Τι οδήγησε σε πτώση το Bitcoin

bitcoin

Η τιμή του Bitcoin υποχώρησε ελαφρώς την Τετάρτη, υπό το βάρος κυρίως της πίεσης από το ισχυρό δολάριο, καθώς οι επενδυτές έγιναν πιο αβέβαιοι για την πορεία των επιτοκίων των ΗΠΑ εν αναμονή βασικών στοιχείων για την αγορά εργασίας αυτή την εβδομάδα.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο έπεσε 0,5% στα 66. 229,5 δολάρια στις 01:15 ET (05:15 GMT).

Μια ευρύτερη μείωση της διάθεσης για ρίσκο – που χαρακτηρίστηκε από μια απότομη πτώση στις παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές – πίεσε επίσης το Bitcoin, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν σε ασφαλή καταφύγια όπως το δολάριο και ο χρυσός.

Το δολάριο έτρεξε σε υψηλό 4-1/2 μηνών αυτή την εβδομάδα, ενώ οι τιμές του χρυσού σημείωσαν υψηλά ρεκόρ.

Η διάθεση ανάληψης κινδύνου – ιδιαίτερα στις ασιατικές αγορές – επηρεάστηκε επίσης από έναν καταστροφικό σεισμό στην Ταϊβάν, ο αντίκτυπος του οποίου παρέμεινε ασαφής. Αλλά αυτό κράτησε τις ασιατικές μετοχές να διαπραγματεύονται αρνητικά, ενώ το δολάριο ανέκοψε την πτώση από τα πρόσφατα υψηλά επίπεδα.

Η τιμή του Bitcoin στα άκρα καθώς η κυβέρνηση των ΗΠΑ είδε να κινητοποιεί κεφάλαια του Δρόμου του Μεταξιού.

Ένα πιθανό γεγονός μαζικής πώλησης κράτησε επίσης τους επενδυτές Bitcoin σε εγρήγορση, ειδικά καθώς η κυβέρνηση των ΗΠΑ φάνηκε να κινητοποιεί μέρος των 30,1 χιλιάδων Bitcoin (2,1 δισεκατομμύρια δολάρια) που ανακτήθηκαν από την αγορά του Δρόμου του Μεταξιού.

Ο influencer κρυπτογράφησης ZachXBT σημείωσε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X ότι μια διεύθυνση που σχετίζεται με την κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε μεταφέρει 139 εκατομμύρια δολάρια Bitcoin σε μια διεύθυνση κατάθεσης Coinbase (NASDAQ:COIN).

Μια κίνηση σε ένα χρηματιστήριο θα μπορούσε να προαναγγείλει μια πιθανή πώληση των διακριτικών στην ανοικτή αγορά, παρουσιάζοντας κάποια πίεση από την πλευρά των πωλητών στο Bitcoin. Οι προηγούμενες κατασχέσεις κρυπτογράφησης από την κυβέρνηση των ΗΠΑ είχαν συνήθως ως αποτέλεσμα η κυβέρνηση να βγάλει σε πλειστηριασμό τα κατασχεθέντα μάρκες.

Η ισχυρή άνοδος της τιμής του Bitcoin φέτος – όπου το token έφτασε σε υψηλό ρεκόρ πάνω από 73.000 δολάρια – οφείλεται κυρίως στην έγκριση των ΗΠΑ για τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια spot.

Ωστόσο, οι εισροές κεφαλαίων σε αυτά τα ETF παρατηρήθηκαν να επιβραδύνονται τις τελευταίες εβδομάδες – μια τάση που θα μπορούσε ενδεχομένως να προαναγγείλει μεγαλύτερη αδυναμία στις τιμές του Bitcoin.

Η προοπτική υψηλότερων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα επιτοκίων των ΗΠΑ παρουσιάζει επίσης περισσότερους αντίθετους ανέμους για το Bitcoin, δεδομένου ότι το διακριτικό συνήθως επωφελείται από ένα περιβάλλον υψηλής ρευστότητας και υψηλής κερδοσκοπίας.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο