Τι εκτιμούν οι αναλυτές της Goldman Sachs για τις τιμές του φυσικού αερίου

πετρελαίου Goldman Sachs

φυσικού αερίου

Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, οι τιμές του φυσικού αερίου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 30% σε πάνω από 2,50 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες (mm / BTU), τροφοδοτούμενες από τη μείωση της παραγωγής και την αυξημένη ζήτηση φυσικού αερίου για εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).

Επιπλέον, οι πρόσφατες περικοπές παραγωγών, τα γεγονότα συντήρησης και η εξομάλυνση της ζήτησης φυσικού αερίου από το Freeport LNG μετά τη διακοπή συνέβαλαν σε αυτήν την άνοδο. Η ανακοίνωση της Cheniere ότι δεν υπάρχει βαριά συντήρηση για τα τρένα υγροποίησης φέτος υποστηρίζει επίσης υψηλότερες τιμές.

Σε σημείωμα της Πέμπτης, οι στρατηγικοί αναλυτές της Goldman Sachs ανέφεραν ότι η επιστροφή των τιμών του φυσικού αερίου πάνω από τα 2 δολάρια/mmBtu ευθυγραμμίζεται με τις προσδοκίες τους, καθώς οι περικοπές στην παραγωγή «θα οδηγήσουν τελικά σε χαμηλότερους κινδύνους συμφόρησης αποθήκευσης για αυτό το καλοκαίρι».

“Τούτου λεχθέντος, βλέπουμε μόνο περιορισμένη περαιτέρω άνοδο από τα τρέχοντα επίπεδα, με τις ισχυρότερες τιμές του φυσικού αερίου να διακινδυνεύουν την επιστροφή των ανησυχιών για τη συμφόρηση”, πρόσθεσαν.

Η Goldman σημειώνει ότι οι τιμές άνω των 2 δολαρίων / mmBtu μειώνουν την ανταγωνιστικότητα του φυσικού αερίου σε σύγκριση με τον άνθρακα, με αύξηση 0,50 $ / mmBtu μειώνοντας ενδεχομένως τη ζήτηση φυσικού αερίου κατά 1 δισεκατομμύριο κυβικά πόδια την ημέρα (Bcf / d), ειδικά τους επόμενους μήνες.

Επιπλέον, οι υψηλότερες τιμές μπορεί να οδηγήσουν στην επανεκκίνηση των φρεατίων που είχαν κλείσει προηγουμένως. Η EQT (ST:EQTAB), ο μεγαλύτερος παραγωγός στην περιοχή των Απαλαχίων, δήλωσε ότι θα ξαναρχίσει την παραγωγή εάν οι τιμές υπερβούν βιώσιμα τα 1,50 $/mmBtu. Και ενώ οι τιμές των Appalachia δεν έχουν αυξηθεί τόσο πολύ όσο το NYMEX, ο τοπικός κόμβος έχει κατά μέσο όρο 1,44 $ / mmBtu από την αρχή του μήνα, αυξημένος κατά 10 ¢ από τον περασμένο μήνα, τόνισαν οι στρατηγικοί αναλυτές.

Αλλού, οι ευρωπαϊκές τιμές αυξήθηκαν επίσης αυτό το καλοκαίρι, αν και λιγότερο απότομα από ό, τι στις ΗΠΑ.

Οι τιμές του Title Transfer Facility (TTF) αυξήθηκαν κατά 18% τους τελευταίους τρεις μήνες σε περίπου 30 ευρώ ανά μεγαβατώρα (MWh), παραμένοντας σταθερές τον Μάιο.

Ωστόσο, σε αντίθεση με την αγορά των ΗΠΑ, αυτό το ράλι στερείται θεμελιώδους στήριξης, με την αποθήκευση φυσικού αερίου της βορειοδυτικής (ΒΔ) Ευρώπης σε επίπεδα ρεκόρ, επεσήμαναν οι στρατηγικοί αναλυτές της Goldman.

“Βεβαίως, οι ευρωπαϊκές εισαγωγές ΥΦΑ της ΒΔ παρέμειναν αδύναμες σε σχέση με πέρυσι – και είναι πιθανό να αποδυναμωθούν τις επόμενες εβδομάδες λόγω της εποχιακής μείωσης της παγκόσμιας παραγωγής ΥΦΑ, που επιδεινώθηκε από διακοπές στο έργο εξαγωγής Gorgon της Αυστραλίας”, ανέφεραν.

“Προχωρώντας προς τα εμπρός, αναμένουμε ότι η υγιής μη ευρωπαϊκή ζήτηση για ΥΦΑ θα συνεχίσει να παρέχει κίνητρα για μείωση των ευρωπαϊκών εισαγωγών ΥΦΑ σε σχέση με πέρυσι”, συνέχισαν.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο