανά μετοχή του S&P 500 για το δεύτερο τρίμηνο σε ετήσια βάση.


Ο Buchbinder δήλωσε τηλεφωνικά ότι αναμένει αύξηση των κερδών ανά μετοχή σε διψήφιο ποσοστό για την περίοδο αυτή. “Ένα διψήφιο κέρδος για πρώτη φορά από το τέταρτο τρίμηνο του 2021 φαίνεται πολύ πιθανό”, σύμφωνα με το σημείωμά του.

κερδών μετοχές

Ο S&P 500 είναι ανοδικός μέχρι στιγμής τον Ιούλιο, μετά από ράλι 14,5% το πρώτο εξάμηνο του 2024, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

“Με τις αποτιμήσεις των μετοχών να είναι αυξημένες μετά από ένα τόσο ισχυρό πρώτο εξάμηνο, η αύξηση των κερδών θα είναι το κλειδί για τη διατήρηση ή ενδεχομένως την αξιοποίηση αυτών των κερδών”, ανέφερε ο Buchbinder στο σημείωμά του. “Η προκατάληψή μας παραμένει ότι η υποχώρηση έχει καθυστερήσει” και οι επενδυτές θα πρέπει να περιμένουν να αγοράσουν τη βουτιά, είπε, αλλά “οι επόμενες έξι εβδομάδες αποτελεσμάτων μπορεί να μην προσφέρουν αυτή την ευκαιρία”


Στο πλαίσιο της Μεγάλης Τεχνολογίας, ο Buchbinder δήλωσε ότι αναμένει ότι οι “Σούπερ Έξι” – η μητρική εταιρεία της Google Alphabet Inc. GOOGL, +1,23% GOOG, +1,15%, η Amazon. com Inc. AMZN, +1,42%, η μητρική εταιρεία του Facebook Meta Platforms Inc. META, +0,96%, η Microsoft Corp. MSFT, +0,56%, η Nvidia Corp. NVDA, -1,31% και η Apple Inc. AAPL, +1,62% – θα είναι οι μεγάλοι οδηγοί της αύξησης των κερδών του S&P 500 κατά το δεύτερο τρίμηνο.

Τηλεφωνικά, δήλωσε ότι αναμένει ότι η “διεύρυνση της αύξησης των κερδών θα είναι μια μακρά διαδικασία” που θα διαρκέσει μέχρι και το 2025, με τη Μεγάλη Τεχνολογία να παραμένει πιθανώς ένας μεγάλος μοχλός στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.


“Θα παρακολουθούμε στενά την καθοδήγηση των εταιρειών κατά τη διάρκεια της περιόδου των κερδών για να μας βοηθήσει να εκτιμήσουμε πόση ακριβώς αύξηση των κερδών θα μπορούσε να παράγει η εταιρική Αμερική στο δεύτερο εξάμηνο του 2024”, δήλωσε ο Buchbinder στο σημείωμά του. “Δεδομένης της σταθερής, αλλά όχι θεαματικής, οικονομίας και των συνεχιζόμενων επενδύσεων στην τεχνητή νοημοσύνη, τα στελέχη είναι απίθανο να μειώσουν πολύ, αν όχι καθόλου, τις προοπτικές τους. “

Την Τρίτη, το αμερικανικό χρηματιστήριο έκλεισε με άνοδο, με τον βιομηχανικό μέσο όρο Dow Jones DJIA να κερδίζει 0,4%, τον S&P 500 SPX να ανεβαίνει 0,6% και τον τεχνολογικό Nasdaq Composite COMP να ενισχύεται 0,8%. Ο S&P 500 σημείωσε ρεκόρ κλεισίματος στα 5.509,01 την Τρίτη, σύμφωνα με την Dow Jones Market Data.


“Ενώ η προσδοκία μας είναι οι μετοχές να υποχωρήσουν κάποια στιγμή αυτό το καλοκαίρι”, δήλωσε ο Buchbinder στο σημείωμά του, “μια βουτιά μπορεί να μην εμφανιστεί μέχρι τον Αύγουστο, αφού οι περισσότερες ειδήσεις για τα κέρδη αντανακλώνται στις τιμές των μετοχών”

πηγή:www.marketwatch.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο