Τι δείχνει δημοσκόπηση του Reuters για τις εξαγωγές της Κίνας

εξαγωγών

Η αύξηση των εξαγωγών της Κίνας πιθανότατα επιβραδύνθηκε την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters την Τετάρτη, υποδηλώνοντας ότι οι κατασκευαστές εξακολουθούν να αγωνίζονται για αγοραστές στο εξωτερικό και χρειάζονται περαιτέρω στήριξη πολιτικής στο εσωτερικό.

Τα εμπορικά στοιχεία για την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου αναμένεται να δείξουν ότι οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 1,9% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τη μέση πρόβλεψη 34 οικονομολόγων, ελαφρώς μειωμένη από την αύξηση 2,3% που καταγράφηκε τον Δεκέμβριο. Τα στοιχεία θα ανακοινωθούν την Πέμπτη.

Η τελωνειακή υπηρεσία δημοσιεύει συνδυασμένα εμπορικά στοιχεία Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου για να εξομαλύνει τις στρεβλώσεις που προκλήθηκαν από το μεταβαλλόμενο χρονοδιάγραμμα του σεληνιακού νέου έτους, το οποίο έπεσε τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.

Ο Κινέζος πρωθυπουργός Li Qiang ανακοίνωσε την Τρίτη έναν φιλόδοξο στόχο οικονομικής ανάπτυξης περίπου 5% για το 2024 και υποσχέθηκε να μεταμορφώσει το αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας, το οποίο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την εξαγωγή τελικών προϊόντων.

Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου παλεύει με υποτονική ανάπτυξη κατά το παρελθόν έτος εν μέσω κρίσης ακινήτων και καθώς οι καταναλωτές συγκρατούν τις δαπάνες, οι ξένες εταιρείες αποεπενδύουν, οι κατασκευαστές αγωνίζονται για αγοραστές και οι τοπικές κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν τεράστια βάρη χρέους.

Η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα τον Φεβρουάριο συρρικνώθηκε για πέμπτο συνεχόμενο μήνα, σύμφωνα με τον δείκτη υπευθύνων προμηθειών της κυβέρνησης την 1η Μαρτίου, ενώ οι νέες παραγγελίες εξαγωγών μειώθηκαν για 11ο συνεχόμενο μήνα.

Οι εισαγωγές της Κίνας πιθανότατα αυξήθηκαν κατά 1,5% τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Ωστόσο, οι εξαγωγές της Νότιας Κορέας προς την Κίνα, ένας βασικός δείκτης των εισαγωγών της Κίνας, μειώθηκαν κατά 2,4% τον Φεβρουάριο, παρόλο που οι εξερχόμενες αποστολές από την τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας είχαν πολύ καλύτερες επιδόσεις από τις προβλέψεις της αγοράς.

Οι εξαγωγές τσιπ από τη γειτονική χώρα της Κίνας αυξήθηκαν τον περασμένο μήνα, ενισχύοντας την άποψη ότι η κυκλική ανάκαμψη της ζήτησης ηλεκτρονικών αγαθών και ημιαγωγών στηρίζει την παγκόσμια ανάπτυξη.

Η μέση εκτίμηση στη δημοσκόπηση έδειξε ότι το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας θα αυξηθεί, με τους αναλυτές να προβλέπουν ότι θα ανέλθει σε 103,7 δισ. δολάρια από 75,3 δισ. δολάρια τον Δεκέμβριο.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο