Τι κρύβεται πίσω από το ταξίδι του Elon Musk στο Πεκίνα

Tesla

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla (NASDAQ:TSLA) Elon Musk βρισκόταν σε πτήση με προορισμό το Πεκίνο την Κυριακή για να ξεκινήσει ένα ταξίδι-έκπληξη στη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά του κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων, σύμφωνα με δύο άτομα που έχουν γνώση του θέματος. Ο Musk επιδιώκει να συναντηθεί με ανώτερους Κινέζους αξιωματούχους στο Πεκίνο για να συζητήσει την ανάπτυξη του λογισμικού Full-Self Driving (FSD) στην Κίνα και να λάβει έγκριση για τη μεταφορά δεδομένων που συλλέγονται στη χώρα στο εξωτερικό για την εκπαίδευση αλγορίθμων για τις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης, δήλωσε ένας από τους ανθρώπους.

Από το 2021 η Tesla έχει αποθηκεύσει όλα τα δεδομένα που συλλέγονται από τον κινεζικό στόλο της στη Σαγκάη, όπως απαιτείται από τις κινεζικές ρυθμιστικές αρχές, και δεν έχει μεταφέρει κανένα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων παρουσίασε το FSD, την πιο αυτόνομη έκδοση του λογισμικού Autopilot, πριν από τέσσερα χρόνια, αλλά δεν το έχει διαθέσει ακόμα στην Κίνα, παρά τις προτροπές των πελατών της.

Ο Musk δήλωσε αυτό το μήνα ότι η Tesla μπορεί να διαθέσει το FSD στους πελάτες στην Κίνα “πολύ σύντομα”, απαντώντας σε ένα ερώτημα στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

Οι αντίπαλες κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Xpeng (NYSE:XPEV), επιδιώκουν να αποκτήσουν πλεονέκτημα έναντι της Tesla, αναπτύσσοντας παρόμοιο λογισμικό.

Η επίσκεψη του Musk στην Κίνα δεν είχε επισημανθεί δημόσια και οι άνθρωποι μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας, επειδή δεν είχαν την άδεια να μιλήσουν στα μέσα ενημέρωσης. Η Tesla δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα σχολιασμού.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο