Τι αποκαλύπτουν τα αποτελέσματα 4Q για τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες

χρηματιστήρια

εταιρείες

Η περίοδος των κερδών του τέταρτου τριμήνου στην Ευρώπη βρίσκεται ακόμη στην αρχή της, αλλά οι μεγαλύτερες εταιρείες στην Ήπειρο έχουν ως επί το πλείστον βρει το δρόμο τους.

Η Novo Nordisk NVO, -1,80%, η κατασκευάστρια εταιρεία των εξαιρετικά δημοφιλών φαρμάκων για την απώλεια βάρους, ξεπέρασε την Τετάρτη τις εκτιμήσεις και έδωσε προοπτικές που υποδηλώνουν ότι οι αναλυτές θα πρέπει να αυξήσουν περαιτέρω τις προοπτικές τους. Η LVMH Moet Hennessy MC, -0,28%, ο γίγαντας της πολυτέλειας, ανακοίνωσε ταχύτερη από την αναμενόμενη αύξηση των πωλήσεων και εκπληκτικό έλεγχο του κόστους. Η ASML Holding ASML, +0,01%, η κατασκευάστρια εταιρεία εξοπλισμού κατασκευής μικροτσίπ, ανακοίνωσε ταχύτερη από την αναμενόμενη αύξηση των παραγγελιών, ακόμη και όταν οι εξαγωγές της περιορίζονται από τους τεχνολογικούς πολέμους ΗΠΑ-Κίνας. SAP Η SAP SAP, -0,09%, η γερμανική εταιρεία παροχής βάσεων δεδομένων που είναι ο αρχικός αντίπαλος της Oracle, αύξησε τις προοπτικές των κερδών της.

Υπήρξαν, βέβαια, και μερικές εξαιρέσεις – η Novartis NVS, -1,53%, για παράδειγμα, απογοήτευσε – αλλά ήταν ένα ισχυρό τρίμηνο για τις κορυφαίες εταιρείες της Ευρώπης.

Αν υπάρχει ένα πράγμα που συνδέει αυτούς τους διαφορετικούς παραγωγούς ενέσιμων φαρμάκων, τσαντών και συστημάτων λιθογραφίας είναι ότι κανένας δεν εξαρτάται από την Ευρώπη για τις πωλήσεις του.

Περισσότερες από τις μισές πωλήσεις της Novo Nordisk προήλθαν από τις ΗΠΑ, ενώ το σύνολο της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής αντιπροσώπευε μόλις το 20%. Η περιφερειακή κατανομή της LVMH είναι πιο ισορροπημένη, αν και το μερίδιο 25% της Ευρώπης κολακεύεται από τις πωλήσεις σε Ασιάτες τουρίστες που επισκέπτονται το Παρίσι. Μόλις το 4% των αποστολών της ASML αφορούσε την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική πέρυσι.

Βεβαίως, οι μεγαλύτερες εταιρείες της Ευρώπης έχουν προσαρμοστεί εδώ και καιρό στη στασιμότητα της οικονομίας της ηπείρου. Αυτό τέθηκε στο επίκεντρο αυτή την εβδομάδα από τα στοιχεία που έδειξαν ότι η οικονομία της ευρωζώνης αναπτύχθηκε μόλις κατά 0,5% πέρυσι, σε σύγκριση με 2,5% στις ΗΠΑ. Σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, η οικονομία των ΗΠΑ έχει ξεπεράσει το ΑΕΠ της ευρωζώνης κατά περισσότερο από 20% από την αρχή του αιώνα.

Σύμφωνα με την Goldman Sachs, τα ευρωπαϊκά κέρδη, όταν σταθμίζονται με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς, εξέπληξαν κατά 2% προς τα πάνω. Αντίθετα, μια ισοσταθμισμένη ματιά στα ευρωπαϊκά κέρδη δείχνει απώλεια 1%.

Οι μικρότεροι 200 του Stoxx 600 XX:SXXP ανέφεραν αστοχία 5%, την οποία η Goldman αποδίδει εν μέρει στην “υψηλή εγχώρια έκθεση”

πηγή:www.marketwatch.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο