Τι έδειξε έρευνα της BofA για τις ασιατικές μετοχές (πλην Ιαπωνίας)

μετοχές

Μια έρευνα της BofA έδειξε ότι οι επενδυτές αναμένουν σταθερές, αν και περιορισμένες αποδόσεις από ασιατικές μετοχές εκτός Ιαπωνίας τους επόμενους 12 μήνες, εν μέσω αυξανόμενων ελπίδων για ανάκαμψη της κινεζικής οικονομίας και ισχυρότερα κέρδη.

Η έρευνα, η οποία διεξήχθη στις αρχές Μαΐου, έδειξε ότι η πλειοψηφία των ερωτηθέντων διαχειριστών κεφαλαίων αναμένει αποδόσεις μεταξύ 5% και 10% από τις ασιατικές μετοχές εξαιρουμένης της Ιαπωνίας, τους επόμενους 12 μήνες.

Το 41% των ερωτηθέντων στην έρευνα αναμένει επίσης ότι η κινεζική οικονομία θα ενισχυθεί τους επόμενους 12 μήνες, σημειώνοντας δραστική αύξηση από το 10% που παρατηρήθηκε τον Φεβρουάριο, ανέφερε η BofA σε σημείωμα.

Οι μεταβαλλόμενες προσδοκίες έρχονται καθώς οι κινεζικές μετοχές σημείωσαν μια αστρική ανάκαμψη από τα πολυετή χαμηλά επίπεδα που σημειώθηκαν τον Φεβρουάριο. Το Πεκίνο εθεάθη επίσης να εφαρμόζει μια σειρά μέτρων στήριξης για τις τοπικές μετοχές και την αγορά ακινήτων, η οποία υπήρξε βασικό σημείο διαμάχης για την οικονομία.

Οι διαχειριστές κεφαλαίων αναμένουν επίσης ότι οι ευρύτερες μετοχές θα αυξηθούν κυρίως λόγω των ισχυρών κερδών τους επόμενους 12 μήνες.

Η BofA δήλωσε ότι οι διαχειριστές κεφαλαίων παρέμειναν «συντριπτικά θετικοί» για τις μετοχές ημιαγωγών, μαζί με τον ευρύτερο τομέα της τεχνολογίας και της βιομηχανίας. Ήταν αντίθετοι στις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και την ακίνητη περιουσία.

Μεταξύ των περιφερειακών αγορών, η Ταϊβάν και η Ινδία ήταν οι κορυφαίες επιλογές, αν και οι διαχειριστές κεφαλαίων φάνηκαν να ψύχονται προς την Ινδία από τον Μάρτιο.

Οι διαχειριστές κεφαλαίων παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό αντίθετοι προς την Ταϊλάνδη, καθώς η πτώση στις τοπικές αγορές, που τροφοδοτήθηκε από πολιτικές αναταραχές, προσέλκυσε ελάχιστες ευκαιρίες ή αντίθετες αγορές.

Η Ιαπωνία παραμένει κορυφαία επιλογή μεταξύ των διαχειριστών κεφαλαίων.

Ωστόσο, στην ευρύτερη Ασία, η Ιαπωνία παρέμεινε η κορυφαία αγορά επιλογής για τους διαχειριστές κεφαλαίων, σύμφωνα με την έρευνα της BofA.

Αυτή η τάση συνεχίστηκε ακόμη και όταν οι ιαπωνικές μετοχές υπολείπονταν των περιφερειακών μετοχών μέχρι τον Απρίλιο.

Αλλά ακόμη και όταν οι ιαπωνικές αγορές έφτασαν σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ το πρώτο τρίμηνο, η BofA δήλωσε ότι το μεγαλύτερο μέρος των διαχειριστών κεφαλαίων δεν βλέπει ακόμη κορυφή για τις τοπικές μετοχές.

Ένα αδύναμο γιεν έπαιξε ρόλο σε αυτές τις προοπτικές, ειδικά καθώς το νόμισμα υποχώρησε γύρω από τα χαμηλά 34 ετών παρά τις περιπτώσεις αντιληπτής κυβερνητικής παρέμβασης.

Οι πολιτικές της Τράπεζας της Ιαπωνίας αναμένεται επίσης να διαμορφώσουν σε μεγάλο βαθμό την πορεία των ιαπωνικών μετοχών, ειδικά τα σχέδια της κεντρικής τράπεζας να συσφίξει περαιτέρω τη νομισματική πολιτική.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο