Τι εκτιμά η Goldman Sachs για τις επαναγορές μετοχών των εταιρειών του S&P 500

μετοχών

Οι στρατηγικοί αναλυτές της Goldman Sachs αύξησαν την πρόβλεψή τους για τις επαναγορές μετοχών για το 2024 και εισήγαγαν μια προοπτική για το 2025.

Για φέτος, ο επενδυτικός γίγαντας αναμένει ότι οι επαναγορές μετοχών του S&P 500 θα ανέλθουν συνολικά σε 925 δισεκατομμύρια δολάρια, γεγονός που θα σηματοδοτήσει ετήσια αύξηση 13%. Για το 2025, ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί στα 1,07 δισεκατομμύρια δολάρια, που μεταφράζεται σε αύξηση 16% από έτος σε έτος.

«Η σταθερή αύξηση των κερδών θα είναι ο πρωταρχικός ούριος άνεμος για τις επαναγορές, ενώ οι αυξημένες αποτιμήσεις και η πολιτική αβεβαιότητα θα είναι αντίθετοι άνεμοι. Αναμένουμε ότι η αύξηση των επαναγορών το 2024 θα οδηγηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις μετοχές τεχνολογίας μεγάλης κεφαλαιοποίησης», ανέφεραν οι στρατηγικοί αναλυτές σε σημείωμα της Τετάρτης.

Το 2023, ο S&P 500 σημείωσε αξιοσημείωτη πτώση 14% στις επαναγορές μετοχών, σημειώνοντας τη δεύτερη μεγαλύτερη ετήσια μείωση από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση. Συνολικά, οι εταιρείες πραγματοποίησαν επαναγορές ύψους 815 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια του έτους.

Η μείωση αυτή αποδόθηκε κυρίως στη στασιμότητα της αύξησης των κερδών, στην αύξηση του κόστους κεφαλαίου και στις αυξημένες μακροοικονομικές αβεβαιότητες.

Οι τομείς της Υγειονομικής Περίθαλψης, της Πληροφορικής, των Χρηματοοικονομικών και των Βασικών Καταναλωτικών Αγαθών ήταν οι κύριοι συντελεστές αυτής της ύφεσης, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το 90% της συνολικής μείωσης των επαναγορών.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο