Τι να προσέξετε στις ευρωπαϊκες και τις διεθνείς αγορές σήμερα

  Αρνητικά ξεκίνησε η μέρα σήμερα στην συνεδρίαση της ασιατικής αγοράς λόγω της αύξησης του πληθωρισμού στην Ιαπωνία και της τεράστιας αύξησης των επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας

  Ο δείκτης Nikkei 225 της Ιαπωνίας φαίνεται να σταματά ένα θετικό σερι 10 εβδομάδων και ο MSCI της Ασίας που δεν περιλαμβάνει την Ιαπωνία σημείωσε τη χειρότερη επίδοση του μέχρι στιγμής φέτος.

  Ταυτόχρονα, το Γεν παρότι έδειξε θετικά σημάδια παραμένει ασταθές κοντά στο 143 έναντι του δολαρίου. Η βρετανική λίρα σημείωσε περαιτέρω πτώση έναντι του δολαρίου.

  Στην Αυστραλία οι μετοχές “φρέναραν” και σημειώνουν πτώση 3% μετά από ένα θετικό διβδόμαδο.

  Οι κινεζικές αγορές ήταν κλειστές την Παρασκευή λόγω αργίας, αλλά τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του FTSE China υποχώρησαν σχεδόν 1% και το ράλι στις αρχές του μήνα με ελπίδες τόνωσης της οικονομίας έχει εξασθενίσει, αφήνοντας τους επενδυτές να αισθάνονται πολιορκημένοι από άσχημα νέα.

  Παράλληλα, αναμένεται δύσκολο σαββατοκύριακο για την τουρκική λίρα, η οποία καταρρέει καθώς η αύξηση των επιτοκίων κατά 650 μονάδες βάσης την Πέμπτη έπεσε πολύ κάτω από τις προσδοκίες της αγοράς και θεωρήθηκε ως ένδειξη των πολιτικών ορίων στη νομισματική πολιτική.

  Με πληροφορίες του Reuters

  Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
  Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο