Τι εκτιμούν οι αναλυτές της UBS για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ

UBS Tesla

Μπάιντεν Τραμπ

Η απογοητευτική απόδοση του προέδρου Μπάιντεν στο πρόσφατο προεδρικό ντιμπέιτ με τον Ντόναλντ Τραμπ έχει προκαλέσει ανησυχία στο ίδιο του το κόμμα, με τους ηγέτες και τους δωρητές των Δημοκρατικών να εκφράζουν όλο και περισσότερο τις αμφιβολίες τους σχετικά με την ικανότητά του να αντέξει άλλα τέσσερα χρόνια στην εξουσία.


Παρά τις αυξανόμενες εκκλήσεις να αποχωρήσει και να αποσυρθεί από την εκστρατεία επανεκλογής του, ο Μπάιντεν επανέλαβε σθεναρά την πρόθεσή του να επιδιώξει το χρίσμα.


Αν και απομένουν ακόμη τέσσερις μήνες μέχρι την ημέρα των εκλογών, είναι αξιοσημείωτο ότι τα εθνικά ποσοστά δημοσκοπήσεων του Μπάιντεν έχουν μειωθεί μετά το ντιμπέιτ της 27ης Ιουνίου. Μια πρόσφατη έρευνα των New York Times / Siena College δείχνει ότι τώρα υπολείπεται του πρώην προέδρου Τραμπ κατά 5-6 μονάδες μεταξύ των πιθανών ψηφοφόρων.


«Ο δρόμος του Μπάιντεν προς μια δεύτερη θητεία ήταν ήδη στενός πριν από τη συζήτηση με βάση τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις στις κρίσιμες πολιτείες για μια νίκη του Εκλεκτορικού Κολλεγίου», ανέφεραν οι στρατηγικοί αναλυτές της UBS σε σημείωμα της Κυριακής.

«Νέες δημοσκοπήσεις ανά πολιτεία αναμένονται τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες», πρόσθεσαν.


Μέχρι ο πρόεδρος Μπάιντεν να ανακοινώσει την τελική απόφαση για το αν θα αποσυρθεί, η UBS πιστεύει ότι είναι πρόωρο να κάνουμε πολλές εικασίες για υποθετικές αναμετρήσεις μεταξύ του Τραμπ και άλλων υποψηφίων, συμπεριλαμβανομένης της αντιπροέδρου Χάρις. Ανεξάρτητα από τους υποψηφίους, οι στρατηγικοί αναλυτές αναμένουν ότι και τα δύο πολιτικά κόμματα θα δώσουν προτεραιότητα στην προσέλευση των ψηφοφόρων τον Νοέμβριο ως τον αποφασιστικό παράγοντα για το αποτέλεσμα των εκλογών.


«Οι Δημοκρατικοί πρέπει να κινητοποιήσουν τους νεότερους ψηφοφόρους», έγραψαν οι στρατηγικοί αναλυτές. «Οι Ρεπουμπλικάνοι πρέπει να ενθαρρύνουν τους ψηφοφόρους που προτιμούν τον Τραμπ να εκφράσουν αυτό το συναίσθημα αξιόπιστα στις κάλπες την ημέρα των εκλογών».


Η UBS αναθεώρησε τις πιθανότητες εκλογικού αποτελέσματος μετά από 10 ημέρες «ασυνήθιστης προεκλογικής δραστηριότητας». Η τράπεζα προβλέπει τώρα μια πιθανότητα 45% για μια «κόκκινη σάρωση», όπου ο Τραμπ κερδίζει με ένα ενοποιημένο Ρεπουμπλικανικό Κογκρέσο.

Οι πιθανότητες για μια νίκη του Μπάιντεν με ένα διαιρεμένο Κογκρέσο είναι τώρα στο 30%, ενώ οι πιθανότητες να κερδίσει ο Τραμπ με ένα διαιρεμένο Κογκρέσο είναι στο 15%. Η πιθανότητα μιας «μπλε σάρωσης», με νίκη του Μπάιντεν και ένα ενοποιημένο Δημοκρατικό Κογκρέσο, ανέρχεται στο 10%.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο