Τι εκτιμά σε έκθεση της η Goldman Sachs για την τιμή του φυσικού αερίου

Goldman

Οι αναλυτές της Goldman Sachs ανέφεραν στους πελάτες σε σημείωμα αυτή την εβδομάδα ότι η εταιρεία βλέπει περιορισμένη ανοδική πορεία στις τιμές του Henry Hub μέχρι το 2025. Η εταιρεία αναμένει ότι η παραγωγή θα ανακάμψει τον Ιούνιο, αλλά θα σταθεροποιηθεί σε χαμηλότερο επίπεδο από ό, τι αναμενόταν προηγουμένως. Αυτό οδήγησε την Goldman να αναθεωρήσει προς τα πάνω την πρόβλεψή της για το BalSum24 Henry Hub στα $2,65/mmBtu (από $2,15/mmBtu) και προς τα εμπρός στα $2,88mmBtu.

Η αναθεωρημένη πρόβλεψη έρχεται ακόμη και όταν η παραγωγή συνέχισε να μειώνεται, παραμένοντας κάτω από 99 Bcf / d τις τελευταίες εβδομάδες. Η Goldman αναθεώρησε την πρόβλεψή της για την παραγωγή κατά 0,5Bcf/d σε 100,6Bcf/d για το υπόλοιπο του καλοκαιριού.


Παρά τις αναθεωρημένες προβλέψεις για τις τιμές του φυσικού αερίου, η Goldman πιστεύει ότι η άνοδος είναι περιορισμένη. «Κατά την άποψή μας, μια συνεχής αύξηση των τιμών θα οδηγούσε σε (1) μείωση των καύσεων φυσικού αερίου από τη μετάβαση από άνθρακα σε φυσικό αέριο και (2) χαλάρωση των διακοπών παραγωγής, αποτρέποντας τη φυσική σύσφιξη στην αγορά και διατηρώντας την αποθήκευση σε ανυψωμένη πορεία, γεγονός που θα μπορούσε για άλλη μια φορά να αυξήσει τους κινδύνους συμφόρησης», έγραψαν οι αναλυτές στο σημείωμα.

Οι τιμές αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά μόνο όταν ξεκινήσει ο χειμώνας, ως αποτέλεσμα της αυξανόμενης ζήτησης φυσικού αερίου από νέα έργα ΥΦΑ. “Αυτή η άποψη ενισχύεται από την πρόσθετη υποστήριξη στη ζήτηση που βλέπουμε τώρα μετά τις αλλαγές στο μοντέλο καύσης φυσικού αερίου για την ενσωμάτωση υψηλότερου φορτίου ισχύος από την ανάπτυξη των κέντρων δεδομένων και την ηλεκτροδότηση”, ανέφεραν οι αναλυτές.

Κατά συνέπεια, η Goldman συνεχίζει να παραμένει ανοδική Sum25 Henry Hub στα $4/mmBtu έναντι των προθεσμιακών συμβολαίων στα $3,37/mmBtu. Συνιστούν να πάτε πολύ Jun25 Henry Hub.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο