Τι να προσέξετε στα οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών τεχνολογίας

χρηματιστήριο

τεχνητή νοημοσύνη

Η περίοδος των οικονομικών αποτελεσμάτων είναι προ των πυλών και για άλλη μια φορά, όλα θα αφορούν την τεχνητή νοημοσύνη.

Είμαστε σχεδόν 17 μήνες στην επανάσταση της γεννητικής τεχνητής νοημοσύνης, αν θέσουμε ως γραμμή εκκίνησης την έναρξη του ChatGPT της OpenAI τον Νοέμβριο του 2022. Μέχρι στιγμής, τα περισσότερα από τα οφέλη έχουν πάει σε εταιρείες τσιπ όπως η Nvidia, η Advanced Micro Devices και η Micron Technology, σε παρόχους cloud όπως η Amazon Web Services και η Microsoft Azure και σε προμηθευτές υλικού όπως η Dell Technologies και η Super Micro Computer.

Μακροπρόθεσμα, όμως, η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να αφορά μόνο τις κεφαλαιουχικές δαπάνες. Κάποιος πρέπει να χρησιμοποιήσει το υλικό. Γι’ αυτό το τρίμηνο, η εστίαση μετατοπίζεται στις εταιρείες λογισμικού. Όλοι τους γράφουν μανιωδώς νέο κώδικα και αναβαθμίζουν για να ενταχθούν στο κύμα της τεχνητής νοημοσύνης.

Οι επενδυτές έχουν ανεβάσει τις μετοχές λογισμικού, αναμένοντας μια ενδεχόμενη μεταγενέστερη καύση κερδών από την ΤΝ. Κάποια στιγμή, θα πρέπει να παραδώσουν. Καλύτερα νωρίτερα παρά αργότερα.

Ο αναλυτής της Wedbush, Dan Ives, πάντα αισιόδοξος, λέει ότι οι “μυριάδες επιτόπιοι έλεγχοι” του δίνουν μεγάλη εμπιστοσύνη ότι η επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης “έχει αρχίσει να χτυπά την επόμενη ταχύτητα ανάπτυξης”, δίνοντας τη σκυτάλη στο λογισμικό από τους ημιαγωγούς. Ο Ives πιστεύει ότι τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου “θα αποτελέσουν σημαντικό καταλύτη” για τις μετοχές τεχνολογίας, με πιθανό ράλι 15% μέχρι το τέλος του 2024. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δαπάνες που σχετίζονται με την Τεχνητή Νοημοσύνη θα αποτελούν το 8% έως 10% των προϋπολογισμών του 2024, από λιγότερο από 1% το 2023. Θα δούμε.

Ακολουθούν ορισμένα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη ενόψει του κατακλυσμού των κερδών στον τομέα της τεχνολογίας:

Boffo Το Netflix θα ανοίξει την αυλαία των μεγάλων τεχνολογικών κερδών την Πέμπτη. Όπως και τα τελευταία τρίμηνα, το επίκεντρο θα είναι η πρόοδος στην εγγραφή συνδρομητών στη συνδρομητική κατηγορία που υποστηρίζεται από διαφημίσεις και η συνεχιζόμενη καταστολή της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης. Η βασική μέτρηση: η αύξηση των συνδρομητών. Η κοινή γνώμη κάνει λόγο για 4,5 εκατομμύρια νέους συνδρομητές- ο Jason Bazinet της Citi πιστεύει ότι το σύνολο θα είναι πιο κοντά στα επτά εκατομμύρια, αλλά λέει ότι οι επενδυτές αναζητούν οκτώ εκατομμύρια. Η μετοχή έχει σημειώσει άνοδο 27% σε ετήσια βάση, τριπλασιάζοντας την αξία της σε διάστημα δύο ετών. Ακόμα και μια μικρή αστοχία θα μπορούσε να προκαλέσει αποκόμιση κερδών. Έχω δει πιο παράξενα πράγματα.

Ρωτήστε το Bing. Ένας διαχειριστής χαρτοφυλακίου μου είπε ότι το σημείο δεδομένων που έχει μεγαλύτερη σημασία αυτή την περίοδο κερδών θα είναι η αποδοχή του λογισμικού AI Copilot της Microsoft, για το οποίο η εταιρεία χρεώνει 30 δολάρια ανά χρήστη το μήνα. Η Microsoft δεν είναι πιθανό να δώσει πολλές λεπτομέρειες, αλλά αναμένουμε αισιόδοξο χρώμα. Επίσης, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος: η επιχείρηση Azure Cloud, η οποία αναμένεται να αυξηθεί κατά 28%, σύμφωνα με το τρίμηνο του Δεκεμβρίου. “Από το να μιλάμε για τεχνητή νοημοσύνη, περάσαμε στην εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης σε κλίμακα”, δήλωσε ο CEO Satya Nadella πριν από ένα τρίμηνο. Η Morgan Stanley λέει ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να βοηθήσει τα κέρδη της Microsoft ανά μετοχή να διπλασιαστούν μέχρι το 2029.

πηγή:www.marketwatch.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο