Τι εκτιμά η Wells Fargo για S&P 500, μετοχές, και ομόλογα

Wells Fargo

Η Wells Fargo ανέβασε τη Δευτέρα τον στόχο της για το τέλος του έτους για τον δείκτη μετοχών S&P 500 στις 5.535 μονάδες, από 4.625 – που σημαίνει πρόσθετη άνοδο άνω του 6% πάνω από το επίπεδο διαπραγμάτευσης της Δευτέρας.

Η δυναμική της ανοδικής αγοράς, η αισιοδοξία γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη και μια πιθανή χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ είναι έτοιμες να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη άνοδο τις αμερικανικές μετοχές κατά το υπόλοιπο του 2024, δήλωσαν οι αναλυτές μετοχών της Wells Fargo Securities.


Η πρόβλεψη φαίνεται να είναι ο υψηλότερος στόχος για τον δείκτη αναφοράς SPX της μεγάλης κεφαλαιοποίησης μεταξύ των μεγαλύτερων τραπεζών και ερευνητικών εταιρειών της Wall Street που παρακολουθείται από το MarketWatch. Η Oppenheimer Asset Management και η Société Générale αύξησαν τον περασμένο μήνα τους στόχους τους για το τέλος του έτους για τον S&P 500 στις 5.500 μονάδες, από 5.200 και 4.750 μονάδες αντίστοιχα.

“Κατά την άποψή μας, η ανοδική αγορά, η κοσμική ιστορία ανάπτυξης της AI και η συγκέντρωση των δεικτών έχουν στρέψει την προσοχή των επενδυτών μακριά από τα παραδοσιακά μέτρα αποτίμησης και προς πιο μακροπρόθεσμες μετρήσεις ανάπτυξης και προεξόφλησης”, ανέφεραν οι Christopher Harvey και Gary Liebowitz, αναλυτές μετοχών της Wells Fargo, σε σημείωμα πελατών τη Δευτέρα.


Οι αναλυτές ανέβασαν επίσης την εκτίμησή τους για τα κέρδη του 2025 για τον S&P 500 στα 270 δολάρια από 250 δολάρια και δήλωσαν ότι βλέπουν έναν μελλοντικό πολλαπλασιαστή τιμής προς κέρδη 20,5 φορές για τον δείκτη – επικαλούμενοι τη βελτίωση της οικονομικής ανάπτυξης των ΗΠΑ και την “ανώτερη επέκταση του περιθωρίου κέρδους” από μετοχές με υψηλότερο περιθώριο κέρδους στους τομείς της πληροφορικής-τεχνολογίας XX:SP500. 45 και των υπηρεσιών επικοινωνίας XX:SP500. 50.

Όχι μόνο η κοσμική ιστορία της ΑΙ έκανε τους επενδυτές πρόθυμους να αποδεχθούν υψηλούς πολλαπλασιαστές μετοχών για τον S&P 500, αλλά και ο νομισματικός κύκλος της κεντρικής τράπεζας και το χτύπημα των προσδοκιών κέρδους για ορισμένες από τις μετοχές momentum, δήλωσαν οι Harvey και Liebowitz.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής τον Μάρτιο εξακολουθούσαν σε μεγάλο βαθμό να αναμένουν ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια τρεις φορές το 2024 – αν και ορισμένοι έμποροι στον τομέα των κρατικών ομολόγων και στην αγορά προθεσμιακών συμβολαίων Fed Funds έχουν αρχίσει να αμφισβητούν αν η κεντρική τράπεζα θα αρχίσει να μειώνει το κόστος δανεισμού τον Ιούνιο, όπως αναμενόταν.

Οι αποδόσεις του αμερικανικού κρατικού χρέους αυξήθηκαν τη Δευτέρα, με την απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου BX:TMUBMUSD10Y να αυξάνεται κατά 4 μονάδες βάσης σε περίπου 4,43%, καθώς οι επενδυτές ανέμεναν την έκθεση της Τετάρτης για τον δείκτη τιμών καταναλωτή του Μαρτίου.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια Fed-funds έδειξαν τη Δευτέρα πιθανότητα 51% ότι η Fed θα μειώσει το επιτόκιο αναφοράς της κατά 25 μονάδες βάσης τον Ιούνιο, αφού νωρίτερα τη Δευτέρα έδειξαν πιθανότητα μικρότερη από 50%, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch Tool της CME.

Όσον αφορά το μέλλον, οι Harvey και Liebowitz προέβλεψαν “μια αιχμή μεταβλητότητας” στη χρηματιστηριακή αγορά κατά το πρώτο εξάμηνο του 2024, ενώ ένα “λιώσιμο” κατά το δεύτερο εξάμηνο φαίνεται όλο και πιο πιθανό – εν μέρει λόγω πολιτικών εξελίξεων που θα υποστηρίξουν μεγαλύτερη δραστηριότητα συγχωνεύσεων και εξαγορών και εν μέρει λόγω ενός πιθανού πολυετούς κύκλου χαλάρωσης που θα ενθαρρύνει την ανάληψη κινδύνου από τους επενδυτές.

Έχοντας αυτό το σκηνικό κατά νου, οι αναλυτές της Wells Fargo δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι ο καλύτερος τρόπος διαχείρισης του κινδύνου της αγοράς και της απόδοσης ενός χαρτοφυλακίου είναι να “barbelling ” τον τομέα των επικοινωνιών με πιο αμυντικές μετοχές στους τομείς της υγείας XX:SP500. 35 και των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας XX:SP500. 55, γεγονός που “επιτρέπει στους επενδυτές να συμμετέχουν στην άνοδο, παρέχοντας παράλληλα ελκυστική προστασία κατά την πτώση”, έγραψαν οι Harvey και Liebowitz τη Δευτέρα.

Οι αμερικανικές μετοχές πάλευαν μεταξύ κερδών και απωλειών νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας. Οι δείκτες S&P 500 και Dow industrials παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητοι, ενώ ο Nasdaq σημείωνε άνοδο 0,1%, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

πηγή:www.marketwatch.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο