Τι εκτιμούν οι αναλυτές της JPMorgan για μετοχές και επιτόκια

JPMorgan

μετοχές επιτόκια JPMorgan

Ο απόηχος της έκθεσης για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα είδε τις μετοχές να σημειώνουν ράλι, ακόμη και όταν τα επιτόκια επανήλθαν υψηλότερα και οι περικοπές ωθήθηκαν περαιτέρω, σημείωσε η JPMorgan, με αποτέλεσμα οι αγορές μετοχών να αποσυνδεθούν ακόμη περισσότερο.

Το υπουργείο Εργασίας δήλωσε την Παρασκευή ότι το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ αυξήθηκε στο 4,0% για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2022, ενώ οι μη γεωργικές μισθοδοσίες αυξήθηκαν κατά 272. 000 θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα, υποδηλώνοντας ότι η Federal Reserve μπορεί να συνεχίσει να καθυστερεί να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια.

«Βλέπουμε μειωμένες προοπτικές χαλάρωσης φέτος και τώρα αναμένουμε την πρώτη μείωση της Fed μόνο τον Νοέμβριο», ανέφεραν αναλυτές της JPMorgan, σε σημείωμα με ημερομηνία 10 Ιουνίου.

Ωστόσο, οι μετοχές συνεχίζουν να βλέπουν ζήτηση, καθώς οι επενδυτές φαίνεται να αγνοούν μια πληθώρα κινδύνων, «συμπεριλαμβανομένης της πολιτικής (η οποία αναστάτωσε μερικές αναδυόμενες αγορές την περασμένη εβδομάδα, στέλνοντας ένα προειδοποιητικό σημάδι για τις υπόλοιπες εκλογές του τρέχοντος έτους), της γεωπολιτικής, της στενής συγκέντρωσης της αγοράς, της αύξησης των μετοχών meme και των συναλλαγών κρυπτογράφησης που μπορεί να σηματοδοτήσουν αφρό, ακόμα αυξημένο πληθωρισμό/επιτόκια, και μια σειρά από μακροοικονομικές ενδείξεις που δείχνουν αυξημένους κινδύνους οικονομικής επιβράδυνσης ή ύφεσης».

«Παρά τους άφθονους κινδύνους, οι μετοχές συνεχίζουν να διαπραγματεύονται γύρω από υψηλά ρεκόρ και το επενδυτικό κλίμα και η τοποθέτηση είναι αυξημένα», πρόσθεσε η JPMorgan.

Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, η τράπεζα έχει μια αμυντική κλίση στο χαρτοφυλάκιο μοντέλων της, με αξιολόγηση underweight σε μετοχές και overweights σε εμπορεύματα και μετρητά.

Έχει επίσης κλείσει την overweight στάση της στη ζώνη του ευρώ έναντι των αμερικανικών ομολόγων, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μπορούσε να μειώσει τις προσδοκίες λόγω των συνεχιζόμενων πληθωριστικών πιέσεων και των ισχυρότερων στοιχείων.

Τούτου λεχθέντος, εξετάζοντας τις μεμονωμένες αγορές μετοχών, η JPMorgan ευνοεί τον εγχώριο FTSE 250 έναντι του πιο επηρεασμένου διεθνώς FTSE 100 πριν από τις γενικές εκλογές του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς ο FTSE 250 έτεινε να αποδίδει καλύτερα μόλις η Τράπεζα της Αγγλίας αρχίσει να χαλαρώνει και στο πλαίσιο της καλύτερης δυναμικής της εγχώριας δραστηριότητας.

Η αγορά μετοχών του Ηνωμένου Βασιλείου διαπραγματεύεται φθηνά, είναι ένα χαμηλό παιχνίδι beta, έχει έκθεση στην Κίνα και την υψηλότερη μερισματική απόδοση από όλες τις μεγάλες ανεπτυγμένες αγορές.

Αλλού, «βλέπουμε το επόμενο σκέλος για τις κινεζικές μετοχές βοηθούμενο από τα καλύτερα στοιχεία στέγασης τον Ιούνιο / Ιούλιο και τη σταθεροποίηση των μακροοικονομικών στοιχείων».

Όσον αφορά την Ιαπωνία, οι μετοχές της χώρας έχουν υποαποδώσει στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ λόγω του αδύναμου γιεν, αλλά η επιτάχυνση των εταιρικών μεταρρυθμίσεων είναι μεσοπρόθεσμα θετική.

«Πιστεύουμε ότι η αδύναμη πίεση του γιεν θα κορυφωθεί τους επόμενους μήνες, καθώς η Fed μειώνει τα επιτόκια και η BOJ αυξάνει τα επιτόκια. Αναμένουμε ότι οι ιαπωνικές μετοχές θα αρχίσουν να αποδίδουν πιο έντονα το 2ο εξάμηνο του 2024, υποστηριζόμενες από τα εταιρικά κέρδη και τις μεταρρυθμίσεις».

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο