Τι έδειξε δημοσκόπηση του Reuters για την μεταποιητική δραστηριότητα της Κίνας

εμπορικό

Κίνας

Η μεταποιητική δραστηριότητα της Κίνας τον Απρίλιο επεκτάθηκε πιθανότατα με βραδύτερο ρυθμό, έδειξε δημοσκόπηση του Reuters τη Δευτέρα, υποδεικνύοντας ότι ο εκτεταμένος εργοστασιακός τομέας της χώρας μπορεί να έχει χάσει κάποια δυναμική στην αρχή του δεύτερου τριμήνου.

Ο επίσημος δείκτης υπευθύνων προμηθειών (PMI) πιθανότατα θα υποχωρήσει στο 50,3 τον Απρίλιο από 50,8 τον Μάρτιο, σύμφωνα με τη μέση πρόβλεψη 33 οικονομολόγων που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση. Το όριο των 50 μονάδων διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Τα στοιχεία θα ανακοινωθούν από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (NBS) την Τρίτη.

Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου αναπτύχθηκε ταχύτερα από ό,τι αναμενόταν το πρώτο τρίμηνο, προσφέροντας κάποια ανακούφιση στους αξιωματούχους, αλλά οι δείκτες του Μαρτίου έδειξαν ότι η εγχώρια ζήτηση παραμένει ασθενής. Η πτώση των ακινήτων εξακολουθεί να πλήττει τα οικονομικά των τοπικών κυβερνήσεων και την εμπιστοσύνη των νοικοκυριών, δήλωσαν οι αναλυτές.

Οι δείκτες υψηλής συχνότητας, όπως η ζήτηση χάλυβα, παρουσίασαν συγκρατημένη ανάπτυξη τον Απρίλιο, σύμφωνα με τους αναλυτές της Goldman Sachs.

“Η υπολειπόμενη εποχικότητα στον δείκτη PMI μεταποίησης της NBS ασκεί επίσης κάποια καθοδική πίεση στην ανάγνωση του Απριλίου. Σε ιστορικά έτη με παρόμοια ημερολογιακά μοτίβα με το τρέχον έτος, τόσο ο δείκτης PMI μεταποίησης της NBS όσο και ο δείκτης Caixin έτειναν να μειώνονται τον Απρίλιο”.

Η ιδιωτική εργοστασιακή έρευνα της Caixin, η οποία θα εκδοθεί επίσης την Τρίτη, αναμένεται να δείξει ότι ο δείκτης PMI μεταποίησης τον Απρίλιο επιβραδύνθηκε στο 51,0 από 51,1 τον Μάρτιο, σύμφωνα με τη μέση πρόβλεψη 17 οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Οι επενδυτές αναμένουν ότι οι κινεζικές αρχές θα δρομολογήσουν περισσότερα κίνητρα για τη στήριξη της οικονομίας και αναμένουν τη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου του Απριλίου, η οποία αναμένεται να επικεντρωθεί σε οικονομικά θέματα και να πραγματοποιηθεί στα τέλη Απριλίου.

Οι αναλυτές δήλωσαν ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής δεν βιάζονται να εφαρμόσουν περισσότερα μέτρα χαλάρωσης, καθώς η αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ κατά 5,3% σε ετήσια βάση το πρώτο τρίμηνο ξεπέρασε τον στόχο ανάπτυξης “γύρω στο 5%” για φέτος.

Ωστόσο, με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και άλλες ανεπτυγμένες οικονομίες να μην βιάζονται να μειώσουν τα επιτόκια και τις αυξανόμενες εμπορικές εντάσεις μεταξύ της Δύσης και της Κίνας, το Πεκίνο μπορεί να αντιμετωπίσει μια μεγαλύτερη περίοδο χλιαρής εξωτερικής ζήτησης και να έχει να αντιμετωπίσει πολλαπλές γεωπολιτικές προκλήσεις που επιβαρύνουν την οικονομική του ανάκαμψη.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο