Τί γίνεται στις χρηματιστηριακές κουζίνες και πώς μπορείς να διαλέγεις πιάτο αντί να παίρνεις τα έτοιμα;

Η πλειοψηφία του κόσμου διαβάζει για την μία ή την άλλη μετοχή, για το απόλυτο γκανιάν, για το επιτυχημένο deal, για την άνοδο των κερδών μιας εταιρίας, για το μυστικό που άλλαξε το σκηνικό στην άλλη.

Μια μεγάλη αλήθεια σε όλα αυτά είναι, ότι σας σερβίρουν έτοιμο φαγητό στο πιάτο σας. Και αν είσαστε τυχεροί, ο μάγειρας σας έχει φτιάξει ένα ζεστό καλό πιάτο.

  • Αν πάλι είσαστε άτυχοι και σας πέσει μάγειρας σαν κι αυτόν που είχα εγώ στον στρατό, τότε την πατήσατε. Αυτό όμως που κανείς δεν θα σας κάνει ποτέ, είναι να σας ξεναγήσει στην κουζίνα του.   

Τί γίνεται λοιπόν στις χρηματιστηριακές κουζίνες και πώς μπορεί κάποιος να διαλέγει πιάτο αντί να παίρνει τα έτοιμα; Τι είναι αυτό το στοιχείο που θα σας δώσει την μαγική κουτάλα;

  • Η αλήθεια είναι ότι ο μάγειρας ξέρει πάντα καλύτερα από όλους και κυρίως ξέρει πάντα πιο πιάτο είναι το πιο καλό και πιο πετυχημένο. Πάμε λοιπόν στα άδυτα. 

Για να διαλέξεις ένα χαρτί το πρώτο πράγμα που χρειάζεσαι είναι να πάρεις 5 ανάσες και να προσπαθήσεις να καταλάβεις που πάει ο πλανήτης, γιατί στον πλανήτη ζούμε. Οποιος αδυνατεί να βλέπει πιο κάτω από τον δρόμο του, καλύτερα να μην βγει καν από το σπίτι.

  • Τι ψάχνουμε λοιπόν; Ψάχνουμε για τάσεις που αλλάζουν την αγορά…
Ποιος θα φανταζόταν πριν από 10 χρόνια ότι το Airbnb θα εκτινάξει την αγορά ακινήτων; Άκουγα πάντα κάτι τραγικά ότι τα τούβλα δεν φέρνουν χρήματα. Ναι όντως, αλλά μόνο αν είναι στην κατοχή άλλων τούβλων. Πυκνά συχνά ακούω που θα βρει η ΛΑΜΔΑ χρήματα να χτίσει το ΕΛΛΗΝΙΚΟ! Θέλετε να μάθετε που θα είναι η ΛΑΜΔΑ σε 10 χρόνια; Για ξεψαχνίστε την EMAAR που φτιάχνει αντίστοιχα project στο Dubai. 
  • Οι παγκόσμιες τάσεις πλέον βρίσκονται στην φιλοσοφία του διαμοιρασμού. Να πάω μερικά βήματα πιο κάτω. Η Ευρώπη έχει 400 εκατομμύρια κατοίκους. Ινδία και ΚΙΝΑ έχουν πάνω από 2 ΔΙΣ. Ξέρετε ότι κάθε χρόνο ένα ποσοστό των Ινδών και κινέζων εγκαταλείπουν την φτωχή τάξη και ανέρχονται στην μεσαία;

OAK 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο