Τι εκτιμούν οι αναλυτές της ΟΠΤΙΜΑ για το 6μηνο του ομίλου ΤΙΤΑΝ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ  27 Ιουλίου πριν το άνοιγμα της αγοράς δημοσιεύει τα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου ο όμιλος Τιτάν, με τους αναλυτές της Optima Bank να κάνουν εκτιμήσεις για ένα δυνατό τρίμηνο καθοδηγούμενο από την τιμολόγηση και τη ζήτηση, καθώς τα κόστη συνεχίζουν να υποχωρούν.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ αναμένουν πωλήσεις 616,5 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 6,1%, EBITDA 125,5 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 35,4% και καθαρά κέρδη 60,4 εκατ. ευρώ, ενώ όπως αναφέρουν δεν περιμένουν έκτακτα.

ΟΙ ανατιμήσεις που έκανε η Τιτάν στο ξεκίνημα της χρονιάς αλλά και το θετικό momentum στην Ελλάδα που παρατηρήθηκε στο πρώτο τρίμηνο θα διατηρηθεί και στο δεύτερο. ΟΙ αναλυτές της ΟΠΤΙΜΑ κάνουν λόγο για αύξηση πωλήσεων 9% και καθαρά κέρδη 17,9 εκατ. ευρώ ενισχυμένα κατά 82,9%.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΠΑ ΤΩΡΑ: Αναμένουν ανθεκτικούς όγκους πωλήσεων όπου μετά τις αυξήσεις και την υγιή ζήτηση οι πωλήσεις θα ενισχυθούν 9,8% και τα EBITDA θα ανέλθουν στα 67,2 εκατ. ευρώ.

Η Optima Bank περιμένει από τη διοίκηση στην τηλεδιάσκεψη που θα γίνει μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης της 27ης Ιουλίου να δώσει μία επικαιροποιημένη εκτίμηση για τη ζήτηση στις χώρες που δραστηριοποιείται. Διατηρείται η σύσταση αγοράς και η τιμή στόχο στα 18,40 ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο